Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

BirZarifEdebiyatDoktoru

BirZarifEdebiyatDoktoru
@EceYersel
Kendinin en iyi versiyonu ol. Edebiyat, ruhun yegâne şifasıdır.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
149 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
"Sen ne söylediğini bilmiyorsun evladım" demişler anlayışlı bir tavırla. "Sen daha kaç bahar gördün, kaç yaz yaşadın? Çok gençsin, daha hiç tecrüben yok. Öğretmenlerin henüz hayatı ve insanları doğru anlatmamış sana. Ama merak etme, öğreneceksin. Dost görünenin nasıl düşman olabileceğini, iyi biriymiş gibi davrananın aslında dünyanın en kötü kişisine dönüşebileceğini, bilge zannettiğin o kutsal kişilerin sadece kendi çıkarı peşinde koşabileceğini, sana sadık gibi duranların bir gün en büyük ihaneti yapabileceğini öğreneceksin. Göründüğü gibi değildir dünya, görüldüğü gibi değildir insan. Bu sözlerim küpe olsun kulağına.
Sayfa 28 - YKY
Reklam
Aşk yeryüzünün en büyük mucizesidir, mucizeleri akılla yok edemezsiniz! Bırakın prens kendi yolundan yürüsün, bırakın hayatı kendi başına öğrensin, öz oğlunuz da olsa bir insanın kaderini belirleyemezsiniz!
Sayfa 26 - YKY
Allah Allah demeyince işler yürümez Kadir Tanrı vermeyince er zenginleşmez Ezelden yazılmasa kul başına kaza gelmez Ecel vakti ermeyince kimse ölmez Ölen adam dirilmez, çıkan can geri gelmez Bir yiğidin Kara Dağ yumrusunca malı olsa Yığar, derler, talep eyler, nasibinden fazlasını yiyebilemez Coşkun sular taşsa deniz dolmaz Kibirlilik eyleyeni Tanrı sevmez.
Sayfa 3 - İş Bankası Yayınları

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsana dair beni hala şaşırtan yedi şey
"İnsan niyet ederek, bilinçli egzersizlerle kendi beyin yapısını değiştirip geliştirebiliyor."
Sayfa 36 - Kronik Kitap
İnsana dair beni hala şaşırtan yedi şey
"Bütün toplumlarda ve zamanlarda insanlar arasında yer alan tüm konuşmaların yüzde sekseninin dedikodu olduğu düşünülüyor."
Sayfa 36 - Kronik Kitap
Reklam
İnsana dair beni hala şaşırtan yedi şey
"İnsan beyninin kapasitesi, bireysel yakın ilişki kurup "arkadaşım" diyebileceğiniz insan sayısını yüz elli civarında sınırlamıştır."
Sayfa 36 - Kronik Kitap
İnsana dair beni hala şaşırtan yedi şey
"Uyurken bile insan beyni çalışıyor. Birçok kararımız biz farkında olmadan bilinçaltında alınmış kararlardır."
Sayfa 36 - Kronik Kitap
İnsana dair beni hala şaşırtan yedi şey
"İnsan burnu bir trilyon kokuyu birbirinden ayırt edebiliyor."
Sayfa 36 - Kronik Kitap
İnsana dair beni hala şaşırtan yedi şey
"İnsan bedenindeki kan damarlarını birbirine eklesek dünyanın çevresinde dört defa dolaşacak bir uzunluk oluşturur. Sadece insan beynindeki kılcal kan damarlarının uzunluğunun toplamı 160 bin kilometredir."
Sayfa 36 - Kronik Kitap
İnsana dair beni hala şaşırtan yedi şey
"Dünyaya gelen her bir insan yavrusu bir mucize, muhteşem bir potansiyeldir. Bu potansiyelde hem sınırsız iyilik hem de kötülük vardır. Bu potansiyel şimdiye kadar keşfedilmiş ve şimdiden sonra keşfedilecek bütün yeni buluşların kaynağıdır."
Sayfa 36 - Kronik Kitap
Reklam
"Bana göre hayatın anlamı "keşif"tir. Hayat bir keşif yolculuğudur. Neyi keşfedeceksin? Özünü, kendini. Duygularımız da, eğer gözlemleyen bilincimizi geliştirip onun rehberliğinde dinlersek, bize gitmemiz gereken yön konusunda ihtiyacımız olan her şeyi söyler."
Sayfa 35 - Kronik Kitap
"Amerikalı yazar Carlos Castenada'nın kitapları aracılığıyla tanıştığım bilge kişi Kızılderili Don Juan şöyle der: Dört tür insan vardır. İlki "sıradan" insanlar. Nasıl tanırsın sıradan insanı? Dış koşullar, olaylar ve nesnelere göre ya küfreder ya da şükreder. Sonra "avcılar" gelir. Don Juan'a göre az sayıda insan avcı olur. Avcı, kendi hayatının anlamının avcısıdır. En önemli becerisi pusu kurmaktır. Anlamı avlamasının gerekliliğini bilir. "Şu adamla sohbet edilir, onu takip edeyim; şu adamın kitabı okunur; şu programı seyretmem lazım; benim arkadaşlarımın şöyle olması gerekir," demeye başlar; seçicidir. Böylelikle yaptığı seçimlerin farkında olarak imkânlar, ortamlar hazırlamaya başlar; sürekli tetiktedir. En önemli meziyeti sabırdır. Gönlünün muradını avlamayı beklediğini bilir. Ve "savaşçılar". Savaşçı gözlemleyen bilinciyle, en saf niyetini, gönlünün muradını keşfetmenin peşinde koşan insandır. Dördüncü tür insan, "arif" insan dediğimiz bilge kişilerdir. Savaşçı gerçekten bir savaşçı olarak yaşamayı becerir ve sürdürürse zaman içinde bilge kişi olur. Bilge neyi, nasıl bildiğini doğrudan idrak eder. Kutup yıldızı gibidir, yön belirlemede referans noktasıdır."
Sayfa 33 - Kronik Kitap
"Dış tanıklığa önem veren kültür korku temelli... Şayet kontrol eden, korkulacak kimse yoksa kişi istediğini yapabileceğini düşünür. Kimse görmüyor ki! Mesela sınıfta başlarında bir öğretmen yoksa istediği gibi kopya çekebileceğini düşünür. İç tanıklığa önem veren kültürde ise bir işi yaparken kişi önce kendi özüne, vicdanına hesap verir. Sınavda öğrencinin başına gözetmen dikmeye gerek yoktur. En önemli denetimci içindeki vicdanıdır. İki tür kültür arasındaki en temel ayrım budur."
Sayfa 32 - Kronik Kitap
"Gözlemleyen bilincin gelişip ortaya çıkmasını sağlamak için kişinin değerlerinin ve inançlarının farkına varması gerekir. Aşkınlık düzeyinde gözlemleyen bilincin, sana yön veren inançlarının ve değerlerinin farkına varmaya başladığın zaman hayat da berraklaşmaya başlar."
Sayfa 31 - Kronik Kitap
1.225 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.