Eylem

Ölmeyi kabullenemeyen insanlar ölümü yüceltirler. Asla yaşamamış oldukları için ölümden kaçmak isteyen bu insanlar, onu başkalarına dayatırlar. Başka bir ifadeyle, kendi ölümünden kaçmak isteği insanı yıkıcılığa götürür.
Sayfa 53·Kitabı okudu
Edebiyat
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Açık bir ifadeyle: Sakıngan davranan ve hiçbir şey vermeyen insanların sevgisini isteriz. Bu durum, eskiden örnek aldığımız insan gibi yetersiz veren ya da hiçbir şey vermeyen kişilerin, şayet biz gerekli anahtarı bulursak bir şeyler verebileceği inancından kaynaklanır. Sevgiyi kolayca verenlerin sevgisi kuşku vericidir. Ya değersiz, ya da maksatlıdır. Farkına varamadığımız şey şudur: Sevgiyi kabul edebilmek için önce kendimizi sevgiye değer bulmamız gerekir.
Sayfa 50·Kitabı okudu
Edebiyat
Erkekler çoğunlukla sadece bu canlılığa “hükmetmek” yani üzerinde tasarruf kazanmak- için kadınların canlılığının çekimine kapılırlar. Onlar için her ikisi de söz konusudur: Canlılığa kapsamlı biçimde sahip olabilmek ve onu tahrip edebilmek. Sonra da buna sevgi adı verilir. Kendisini buna karşı savunan kadın hemen hain damgası yer ve böylesi bir toplumsal baskı karşısında yeterince güçlü duramazsa, eninde sonunda hastalanır.
Sayfa 48·Kitabı okudu
Edebiyat
Sevginin anlamı, bir başka varlığın birey oluşunu kabul etmek ve buna değer vermektir; bir başkasının gelişiminden sevinç duymaktır.
Sayfa 45·Kitabı okudu
Edebiyat
İnsana, daha sonra karşılaşacağı gerçek sevgi katlanılmaz gelir, çünkü erken yaşlardaki yaralanmaları ortaya çıkarır.
Sayfa 43·Kitabı okudu
Edebiyat