gülay güzel

gülay güzel bir yorumu yanıtladı.
Bütün sosyal bilimler subjektiftir ve yoruma açıktır. Bu durumdan doğan anlaşmazlıkları gidermek için iki yol izlenebilir; ya ön yargılarını olabildiğince geri plana atıp objektif bir yorum yapmaya çalışırsın, ya da bakış açını en baştan belirlersin. İnsanın olduğu her yerde ön yargı da var olacağından ikinci yol çoğu zaman daha sağlıklı bir tartışma ortamı sunar.
Adem ŞEN okurunun profil resmi
Yaşama dini açıdan bakan insanların herşeyde düzeni ve Allah'ı bulması, yaşama Allah'sız açıdan bakan insanların ise herşeyde düzensizlik bulmasının nedeni de bu olsa gerek.
3 önceki yanıtı göster
gülay güzel okurunun profil resmi
Din felsefesi, felsefenin bir konusu olup bir bilim alt dalıdır. Din felsefesinde insanların inançlarına göre olayları yorumlama yöntemleri araştırılmaz. Burada düzen kavramına karşı, dine olan inançlarına bağlı tavır alan insanlarla ilgili bir yorum yapılmış, ben ona cevap verdim.
Reklam
gülay güzel bir yorumu yanıtladı.
%63 (145/229)
·
Puan vermedi
Bitirmek için çok uğraşıp bir yerden sonra tahammül edemediğim bir kitap. Kitabı okurken asıl amacım ön yargılarımı sorgulamaktı ancak sorgulanacak kadar bile yeni bilgi bulamadım. Bahsi geçen konular herkesin bildiği genel şeyler. Daha savunmanın ilk sayfalarında o kadar çok tezatla karşılaştım ki zaten var olan ön yargılarım daha da arttı. Kitabın son yarısı eklerden ve Alparslan Türkeş'in konuşmalarından oluşuyor. Oralarda da yeni bir şey yok klasik siyasi konuşmalar. Günümüz siyasetçilerinin üslubuna bu kadar benzemesi beni çok şaşırttı. Zaten siyasetten anlamıyorum, ilgilenmiyorum, samimi bulmuyorum; öğrenecek yeni bir şey de olmadığı için son 50 sayfayı okuyamadım. Bu arada kitapta o kadar çok yazım hatası var ki sanırım yayın evinde editörler bile okumamış. Bazı cümleleri anlamak için tekrar tekrar okumam gerekti.
Savunma
SavunmaAlparslan Türkeş · Kamer Yayınları · 2013126 okunma
mt okurunun profil resmi
Teşekkür ederim. Bilmukabele Cevapladığınız için ayrıca teşekkür ederim. Bireysel anlamda kendilerini yetiştiremeyen insanların eğitim ve kültür vakıfların da görev almamaları gerektiğini bir daha anlamış oldum. Lakin tüm siyasi ideolojiler, düşünceler ve felsefi akımlar temel eğitim alınmadan okunmasına karşıyım. Özür dilerim sizi bilgisiz , temele dayanmayan fikirler olduğunu söylemek istemedim sadece fikirler ve akımlar temele dayanmalı. Bugün sosyalizm, Marksizm ve komünizm okunmalı ama bunları benimsememek adına sahip olduğumuz ideolojinin altyapısı oluşturulduktan sonra okunmalı demek istiyorum. Sizlere önerebileceğim Kitaplar haddime değil sadece şunu söyleyebilirim; Cemil Meriç “ bu ülke “ Nurettin topçu yarınki Türkiye- maarif dava- varlık felsefesi. “ S. Ahmed arvasi Türk islam ülküsü. , Ziya Gökalp Türkçülüğün Esasları ... saygılarımla haddimi aştıysam affola.
gülay güzel okurunun profil resmi
Ziya Gökalp'i okudum ama diğer önerdiğiniz kitapları okumaya çalışacağım, çok teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz temelleri de oluşturabilmek adına bolca kitap okumaya çalışıyorum. Benim için seviyeli ve faydalı bir konuşma oldu yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Saygılarımla.
gülay güzel bir yorumu yanıtladı.
Sustu, konuşmak gereksizdi.Bundan sonra kimseye ondan söz etmeyecekti.Biliyordu; anlamazlardı.
Sayfa 190Kitabı okudu
Taner okurunun profil resmi
Nasıl ya anlattın anlamadık mı :( Ayıp ettin kardeşim...
gülay güzel okurunun profil resmi
Alıntı bu canım beni biliyorsun ben anlatmadan duramam 😇
15 öğeden 6 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.