Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Günay Solak

Günay Solak
@GunaySolak
Psikolojik Danışman
Ahi Evran Üniversitesi
Tekirdağ
33 okur puanı
Ocak 2020 tarihinde katıldı
Ailelerin hemen ifade ettiği en kötü tarafı ise çocuklardan birini ya da ikisinin birden cesaretini kırdığı,hatta onlarda kalıcı hasara neden olduğuydu.
Reklam
Tüm okuduklarımız kardeşler arasındaki bazı anlaşmazlıkların yararlı olabileceğine dair bir tablo çiziyordu:Rekabetleri birbiri üstünde hâkimiyet kurmayı öğretiyordu. Böylece daha sağlam ve dirençli oluyorlardı. Ev içindeki bütün o itiş kakışlar onlara çeviklik ve hız kazandırıyordu. Sözlü tartışmaları onlara zeki olmak ile kalp kırmak arasındaki farkı öğretiyordu. Birlikte yaşamaktan duydukları sıkıntılar kendilerini nasıl ifade edeceklerini, nasıl koruyacaklarını,nasıl ulaşacaklarını öğretiyordu. Ve bazen diğerinin yeteneğine karşı duydukları kıskançlık onları daha çok çalışmaya, kararlılığa ve başarıya sevk ediyordu. Kardeş rekabetinin en iyi tarafı buydu.
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kardeş Rekabeti
Kardeş RekabetiAdele Faber
9/10 · 291 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ergenlik çağındaki erkek çocukların çete kurarak çoğu kere ölümle sonuçlanan çatışmaları da, kendilerini önemli görmeyen aile ortamlarına bir tepki olarak yorumlanır."Ben değerliyim "duygusunu aile içinde elde eden birey , kendini kanıtlamak için aşırı davranışlarda bulunmaya gerek duymaz.
Reklam
İç çocuğu gelişmemiş kişinin en önemli özelliklerinden biri, otorite yanındayken ona sınırsız boyun eğmesi,otorite yanından uzaklaşınca da son derece sorumsuz davranmasıdır.Bu nedenle otoriteye sınırsız boyun eğen vatandaşla otoritesini sorumsuz uygulayan polis arasında bir fark yoktur.Her ikisi de sağlıksız iç dünyayı yansıtır.
İçimizdeki çocuk sağlıklı olmadan biz yetişkinlerin sağlıklı ve doyumlu bir yaşam gerçekleştirmesi olanaksızdır. İçimizdeki çocuk sağlıksız aile ve psikoloji ortamında normal psikolojik gelişimini gerçekleştiremez. Böyle sağlıksız ortamda yetişen kişiler, kendileri yetişkin olunca, kendi çocukları için sağlıksız bir ortam yaratmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Çocuklarının da kendileri gibi sağlıksız yetişmeleri onlar için önemlidir; ancak bu şekilde sağlıksız ortamları onlara "normal" görünür.
''Sorumluluk duygusu gelişmemiş bir insanda kişisel bütünlüğün bir anlamı yoktur. 'Bu benim yaşamım' diyebileceği bir hayatı olmadığı için, yaşadığı bu hayat, başkalarının beklentilerini gerçekleştirmek temeli üzerine kurulu olduğu için, kendi özüyle ilişkisi kesilmiştir. O nedenle özü, sözü, eylemi birbirini tutmuş, tutmamış bir anlam taşımaz.''
Sayfa 220 - Remzi KitabeviKitabı okudu
''Özgürlük ancak sorumluluk temeli üzerinde yaşayabilir. Sorumluluk olmadan özgürlük yaşayamaz. Sorumluluk, özgürlüğün diğer yarısıdır. Yani sorumluluk ve özgürlük el ele, baş başa gitmek zorundadır.''
Sayfa 210 - Remzi KitabeviKitabı okudu
''Dünyadaki hiçbir çıkar, verdiğiniz sözü tutmamaya veya kendinize olan saygınızı kaybetmeye değmez.''
Sayfa 125 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Reklam
Her bir insanın, her bir hayvanın, her bir bitkinin doğuştan getirdiği tek bir amacı vardır: 'Kendini gerçekleştirmek'. Şu ağaç kendisi olabilmek için yıllarını verdi ve başka hiçbir şey değil, sadece bu ağaç olmak üzere büyüdü, gelişti, serpildi.
Sayfa 57 - Remzi KitabeviKitabı okudu
''Kendi düşüncelerimi, kendi değerlerimi dikkate almamaya başladım. Gittikçe başka insanları, onların düşüncelerini, onların değerlerini esas almaya başladım. Arif Okurer olarak sanki ben yok olmaya başlamıştım.''
Sayfa 46 - Remzi KitabeviKitabı okudu
299 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.