Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kaktüs Hanım

Reklam
Bana dönüp sormuştu, insan güzel bir kitap okuduğu yerden nasıl ayrılabilir?

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bir kitap yazmak istediğimi söylemiştim. İçinde öyle bir cümle olsun ki, kitabı okuyan biri o cümleye geldiğinde kitabı birden kapayıp sımsıkı gögsüne bastırsın.
O da bana aşık mı bilmiyordum. Acelesiz tadını çıkararak yürüyorduk. Her şeyde bir sihir vardı. Sözü birbirimizin ağzından alarak konuşuyorduk.
Reklam
İnsanın geçmişi peşinden uysal bir köpek gibi gelse, tamam ama biz insanların zamanla tedirgin bir kediye dönüşme olasılığı da var.
İnsanoğlunun içinde her türlü duygu var güzeli de var, iğrenci de.
"Bu akşam sakindim" diyor ama bana "Bu akşam canım çok sıkkındı" demiş gibi geliyor. İstediğin hayat bu değil, bu hayat için mi uğraştık bunca yıl.
Günümüzde çocuk ve gençlerdeki alerjinin en büyük nedeni aşılar ve GM katkı maddeleri, yetişkinlerde ise kortizon, androjen, östrojen ve insülin gibi protein yapılı rekombinant DNA ilaçlardır. Ayrıca bazı ilaçlar ( antibiyotikler, salisilatlar vs) kendi yapısında protein bulunmamasına rağmen, vücuttaki proteinle birleşerek protein özelliği kazanır ve bağışıklık savunmasını baskılar.
Reklam
Bağışıklık sistemi geçirilen her hastalık ile birlikte uygun bir koruma yöntemi geliştirir ve bunu hafızasında yıllarca saklar. Bu bilgi anne sütü ile çocuğa geçer.
Bagışıklık sistemi, vücut içerisinde detaylı ve dinamik bir iletişim ağı aracılığıyla, milyonlarca farklı düşmanı tanıyıp ayırdedebilme ve hatırlama yeteneğine sahiptir.
Bagışıklık vücudun yabancı maddelere yani antijenlere karşı kendini koruma yetisidir. Vücuda zarar verebilecek veya kendine has özelliklerini degiştirebilecek her tür antijeni (yabancı maddeyi) tanıyacak vücudu bunlara karşı farklı savunma yöntemleriyle korumak bağışıklık sisteminin ana görevidir.
Hadisi Şeriflerde : "Bir kimse üstüste üç gece ateşlenirse, anadan doğdugu gün gibi günahlarından çıkar ", "Kulun hastalığı hatalarını giderir. Ateşin altın ve gümüşün kirini gidermesi gibi," "Az yemek az günahtır." "Hastalığınızın günahlar, ilacınızın da istiğfar olduğunu unutmayınız" "Hastalarınızı yiyip içmeye zorlamayın, Allah onları yedirip içirir". buyrulmuştur. Bu hadislerde hata, günah ve hastalık kelimeleri aynı anlamda kullanılmış. Demek ki tedavi olmadan önce hastalığa götüren hataları araştırmak gerekir.
Peygamberimiz (s.a.v) "Allahı zikirden ayrılmayan hayvanı avcı avlayamaz" buyuruyor. Sağlıklı hayvanı ne yırtıcı bir hayvan ne de avcı avlayamaz. Zikirden ayrılmayan organ da hastalanmaz. (Bilmsel araştırmalar, avlanan hayvanların tamamının hasta olduğunu göstermiştir.)
16,1bin öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.