Macit

Macit

, bir kitap okudu
7/10
·560 syf.··
30 günde okudu
·
Okunma: 30 Ocak 2026 13:27
·
2026 1. kitabı
Carl Gustav Jung
8.9/10 · 1.011 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Günübirlik Hayatlar
Hepimizinki günübirlik hayatlar; hatırlayanın, hatırlanandan farkı yok. Hepsi geçici. Hem anılar hem de onların nesnesi. Her şeyi unutmuş olacağın günler kapıda, her şeyin seni unutacağı günler yakın. Bil ki çok geçmeden hiç kimse ve hiçbir yerde olacaksın. Marcus Aurelius, Düşünceler
Alıntı
ısrarlı ol başladığın işte. Zamanla sabana boynunu uzatır inatçı öküzler bile, atlar zamanla öğrenir, uysalca katlanmayı koşumlarına: aşınır devamlı sürtünürse, demir halka, toprağı devamlı sürerse, kıvrık saban demiri incelir. Taştan daha serti var mı, sudan daha hafifi? Ama o hafif su, oyar o sert taşı.
Sayfa 24·Kitabı okuyor
Kitap Alıntısı
Toplulukta herkes diğerlerine boyun eğer, böylece topluluk korunur çünkü ona ihtiyacınız var. "Teklikte her insan kendini bir diğerinin üzerine koyar, böylece her insan kendine gelip kölelikten kaçınabilir. "Çekinme toplulukta geçerlidir, taşkınlık teklikte. Topluluk derinliktir, teklik yükseklik. Toplulukta doğru ölçü arındırır ve korur. Teklikte doğru ölçü arındırır ve artırır.
Sayfa 460·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı
Körleşmiş türdeşlerini kendi haline bırakmak acımasızlık mı? Gözlerini açabilseydin asıl acımasızlık bu olurdu. Oysa gözlerini ancak senin fikrini ve yardımını istdiklerinde açabilirsin. İstemiyorlarsa buna gereksinimleri yok demektir. Buna karşın yardımını onlara dayatırsan iblisleri olur, körlüklerini artırırsın çünkü kötü örnek olursun. Sabır ve suskunluk postunu geçir başına, otur ve bırak iblis kendi işini görsün. O bir şeyler ortaya çıkarırsa harikalar yaratır. O zaman meyve veren ağaçların altında oturursun.
Sayfa 433·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı