Merdînî

Merdînî
@Merdin1978
|1978|
...toplum salt bilineni gayeler ve bizler de o toplumun eseriyiz. Bilinmeyeni bulmak için toplumdan bağımsız olmak esastır.
1000Kitap
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
Zihin koşullandırmalardan tümüyle kurulabilir mi? Bu soruyu kendinize dikkatle önce zihninizin koşulandırılmış olduğunu kabul etmelisiniz çünkü sahiden de öyledir.
1000Kitap
"Toplum bireyi her yerde koşullandındırıyor ve bu koşullandırma, ben'in egonun farklı kılıklara sokulması demek olan kişisel gelişim kisvesine bürünüyor. Kişisel gelişim oldukça inceliksiz ya da erdem, iyilik, sözde komşu sevgisi uygulaması haline geldiğinde çok ama çok incelikli olabilir ama esasen toplumun koşullandırmasının bir ürünü olan 'ben' in devam ettirilmesidir. Tüm çabalarınız, elinizden gelirse burda, olmazsa öteki dünyada bir şeylere dönüşmeye gitti ama bu, özü saklayıp devam ettirmekle aynı dürtü, aynı itkidir."
1000Kitap
Zihni koşullandırmalardan kurtarmak kederin sonudur.
1000Kitap
Frida Kahlo
Bedenim beni bırakacak. Oysa ben hep o bedenin kurbanı olmuşumdur; biraz asi de olsa bir kurban işte. Biliyorum aslında birbirimizi yok edeceğiz, böylece mücadele sonunda ortaya hiçbir galip çıkmayacak. Düşüncenin sırf hasar görmemiş olmasından ötürü, tenden oluşan öteki maddeden kopabileceğini düşünmek, ne hoş bir yanılsama.
1000Kitap