Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Marla

Marla
@Merv__E
-İnanç da sevgi de aklın yolunu izlemez. - İyi değildir; kötü değildir, ama benim beğenimdir, ne utanırım, ne de sıkılırım artık ondan.
122 okur puanı
Ekim 2018 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Haydudu

Haydudu

@BuyukYollarinHaydudu
·
30 Nisan 2022 13:45
yüreğim sızlıyor bu roman iyi bitmiyecek (Ağustos Şiiri, Temmuz Bildirisi)
Sayfa 149 - Bilgi Yayınevi, 2. Basım, Temmuz 1985Kitabı okudu
Reklam
“Her sanat tipi; belli bir kültür, toplum ve kişilik tipinin ortaya çıkması, büyümesi, değişmesi ve çökmesiyle birlikte ortaya çıkar, büyür, değiştir ve çöker.” (Sorokin, social and cultural dynamics, 1938)
Tarih şark toplumlarında dairesel akar. Bundan dolayı da sık sık tekerrür eder. (Mukaddime) İbn-i Haldun

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Felsefe
“Herkes ve hiçkimse için”...
Anlamlandırma projesi
Anlam yokluğundansa; insan, hiçliği anlam haline getirir.
Reklam
“Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün !”
Herkesin gerçeği aynı derecede geçerlidir.
“Din hakkında konuşmak kabalıktır çünkü kimi inciteceğini bilemezsin” -Big fish-
İnsan doğduğunda güçsüz ve uysaldır. Öldüğünde ise katı ve duyarsızdır. Bir ağaç, büyürken hassas ve esnektir ama kuruduğunda ve sertleştiğinde ölür. Sertlik ve güç ölümün refakatçisidir. Uysallık ve güçsüzlük, varlığın dışa vurulmasıdır. Çünkü katılaşan hiçbir zaman kazanmaz. -Stalker-
O Belde
Denizlerden Esen bu ince hava saçlarınla eğlensin. Bilsen Melâl-i hasret ü gurbetle ufak-i şâma bakan Bu gözlerinle, bu hüznünle sen ne dilbersin! Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesâ Ne de âlâm-i fikre bir mersâ Olan bu mâi deniz, Melâli anlamayan nesle âşina değiliz. ... Ahmet Haşim
Reklam
Dört Rüzgar
Rüzgar, dağlardan geliyor. Rüzgar, berraklığı getiriyor. Rüzgar, denizlerden geliyor. Rüzgar, özgürlüğü getiriyor. Rüzgar, çölden geliyor. Rüzgar,sessizliği getiriyor. Rüzgar, ormandan geliyor. Rüzgar, hatıraları getiriyor.
Zaten biz, hangi şeye karşı dini heyecan duyarsak ona (mukaddes), hangi şeye âhlaki bir heyecan duyarsak ona (iyi) , hangi şeye karşı bediî bir heyecan duyarsak ona (güzel), hangi şeye karşı muakalevî bir heyecan duyarsak ona (doğru) kıymetlerini tevcih ederiz.
Çünkü; düşünmek ve söylemek kolaydır. Fakat, yapmak ve bilhassa muvaffakiyetle neticelendirmek çok güçtür.