Alperen Çakır

... "Yazmada amaç, hemen bir edebi eser ortaya koymak değil; edebi esere giden yolda yeni bireyler bulup yetirştirmek olarak görülür."
Sayfa 5
Reklam
Yazmanın psikolojik, sosyolojik, pedagojik, ve dil gelişimi için faydaları inkâr edilemez. Kişi yazmak suretiyle psikolojik problemlerinden sıyrılabilir ve kendini ifade etmenin rahatlığıyla huzur bulur. Yazmanın psikolojik faydasına en güzel örnek Alman yazar Goethe'dir. Eseri, Genç Warther'in Acıları için "Yazmasaydım, intihar edecektim" ifadesini kullanarak yazmanın bu yönüne işaret etmiştir.
Sayfa 4
Yazma ihtiyaçtan doğmuştur. Nasıl ki konuşma bir iletişim aracı ise yazma da konuşma gibi hatta ondan daha kalıcı ve etkili bir iletişim aracıdır. "Söz uçar yazı kalır" veya "Kaydetmeyen kaybeder" şeklinde ifade edilen sözlerde de olduğu gibi kalıcı olmak isteyen kişiler, öldükten sonra da anılmak düşüncesiyle yazmaya ve dolayısıyla yazılı eser bırakmaya özen gösterirler.
Sayfa 4

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Batı dillerinden alınan kompoziyon kelimesi, çeşitli şeylerin düzenli olarak bir araya getirilmesi manasını taşır ve çeşitli sahalarda musikide, resimde, mimaride ve edebiyatta kullanılır. Kelimenin çeşitli sahalara tatbiki de gösteriyor ki, kompozisyon muhtevadan yahut malzemeden ziyade, onların bir araya getirilişi ile ilgilidir ve bu çok mühim bir şeydir. Mehmet Kaplan/Kompozisyon
Sayfa 3
Hüsrev-i Nûşirevân ava gitmiş, kebap yapıyorlar fakat tuz yok, kullar bir köye gidip oradan tuz getirecekler; Hüsrev, "Tuzun bedelini doğru dürüst ödeyin" diyor. Maiyet, "O kadar tuzdan ne olacak?" deyince Hükümdar, "Melik köylünün bağından bir elma koparıp yese, kullar arkadan gelip bütün ağacı devirir" diye cevap veriyor. Bu, yağmacılığın yukarıdan aşağıya nasıl yayıldığını anlatan güzel bir cevap...
Reklam
Reklam
61 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.