Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gülmeryem Göç

Gülmeryem Göç
@Nugzuk
"İçerik olmaksızın düşünceler boş ve kavramlar olmaksızın sezgiler kördür."
Sayfa 12
Reklam
"Yaralar vardır hayatta, ruhu cüzam gibi yavaş yavaş ve yalnızlıkta yiyen, kemiren yaralar."
Sayfa 15
"Lakin tek korkum: Yarın ölebilirim kendimi tanıyamadan."
Sayfa 15

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Kalbim sağırlaştı ve öldü, yeni bir hayat yok ona."
Sayfa 48
"Düşünebildiğim sürece sorun yok, önemli olan da bu."
Sayfa 42
Reklam
"İnsana onlarca, yüzlerce yıl merhamet, sağduyu ve mantık öğretip onu bilinçlendirdim diyemezsin, herşeyin bir bedeli var. En önemlisi de bilinç. İnsanlar acımasızlaşabilir, hassasiyetlerini yitirebilir, kan, gözyaşı ve acı görmeye alışabilirler, tıpki kasaplar, ya da bazı doktorlar ya da askerler gibi; ama hakikati bir kere öğrendikten sonra ondan vazgeçmek nasıl mümkün olabilir? Benim fikrime göre bu imkânsız. Çocukluktan beri bana hayvanlara eziyet etmememi, merhametli olmamı öğrettiler; okuduğum bütün kitaplar da bunu öğretti ve sizin kahrolası savaşınızdan zarar görenlere öyle acıyorum ki canım yanıyor. Ama işte zaman geçiyor ve tüm bu ölümlere, acılara ve kana alışmaya başlıyorum; gündelik hayatta da daha duyarsız, daha tepkisiz olduğumu ve yalnızca en kuvvetli itkilere cevap verebildiğimi hissediyorum, ama savaş gerçeğinin kendisine alışamıyorum, esasen akılsızca olan bu şeyi anlamayı ve açıklamayı aklım reddediyor. Bir milyon insan bir yerde toplanıp edimlerine haklılık kazandırmaya çalışarak birbirlerini öldürüyor ve hepsi eşit derecede hasta ve hepsi eşit derecede mutsuz. Delilik değil de nedir bu?"
Sayfa 38
"Cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir."
Sayfa 51
"İnsan kendini öldürmeye kalkıyorsa iyi bir nedeni olmalı."
Sayfa 17
"Bir kitabı okuyup bitirdiğimiz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu telefonla arayıp konuşabilseydim diyorsanöz, o kitap bence iyidir."
Sayfa 29
"Özgün bireyler olmanın tehlikeli olduğunu düşünen erk; verilen sığ eğitim, haber kanalları, televizyon dizileri, sosyal medya araçları ve daha birçok şey aracılığıyla insanları aynılaştırmak için tüm gücüyle yüklenir toplumların bilincine."
Sayfa 50
Reklam
"Hiç olmazsa bir kere itiraz et, başka bir fikir söyle de iki kişi olduğumuzu anlayayım."
Sayfa 47
"Hiçbir şey bilmeyenin her şey hakkında fikir sahibi olduğu bu çağda, düşünmek kadar önemli ne olabilir ki zaten?"
Sayfa 37
"İnsanın hayvanla olan farkını ortaya koymak için birçok söz söylenmiş. Sözgelimi Herakleitos'a göre insan tartışan bir hayvandır. Platon ise insan toplumsal bir hayvandır demiştir. Sokrates için insan, sorgulayan bir hayvandır. Thales'in görüşüyse insanın araştıran bir hayvan olduğu yönündedir. Konfüçyüs ise insan, öğrenen bir hayvandır der. Bu tanımların en ünlüsü elbette Aristo'nun insan, düşünen bir hayvandır cümlesidir. Belki Zenon, insan için bir şey söyleseydi insan, yanılan bir hayvandır diyecekti. Çünkü onun tüm hayatı insanları yanıldıklarına ikna için geçmişti."
Sayfa 32
"Kim ne yanlış yaptıysa, onu yanlışıyla baş başa bırakmak lazım..."
Sayfa 65
"Stoacılar, düşmanı dışarda aramazlar. Çünkü kötülüğün karşı tarafla ilgili olmadığını bilirler. Tamamen kişinin kendisiyle çatışması, kendine ters düşmesi, kendini yıkmasıdır kötülük. Kötülüğe verilecek en ağır ceza, kötülüğü yapanın kendini cezalandıracağından emin olmaktır. Kötülüğü yapan, kendi cezasını zaten kendi kesecektir. Mühim olan düşmanın yaptığını yapmamaktır. Ona dönüşmemektir..."
Sayfa 64
81 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.