Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Uğur kurt

Uğur kurt bir yorumu yanıtladı.
kim
Bir insanın düşüncesini kim değiştirebilir?
Uğur kurt okurunun profil resmi
Marcus aurelius da aynı cevabı verıyor ve ekliyor dışarıdan ne gelirse gelsin asıl savaş zihindedir. O yüzden orayla ilgilen.
1 sonraki yanıtı göster
Reklam
Uğur kurt yorumladı.
172 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Alternatif Din Tarihi
Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki bu bir bilimkurgu kitabı değil. Sorabilirsiniz tabi neden İthaki Yayınevi bu kitabı bilimkurgu klasikleri serisine dahil etti diye. Bu sorunun cevabını İthaki’nin vermesi gerek. Muhtemelen ticari kaygılar sebebiyle böyle bir şey yaptılar. Zira içinde sadece zaman makinası var diye bir kitap bilimkurgu olarak
İşte İnsan
İşte İnsanMichael Moorcock · İthaki Yayınları · 20181,555 okunma
Uğur kurt okurunun profil resmi
Bu bir bilim kurgu kitabı. Yazarın yazdıgı bilim kurgu öykülerinden biriydi. Begenılince genişletti romanı. Her yerde böyle geçer. Science fiction olarak. Eğer eBay den almak isterseniz kategoride science fiction olarak geçer. Yazar röpörtajlarında bilim kurgu diye bahseder. Dini elementler oldugu için bu kitabı teolojik kurgu demek sizin yorumunuz. Bir kitapta dedektif varsa cinayet varsa buna cinayet romanı demek haksızlık olabılır. Bu kıtabı da çıkışı time travel. Time travel olmasa bu olayı incelese dedıgınıze katılabılırdım. Ama adam bir düşünce yaratıp bilim kurgu temelli roman yazıyor. Yani bu kitap içinde din, gerçeklik, psikoloji, kurgu olan bilim kurgu temelli bir kısa romandır.
Özgün Coşkun okurunun profil resmi
Öncelikle yorum için teşekkürler. Benim kendi bakış açımdan bu kitabı bilimkurgu olarak sınıflandıramam. Keza kitapta sadece bir zaman makinasından bahsediyor ve geçmişe yolculuk kısmı var bilimkurgu olarak. Ancak bu yolculuk bilimsel bir temel üzerinde anlatılmamış. Yani mesela Wells'in Zaman Makinası kitabına bakınca zamanda yolculuk ile alakalı kitabın başında bir tanımlama ve bilimssel bir temel üzerine oturtma çabası vardır. 4. boyuttan bahseder misal. bu ne kadar doğru ne kadar yanlış tabi ki değerlendirme konusu. Wells o zamanki bilimsel bakış açısından bir kurgulama yapmı. Ama İşte İnsan'da böyle bir temel yok. sadece zaman makinası ile İsa'nın peygamberliğini ilan ettiği zamana gitmek isteyen bir adam ve o dönemde başına gelenler var. Sadece bir zaman makinası da bir kitabı bilimkurgu yapmaz. Bu durumda Kemal Sunal'ın Japon İşi filmini de bilimkurgu olarak değerlendirmek gerekir. Zira film bir robot ile ilgili. Diyeceksinizki her bilimkurgu kitabı bilimsel bir temel üzerine mi oturmalı. Tabi ki hayır. Mesela Ben,Robot'ta detaylı bir teknik değerlendirme üstüne yapay zeka kurgulaması yapılmamış ama kitap en azından gelecekte geçiyor ve yapay zekanın ilerlemesi sonrası onu kontrol etme çabaları aktarmış. ancak İşte İnsan'da bu da yok. Ancak teolojik bir kurgu olarak sınıflandırabilirim bu kitabı. Keza yazar teoloji konusunda bilgili olduğu ve kafa yorduğu kesin. eBay'da yapılan sınıflandırma da benim görüşümü değiştirmiyor açıkçası. Bu arada kesinlikle kitaba da haksızlık etmiyorum. Bence alanında gayet başarılı bir eser.
Uğur kurt yorumladı.
123 syf.
10/10 puan verdi
·
29 saatte okudu
Bir Hamdım, Piştim, Yandım Öyküsü olabilir mi?
Açıkçası bu kitabı sayfalarının kalitesi, kitabın kapağı ve Nobel Ödülü için almaya karar vermiştim. Her zaman dış görünüş tözden daha değerli gelmedi mi bizler için? :) Yabancı yazarlara dair edebiyat öğretmenim "çeviri kitaplar asla ana dilinde yazılanın yerini tutamaz" dediğinden beri içimde hep bir olumsuzluk oldu ama inatla çeviri okumaya devam ettim, onlar işin apayrı boyutları tabii ki. Ancak bu kitapta bir nebze de olsa bunu aştım, gerçekten çok güzel bir anlatımı var. Akıp gidiyor sayfalar, tasvirler, özünde sayfalar dolusu tasvirler... Gerçekten çabalayan bir genç adam gördüm. Aslında biraz da her insan gibi memnuniyetsiz geldi bana. Her şeyi görmek, tatmak, yaşamak istiyor. Kalıplara sığmamak, "ben" olgusundan sıyrılmak istiyor. Her zaman arayışta, bedeni bir ırmağın yatağı gibi sabit kalsa da benliği sürekli şekil değiştirdi tıpkı o ırmağın suyu gibi kabuğunun içinde. Asla öğretmenler ve öğretiler onu tatmin etmedi. Acıyı çeken anlar deriz ya, herkesin aydınlanması da kendindeydi ona göre ve çevrenizdekilere bu aydınlanmayı anlatarak aydınlanmalarını bekleyemezdiniz. Özetle eğitimin amacı ne de o eğitimi verenler değildi aslında bizi olgunlaştıran, o eğitim için yürüdüğümüz yoldu her zaman. Ve o yol biricik sevgili okur. :))
Siddhartha
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 201938,1bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Uğur kurt bir yorumu yanıtladı.
aptal
Bu hayatta zihnen ilerliyorsan bile aptal görün.
Persephone️ okurunun profil resmi
Değil epiktetos o zaman.. önal mehmet gibi
81 öğeden 6 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.