CEM AKDAG

CEM AKDAG
Gizemli kitaplarla alış verişim yok; ben ilgimi çeken, bana keyif veren, basit kitapları seviyorum. Kitaplardan tek beklentim bana keyif vermeleri, düzeyli bir biçimde bana hoşça vakit geçirtmeleri… . MONTAİGNE
BASKETBOL ANTRENÖRÜ
İSTANBUL
SAMSUN
1956 okur puanı
Mayıs 2018 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap

CEM AKDAG

, bir kitap okudu
5/10
·120 syf.·
Beğendi
·
2018 48. kitabı
Henry David Thoreau
7.4/10 · 368 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
27 Haziran 1905’te Potemkin Zırhlısı’ndaki denizciler kötü yemekleri protesto etmek için ayaklandı ,subayların çoğunu öldürdü ve gemilerini , işçilerin silahlı kuvvetlerle savaştığı Odessa’ya götürdü .
Ona Rusya’nın devi diye hitap eden ve “öğretilerinizin naçizane bir savunucusu “ diye imzalayan , tanımadığı bir Hindu’dan bir mektup almıştı . Bu Hindu’nun adı Gandi’ydi . Lev Tolstoy’da ona “ Transvaal ‘li sevgili emekçi kardeşlerine” sevgilerini iletmesini rica eden bir cevap yazdı.
Deli insanlar hedeflerine akıllı insanlardan daha çabuk ulaşır . Çünkü deliler hiçbir ahlaki engel tanımazlar : ne utanç , ne hakikat, ne vicdan , ne de korku.
Ben mülkiyeti bir günah sense hayatın zorunlu şartı gibi görüyorsun .