Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Zehra Taşkın

Zehra Taşkın
@Semiramisbuyulu
Zehra Taşkın
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Ego ve Kimlik
Ego ve KimlikSigmund Freud
7.4/10 · 347 okunma
Reklam
Zehra Taşkın
Bir kitabı okumaya başladı
Toplum Psikolojisi
Toplum PsikolojisiNevzat Tarhan
7.4/10 · 420 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
192 syf.
·
Puan vermedi
·
69 günde okudu
Öpüşme, Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine
Öpüşme, Gıdıklanma ve Sıkılma ÜzerineAdam Phillips
7.3/10 · 318 okunma
Reklam
"İşte bu nedenle yalnızlığı tercih ederim," diye yazmıştır Nietzsche, "yani herkesin kullandığı sudan içmemek için. Çoğunluğun arasındayken çoğunluk gibi yaşıyorum ve gerçekten düşündüğüm gibi düşünmüyorum; bir süre sonra, insanların sanki beni kendimden uzaklaştırmayı, ruhumu çalmayı istediklerini düşünmeye başlıyorum."
Psikanaliz sanatı, her iki taraf için de, ilginç birtakım yeniden betimlemeler yapmaktır........"Bir başka deyişle, psikanalizin amacı insanları iyileştirmek değil, onlara herhangi bir sorunları olmadığını göstermektir."
Nefret- nesneleri bulmak her bakımdan sevgi-nesneleri bulmak kadar gerekli olabilir, ancak insan barındırdığı kötülüğün bir kısmını hoşgörüyle karşılayabilirse -yani bu kötülüğü kabullenirse - dünyayı da bir miktar korkudan arındırmış olur.
Yaşamın sonuçları hesaplanmamıştır, hesaplanamaz da. Yıllar, günlerin asla bilmediği kadar çok şey öğretir insana. Bize eşlik eden kişiler, konuşurlar, gelip giderler, bir sürü şeyi tasarlayıp hayata geçirirler ve bütün bunlardan ortaya çıka çıka beklenmedik bir sonuç çıkar. Birey her zaman ya- nılır. Birçok şeyi tasarlamıştır birey, yardımcı olsunlar diye başka insanlara yaklaşmış, bazılarıyla ya da hepsiyle kavga etmiş, çok kereler de aptalca hatalar yapmıştır ve nihayet bir adım atılır; her şey bir miktar ilerlemiştir; ancak birey, her zaman yanılır. Bir açıdan yeni olan, ancak kendine söz verdiği şeye hiç de benzemeyen bir sonuçla başbaşa kalır. Ralph Waldo Emerson, Experience (Deneyim)
Reklam
Psikolojik yönden sağlıklı insanın sınırları vardır; böyle sağlıklı bu kişinin yanında nelerin konuşulup konuşulamayacağı, kendisine nasıl davranılması gerektiği bellidir.
Çocuklar önem verdiği kişilerin en acı veren davranışlarını unutmazlar
(1) Olgun insan, kendini diğerlerinden ayıran sınırların farkındadır ve kendi benliğinin sınırlarını korumakta duyarlılık gösterir.... (2) Olgun insan kendini değerli bulur, kendine saygısı vardır ve kendini olduğu gibi kabul eder (3) Olgun insan beden, zihin ve manevi yaşam arasında denge kurmuş biridir (4) Olgun insan, heyecan ve duygularını tanır ve onların gerçekçı bir biçimde ifade edilmesine olanak sağlar.
Sağlıklı bir manevi temeli olan insanlar güler yüzlü, sevgi dolu, insanlara olduğu kadar doğaya da saygılı bireyler olarak yaşamlarını sürdürürler.
Iç çocuğun gelişimi durunca, bedenen büyüse dâhi psikolojik yetenekleri bakımından kişi "çocuğumsu" ve "çarpık" kalır. Bu çocuğumsuluk ve çarpıklık yetişkin çocukların psikolojik yeteneklerinin temelini oluşturur.