Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zeynep

Zeynep
@TespitTanesi
17 okur puanı
Ocak 2019 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Zeynep
@TespitTanesi·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Ah, Virginia
Ah, VirginiaMichael Kumpfmüller
7.2/10 · 16 okunma
Reklam
240 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Gölgesizler
GölgesizlerHasan Ali Toptaş
7.6/10 · 12,7bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
98 syf.
10/10 puan verdi
Bir dev seni avcuna alıp koşsa nasıl hissedersin? Başka insanlar senin yanında karınca kadar küçük kalsa aranız nasıl olur? Böyle nefis sorular üstüne kurulu harika bir macera. Erich Kastner çok iyi uyarlamış, çevirmen Süheyla Kaya da çok güzel çevirmiş. Çocuklarıma keyifle okudum, hep beraber boyumuzun farkına vardık, çevredeki küçük kuşlar için aslında birer dev olduğumuzu anladık.
Gulliver'in Gezileri
Gulliver'in GezileriJonathan Swift · Can Çocuk Yayınları · 20177,1bin okunma
Reklam
162 syf.
10/10 puan verdi
İzmir'den bir delikanlılık romanı
Kurgusu, anlatımı, dili ile çok iyi bir edebiyat eseri, çok sürükleyici bir roman. Olayı farklı kişilerin ağzından dinliyorsunuz, hepsinin de konuşmaları çok gerçekçi. Bayılırım böyle kitaplara. Bu kitap bir de 1950'ler gibi bir zamanda İzmir'de, Karataş'ta geçiyor, bir zamanlar oturduğum semtte. Kahramanların yolu "Aileevi" denen bir yere düşse de, konu bir aile hikayesi değil. Kapak da kitabı yansıtmıyor. Ne yalan söyleyeyim, bir arkadaşımın hediye ettiği bu kitabı, adından ve kapağından dolayı romantik bir aşk / yıkılış hikayesi filan sanmış ve bir süredir okumamıştım. Hiiiiç öyle değil, ama daha fazla ipucu vermeyeyim, edebiyat sevenler, İzmir'i tanıyanlar, hele eski zamanını merak edenler veya bilenler muhakkak okusun derim. Hele hele Eşrefpaşa'yı, Ballıkuyu'yu, Halilrıfat'ı, 95'in kahvesini bilenler, yolu oralardan geçmişler kaçırmasın. Tarık Dursun K.'nın başka kitaplarını da okuyacağım tez zamanda.
Rızabey Aileevi
Rızabey AileeviTarık Dursun K. · Cumhuriyet Kitapları · 200895 okunma
10/10 puan verdi
dil nefis, masallar hayat gibi: çocuklar okuyacaksa dikkat
Yine ilkokul çağındaki çocuklarıma sesli okuduğum bir kitap. Bayılıyorlar, bırakmamı istemiyorlar, okuyamazsak kızıyorlar. Fakat bazı yerleri, çocukların yaşından dolayı atlayarak okumak zorunda hissediyorum. Masallarımızda, başka kültürlerinkilerde de olduğu gibi aşırı bir şiddet olabiliyor bazen. Kötüleri kırk satır mı kırk katır mı deyip kırk katıra parçalatmak mesela. "Kırk birinci güne kadar şunu halletmezsen seni cellada veririm" diyen padişahlar da çokça çıkıyor, bunu sansürleyemesem de hemen bir yorumla lafa karışıp "Yahu onun ne suçu var, padişah da pek gaddarmış" diyorum. Padişah çocukları herkesten kıymetli, hikayelerin bir çoğu cinsiyetçiliğimizi olduğu gibi yansıtıyor, kızlar hiç fikirleri sorulmadan veriliyor filan. Bunlar kitabın değerini eksiltmiyor tabii, bilakis çok iyi bir kayıt olarak, bize kendi kültürümüzü böyle apaçok göstermekle çok değerli bir kitap. Ayrıca Alangu'nun dili de, Mustafa Delioğlu'nun resimleri de enfes. Yine de insanın kötülüğünü henüz tanımayan yaşta ve cinsiyetçiliği adlandıramadan içine işleyebilecek olan küçük çocukların tek başına okumasına pek uygun değil bence. Masallardan bazılarını küçükken anneannemden dinlediğimi hatırlar gibiyim, biz daha korumacı ebeveynler olduk belki de...
Billur Köşk Masalları
Billur Köşk MasallarıAnonim · Yapı Kredi Yayınları · 2022469 okunma
73 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.