Ecc

Ecc
@Veronica1098
Spoiler!!! Bu kitaba boşa para vermeyin
2/10
·279 syf.··
2025 1. kitabı
·
12 günde okudu
·
Okunma: 24 Temmuz 2025 19:06
Şimdi öncelikle şunu söylemeliyim ki bu kitap hayatımda okuduğum en kötü LGBTQ temalı kitap. Yani internette o kadar övüldü ve beğeneceğime çok inandığım halde büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim. Zaten sayfaların yarısında sadece Ollie'nin ailesi var, onların dramları ve küçük kuzenleri vesaire, ayrıca baş karakteri bu kadar mal ve enayi yapmayı nasıl başardı yazar cidden şoklar içerisindeyim. Birincisi Will utanıyorum ya aile baskısı falan filan diye Ollie'ye etmediğini bırakmadı, baloda/dansta resmen exiyle sevişti ve Ollie yi aldatmasına rağmen hala Ollie'yi suçluyor. Will hiçbir zaman Ollie'ye aşık değildi zaten, kitabın başından beri anladığım kadarıyla yazar karakterleri ve olay örgüsünü bağdaştıramamış, karakterler çok tepkisiz yani çok tuhaf. O kadar şey yaşanıyor sonra Ollie Will'in evine gidip ağlıyor hemen barışıyorlar falan çok gülünç yani sanki NPC karakterleri gibi. Bence Ollie başka biriyle olmalıydı ve Will o zaman yaptıklarını anlardı, ayrıca homofobik insanlara da iyi bir gönderme olurdu ama onun yerine "sözde" arkadaşlarına kötü görünmemek için Ollie'yi eski sevgilisiyle onun gözünün önünde yiyişen Will iyi karakter oldu. Valla büyük umutlarla okumaya başladığım kitap hayalkırıklığı yarattı tabii herkesin kendi fikri ama bu kitaba para vermezdim böyle olduğunu bilseydim. Sophie Gonzales Çoğu Zaman Derbeder
Çoğu Zaman DerbederSophie Gonzales · Yabancı Yayınevi · 2021409 okunma
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
10/10
·568 syf.··
Beğendi
·
2024 18. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 18 Temmuz 2024 00:00
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, bugüne kadar kitaplarını en çok sevdiğim, neredeyse tek bir sayfayı bile atlamadan okuduğum tek yazar Stephen King'dir. Karakterler öyle bir anlatılmış ki hepsinin iç dünyasına girebiliyorsunuz, gerçekten sanki okuduğumda Castle Rock'a ışınlanmış gibi hissediyorum. Özellikle kitabın sonuna doğru her sayfayı merakla hızlı bir şekilde okudum. 568 sayfa olmasına rağmen hiç canım sıkılmadı. Olumlu yanlarını söylediğime göre değinmek istediğim bir şey var. Çeviri o kadar sinirlerimi bozdu ki..... Ya sansür uygulayacağız diye mahvetmişsiniz gerçekten. Gerçi bu çevirmenin suçu değil sanırım ama o da başka alternatifler bulabilirdi "aşk yapmak" ne abi. Bazı sayfaları okurken o kadar saçma geldi ki uğraşıp kitabın ingilizcesini buldum, cidden gerçeğiyle arasındaki farkı görünce bir gülme geldi. Orjinalindeki duyguyu ve anlatımı ancak bu kadar bozabilirdiniz tebrikler. Sonuç olarak kitabı öneriyorum.
Edebiyat
Ruhlar DükkanıStephen King · Altın Kitaplar · 20201,852 okunma
Puan vermedi·280 syf.··
2024 15. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 25 Şubat 2024 20:05
Uzun süredir polisiye okumuyordum, İlk başladığımda karakterler pek ilgimi çekmedi, konusu sarmaz diye düşündüm ama sonradan kesinlikle hoşuma gitti. Yazarın kalemi çok iyiydi betimlemeleri hem anlaşılır hem de rahatsız edecek kadar ayrıntıya girmeden yazmış. Sonunu gerçekten tahmin edemedim, ayrıca iyilik kisvesi altında kendi kötülüklerini saklayan, böyle kimseyi yaklaştırmayan içine kapalı toplulukların(tarikatların) maskesini de düşürmeleri ve insanların gözünü açmaları bence güzel işlenmiş. Böyle boş boş uzatmadan 280 sayfada bir insanın sıkılmadan okuyabileceği bu roman için Jean Christophe Grangé 'a teşekkür ediyorum.
Edebiyat & Roman
Küllerin GünüJean-Christophe Grangé · Doğan Kitap Yayınları · 20213,604 okunma
6/10
·344 syf.··
2024 6. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 17 Şubat 2024 16:24
Bana kalırsa 1. kitap kesinlikle daha iyiydi. Konusu güzel ama o kadar çok betimleme var ki bir süre sonra sıkılmaya başladım, bir kaç sayfa atladım yani o derece. Bir de Hideo'yla Emika'nın aşkını okurken wattpad de yazılmış gibi hissettim. Beklentilerimi pek karşılamadı, biraz daha olay olsun isterdim çünkü 2. kitap değil de birincinin devamı gibi hiç değişiklik yok.
Edebiyat
Wildcard: Joker Oyuncunun HikayesiMarie Lu · Yabancı Yayınları · 20195,3bin okunma
7/10
·320 syf.··
2023 14. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 25 Mayıs 2023 00:00
Normalde aşk temalı kitapları hiç sevmem, özellikle entrikalardan falan hoşlanmam. Okumadan önce bu kitabın da biraz tabiri caizse vıcık vıcık olacağını düşünmüştüm, ama okuduktan sonra gerçekten inanılmaz beğendim. Lola pozitif ve renkli bir karakter bana hoş bir vibe verdi. Ama Cricket Bell favorim. Lola'yla olan aşkını çok iyi işlemişler, ayrıca bence biraz gerçek hayata da gönderme var. Max'i özellikle sevmedim, onun gibi tiplerin doğru insan olmadığını anlayıp fikrini değiştirmesi iyi bir örnekti. Sonradan öğrendim ki seri olarak 2 kitap daha varmış, orda da başka karakterlerin aşkından bahsediyor sanırım. Kesinlikle almayı düşünüyorum.
Edebiyat
Lola ve Komşu ÇocukStephanie Perkins · Yabancı Yayınevi · 20193,034 okunma