Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Serdar Yegül

Serdar Yegül
@Yegul
Okumadan nasıl vakit geçer?
192 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Doğu ile Batı Arasında Yaşayış Farkları (1877)
Konusu kısaca: “Bir İngiliz subayının 1877 yılında savaş gemileri yoluyla Selamik ve İstanbul‘a gelmesi, İstanbul’daki yaşam ile Batı yaşamını kıyaslaması, Aziyade isimli bir kadınla tanışması ve ona tutulması, Aziyade'yi tanıdıkça Doğu yaşayış tarzını daha yakından tanıması, Türklerle Rusların savaşında Türk tarafında savaşa katılması ve vefatı” denilebilir. Roman’ın 94 ilâ 103. sayfaları arasını özellikle okumanızı öneririm. Bana çok ilginç geldi. ytearastirmalari.com/DergiTamDetay.a...
Aziyade
AziyadePierre Loti · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021786 okunma
Reklam
291 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Zor Zamanlarda Hayatla Başa Çıkmak
Zor zamanlarda hayatla başa çıkmaya çalışan insanların hikayesi. 1980’lerin başında 14 yaşında olan ve Antalya’nın Şaranpol Mahallesinde yaşayan Filiz’in, 1980’lerin sonunda, 20 yaşlarında Almanya’nın Şaranpol mahallesi olan Freuzberg’e yolculuğu ... sonrasında 2019 yılına, 53 yaşına kadarki hayatı ... Roman’da, ikili ilişkilerde ayrılışların ve uzaklaşmaların çok güzel bir dille anlatılması. Bu kadar yoğun insan ilişkilerinin, cinsellik konularına girmeksizin çok güzel işlenmesi. Yazar Şükran Yiğit’in bugünün diliyle, modern Türkçeyle yazdığı nefis bir roman. Okurken bir çırpıda sizi sarıp sarmalayan bir roman. Şiddetle öneriyorum.
Burası Radyo Şarampol
Burası Radyo ŞarampolŞükran Yiğit · İletişim Yayınları · 2020774 okunma
328 syf.
6/10 puan verdi
SIKIŞTIRILMIŞ KİŞİLİK
Kimliği, mahalle baskısı yoluyla oluşturulan, İspanyol koloni yöneticisi Zama, kendine dayatılan kimliği kabul etmez ve kimliğini değiştirmeye çalışır. Mevcut kimliği içinde sıkışmış Zama, ne yaşadığı Güney Amerika’daki İspanyol kolonilerinden İspanya’ya dönebilir ne de kolonilerde istediği hayatı yaşayabilir. Kendini adeta arafta hisseden Zama, ne iç aleminde dikiş tutturabilir, ne de dış alemde! Bir metafor olarak nehir, istemediği balığı dışarı atmak üzeredir.
Zama
ZamaAntonio di Benedetto · Alakarga Sanat Yayınları · 201936 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
88 syf.
7/10 puan verdi
Ortadoğu toplumlarında ezilen insanlar
“Orta Doğunun Shakespeare’i” olarak nitelenen Halil Hicran’dan Kırık Kanatlar romanı 1883’te Lübnan’da doğar, 11 yaşında annesi ve kardeşleriyle ABD’ye (Boston) göç eder, 15 yaşında annesi tarafından Lübnan’a gönderilir, sonraki yıllarda tekrar ABD’ye döner; çizim, resim ve yazılarıyla ABD’deki entellektüel çevrelerin dikkatini çeker.. Cibran’ın eserleri, Elvis Presley ‘e ve John Lennon’a ilham olur. Kırık Kanatlar romanında, Halil Cibran’ın kendi aşkını anlattığı söylenir. Romanda, Ortadoğu’da yasalar, gelenekler ve ahlak anlayışlarından dolayı kanatları kırılmış insanlar, heba olmuş aşklar ve dahası bulunabilir. Romanda, Doğu’daki dini önderlerin toplumu soyup soğana çevirdiği de anlatılır. Kırık Kanatlar romanı, konsantre hale getirilmiş bir metin/roman olarak düşünülebilir.
Kırık Kanatlar
Kırık KanatlarHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20189,6bin okunma
928 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kadın ve erkek yapılarının analizi.
Roman iki katmanlı olarak düşünülebilir. Birinci katman: Birleşmiş Milletlerin (BM) Cenevre merkezinde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Bay Solal, İkinci Dünya Savaşı öncesi Almanya’daki Yahudi topluluğunun katledilmesini önlemek için, batılı ülke temsilcilerinden destek ister. Bu destek, Yahudi topluluğun batılı ülkeler tarafından paylaşılması ve o ülkelere gönderilmesi şeklindedir. Ancak Batılı ülkeler Yahudi toplumunu paylaşarak almaya yanaşmazlar. Bunun üzerine Solal, BM’de batılı ülke temsilcilerin bulunduğu bir toplantıda çok sert bir konuşma yapar. Bunun üzerine Solal görevinden alınır ve Fransız vatandaşlığından da formaliteler bahane edilerek çıkarılır. İkinci katman: Bay Solal, görevden alınması ve vatandaşlıktan çıkarılması sonrasında, çok beğendiği bir kadın olan Bayan Ariane ile Cenevre’den ayrılarak başka bir şehirde yaşamaya başlar. Bayan Ariane, Solal’a aşıktır; kulu, kölesi gibidir. Solal ve Ariane’nin diyalogları yoluyla, yazar Albert Cohen, erkeğin ve kadının yapılarının analizini yapar. Yazar, romanın bilhassa 35. ve 88. Bölümlerinde kadın ve erkek yapılarıyla ilgili öyle çözümlemeler yapar ki, o bölümlerin hiç bitmemesini istediğimi itiraf etmeliyim. Romanda yazarın, hem kadının hem de erkeğin menfaatperest olduğununun altını çizdiği söylenebilir. Yaklaşık iki ayda okuyabildiğim 928 sayfalık romanı okumak beni epey yorsa da, roman için rahatlıkla “iyi bir roman” diyebilirim.
Efendinin Güzeli
Efendinin GüzeliAlbert Cohen · Ayrıntı Yayınları · 201547 okunma
Geri13
50 öğeden 46 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.