Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gülşah Çam

Gülşah Çam
@Zatihak
benden öte, benden ziyâde.
Bilimsel bakış açısı olmadan bugün dünyayı doğru bir biçimde okumanın mümkün olmayacağını emin olmakla birlikte, tek başına bilimsel bilginin bizi çok da ileri bir noktaya taşıyamayacağına kanaat getirmiş bir bilim insanı olarak, "büyük sorular"a yanıt bulabilmek için "kadim bilgilerimizi" de masaya koymak gerektiğini düşünenlerdenim.
Reklam
Hiçbir insan ve hiçbir kader, bir başka insanla ya da kaderle kıyaslanamaz. Hiçbir durum kendini tekrarlamaz ve her bir durum farklı bir tepki gerektirir.
Eğer yaşamda gerçekten bir anlam varsa, acıda da bir anlam olmalıdır. Acı da yaşamın kader ve ölüm kadar silinmez bir parçasıdır. Acı ve ölüm olmaksızın, insan yaşamı tamamlanmış olmaz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Mizah duygusu geliştirme ve olayları mizahi bir ışık altında görme çabası, yaşama sanatında ustalaşırken öğrenilen bir hiledir .
Mizah, kendini koruma savaşında, ruhun bir başka silahıydı.
Reklam
"Yaşamak için bir nedeni olan kişi, hemen her nasıl'a katlanabilir."
...sevgimin, düşüncelerimin ve sevgilimin hayalinin gücüne hiçbir şey dokunamazdı.
Sevgi, sevilen insanın fiziksel varlığının çok çok ötesine geçer. Sevgi en derin anlamını, kişinin tinsel varlığında, iç benliğinde bulur. Sevilen kişinin gerçekte orada olup olmaması, yaşayıp yaşamaması, bir anlamda önemli olmaktan çıkıyor.
Şöyle demiş bir yamyam, köyüne gelen Batılı bir antropoloğa:"Biz insanları yemek için ve ancak ihtiyacımız miktarınca öldürüyoruz. Ama ya siz ..."
Reklam
İnsan dostlarıyla konuşmaya daldığı bir zamanda kendini yoklamalı ve sormalı: -Neden bahsediyoruz, bunların dünyaya veya ahirete bir yararı var mı?
Müslümanın bir tek saniye boş zaman geçirmeye hakkı bulunmadığı bir zamanda kendinize nasıl bir değer biçiyor, maddi ve manevi gücünüzle nasıl bir hedefe bakıyorsunuz ?
İşe evimizden başlayarak kendimize gelelim. İşte küçük formülümüz. Geniş bir İlmihal kitabı temin et, sindire sindire oku! Karını, bacını, çocuklarını karşına diz, her gece muntazaman oku ve anlat! Ailecek İslâm'ı öğren! Öğreniyor muyuz acaba diye kontrol et! Ögrenilenleri tatbik et, tatbik ettir!
Bizler için muhakkak ki en başta okunması gereken ve ölünceye kadar tekrar okunması gereken kitaplar İlmihallerdir.
70 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.