Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hilal

Hilal

Hilal

, bir kitabı okumayı düşünüyor
İhya ve İnşa
İhya ve İnşaEbubekir Sifil
9.7/10 · 72 okunma
Reklam
392 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
88 günde okudu
Ebubekir Hocam itikattan kelama akaidden tasavvufa birçok konuda Ehl-i sünnet bakışıyla konuları ele almış. Kitabı doğru anlamak için okumadan biraz altyapının olması gerektiğini düşünüyorum. İlahiyat alanından mezun olan arkadaşlara okumalarını tavsiye ederim. Eğer ki üniversitede yanlış bir düşünce gelişmişse doğrusunu görme imkânı sağlanmış olur, biiznillah. Rabbim ecrini versin, ellerine sağlık Hocamızın..
İstikamet Yazıları -I. Cilt
İstikamet Yazıları -I. CiltEbubekir Sifil · Rıhle Yayınları · 202127 okunma
Hilal

Hilal

, bir kitabı okumayı düşünüyor
İslâmcı Gençliğin El Kitabı
İslâmcı Gençliğin El KitabıKadir Mısıroğlu
9.4/10 · 265 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
DİRENENLER VE DİLENENLER
Direnmek her hal-u kârda kazanmak demektir; yenilgiyle sonuçlansa da kazanmak! "Dilenmek"se, zahiren "kazanmak" gibi görünse de, zillet ve meskenetten başkası değildir! Özgürlüğün "dilenerek" değil, "direnerek" elde edilebileceğini en iyi bilen bir geçmişin varisleri bu gerçeği nasıl unutabilir!
Sayfa 275Kitabı okudu
"Evrensel ilkeler" diye bir şey yoktur. Batı kaynaklı, evrensel olduğu propaganda edilen ve küresel güçler marifetiyle revaç bulan ilkeler ve değerler vardır. İslam'ın mahut ilke ve değerlerle örtüştüğünü söylemek, bu muazzez dini modern okumaların nesnesi kılmak demektir.
Sayfa 270Kitabı okudu
Reklam
"Ben İslam alimi değilim"le başlayan cümlelerin ardından "ama..." İle devam eden hüküm cümleleri kuran yazarlara da bir çift sözüm var: Yaptığınız iş düpedüz "fetva vermek" olduğu halde İslam alimi olmadığınızı sözünün başında vurgulayarak sergilediğiniz yaman çelişkinin farkında olmayışınız -yaptığınız işin mahiyetini kavrayamamaktan kaynaklanan cehaletiniz sebebiyle- tolere edilebilir belki ama Kur'an ve Sünnet hakkında sergilediğiniz tutum bir "Kur'an ve Sünnet'i tahrif girişimi"dir.
Sayfa 263Kitabı okudu
Modernite insanlığın karşılaştığı en tehlikeli virüstür. Girdiği her alanı tekeline alır ve hızla dönüştürür.
TOPLUMSAL HAYAT VE KADIN
Modern hayat kadının, hayatın hiçbir alanında erkekten geri kalmadığı tezini işlerken, aslında kadınları evlerinden çıkarmaya tahrik ve teşvik ediyor. Kadınlar evlerinden çıkınca ne olacak? Erkeklerle birlikte "dışarıdaki" hayatı inşa edecekler. Ya evin içindeki hayat? Onu kim inşa edecek? Geleceğimiz olan çocuklarımızı okul, medya, internet ve sokak terbiye (!) edecek, bizse "kadın erkek eşitliği" ideolojisinin gereklerini yerine getirmek suretiyle "İslam'da kadın hakları"nı savunmuş olacağız?
Sayfa 244Kitabı okudu
TOPLUMSAL HAYAT VE KADIN
Modern zamanlar öncesinde Müslüman kadın "dışarıdaki" hayatta kendisine ihtiyaç duyulan eğitim, ticaret, sağlık... vb. alanlarda elbette var olmuştu. Ama sadece "kendisine ihtiyaç duyulduğu kadar".
Sayfa 243Kitabı okudu
Oryantalizmin gayrimeşru çocuğu modernizm
"... Kutsal kitabın yerine yerel dillerdeki tercümelerini koymak, sonra da onların konumunu şişirerek orijinal Arapça ile aynı düzeye çıkarmaktadır. Bu yolla, üçte biri Arap olmayan Müslüman toplumlar Allah'ın gerçek vahyinden koparılabilecektir..."
Reklam
Oryantalizmin gayri meşru çocuğu modernizm
Modern zamanlar, Yahudisiyle Hristiyanıyla bütün bir Ehl-i Kitab'ın, kadim zamanlardan beri genetik olarak taşıya geldikleri İslam düşmanlığını "kaleyi içeriden fethetme" metoduyla "içimizden" birilerine zerk etmeyi başardıkları zaman dilimi olarak temayüz eder.
Sayfa 238Kitabı okudu
Postmodern dindarlık
Modernitenin tepeden inmeci anlayış ve uygulamalarına refleksif olarak direnen dindar halk, dine -"karşı olmak" şöyle dursun- "sahip çıkan" görünümündeki postmodern duruşu o kadar kolay tahlil edemiyor.
İşte hayat böyledir. Hayatın lezzetini ve zevkini isterseniz, hayatınızı iman ile hayatlandırınız ve feraizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz.
194 öğeden 121 ile 135 arasındakiler gösteriliyor.