The Misanthrope

« Geçmişim artık benim için hiçbir şey ifade etmiyor! Yeniden doğacağım!..»
Sayfa 482 - Yapı Kredi Yayınları 12. baskı: İstanbul, Mart 2014·Kitabı okudu
Roman-Edebiyat
Reklam
« yarım yamalak Fransızcasıyla paşa paşa onu kendi haline bırakmamızı yeğlerdi (...), Fransızcanın mevcut güçlükleri, kolaylıkları, tüm ömrünü doldurmaya yetip de artacaktı nasıl olsa.»
Sayfa 477 - Yapı Kredi Yayınları 12. baskı: İstanbul, Mart 2014·Kitabı okudu
Alıntı
« Mutsuz olduklarını söyleyen insanlara öyle hemen inanmayın. Hele önce bir sorun bakalım, hâlâ uyuyabiliyorlar mı? Yanıt evetse, her şey yolunda demektir. Bu da yeterlidir.»
Sayfa 473 - Yapı Kredi Yayınları 12. baskı: İstanbul, Mart 2014·Kitabı okudu
Roman-Edebiyat
« Günün birinde, Ferdinand, “Eğer siz gençler tepki göstermezseniz, yuvarlanıp öteki tarafa geçeceğiz, bana kulak verin, geçeceğiz! Böyle gerine gerine, kendimizi yücelte yücelte, idrakimizi kurcalaya kurcalaya, aklın öte tarafına, şeytani tarafa bu sefer, geri dönüşü olmayan tarafa geçeceğiz!” dedi.»
Sayfa 467 - Yapı Kredi Yayınları 12. baskı: İstanbul, Mart 2014·Kitabı okudu
Roman-Edebiyat
Kendi düşüncelerine hapsolmuş kişi:
« Deli dediğiniz kişi, alt tarafı bir insanın sıradan düşüncelerinden ibarettir; ama bunların bir kafanın içine sıkı sıkı hapsedilmiş hâlidir. Dünya asla o kafanın içine girip çıkamaz ve bu ona yeter. Su sızdırmayan bir kafa, nehirsiz bir göle döner ve iltihaplanır.»
Sayfa 458 - Yapı Kredi Yayınları 12. baskı: İstanbul, Mart 2014·Kitabı okudu
Roman-Edebiyat
Reklam