Hayati

"Herkes başka türlü sevinir. Başka türlü yas tutar ve başka türlü öfkelenir. Herkes sevinç, yas, öfke sözcüklerinin anlamını, hangi duygu ve davranışları içerdiğini, hangilerini dışarıda bıraktığını bilir. Kavramlar ve anlam hakkında herkesin bildiği aşağı yukarı aynıdır. Fakat kavramlar içimize girdikten sonra sözcüklerde durduğu gibi durmaz. Sevinç, sözcük halindeyken ve herkese aitken, bir şeydir. Ve içimize girip bizim olduktan sonra, artık başka bir şeydir. Sevinmenin ne olduğunu bilsek de iş sevinmeye geldiğinde bildiklerimizin hükmü kalmaz. Bilmek, bir şeydir; bildiğimizin başımıza gelmesi başka bir şey. Herkesin zaafları başkadır. Herkesin yapabileceği ve yapamayacağı şeyler, feda edebilecekleri ve göze alabilecekleri başkadır. Herkesin sahip oldukları ve olamadıklarıyla kurduğu ilişki başkadır. Çünkü kimsenin bencilliği başkasınınkine benzemez. Ama herkesin canı aynı şekilde yanar. Kan, herkesin içinde kırmızı akar."
Edebiyat
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Puan vermedi·192 syf.··
Beğendi
·
2020 114. kitabı
Nurdan Beşergil ilk kez okuduğum bir yazar. Kalemini öğrenmek için önce öykülerini okumak istedim. Yazarı tanımak için İyi Geceler Öpücüğü güzel bir başlangıç olabilir. İyi Geceler Öpücüğü birbiriyle bağlantılı, birbirinin devamı olan 14 hikayeden oluşan bir öykü kitabı. Genel konusu ilk insanların yaşadıklarından yola çıkıyor ancak yazar konuyu anlatırken güncel zamanla da harmanlamış. İlk insanlardan iki kardeşin kimle evleneceğini seçebilmek için adak adamaları ve sonucunda karar vermeleri gerekir. Ancak araya kardeş de olsalar kıskançlık, hırs, öfke gibi insani duygular girer. Kitapta anlatılan öykülere iyilik, kötülük, güzellik, çirkinlik, doğru, yanlış gibi kavramların insan yaşamında ne anlama geldiği, insana ne gibi faydaları olup olmadığı serpiştiriliyor. İyi Geceler Öpücüğü insan olmanın, insanız diye alınan kararların ve bu kararların sonuçlarını anlatıyor.
Edebiyat
İyi Geceler ÖpücüğüNurdan Beşergil · Can Yayınları · 201249 okunma

Hayati

, bir kitap okudu
Puan vermedi·192 syf.··
Beğendi
·
2020 114. kitabı
Nurdan Beşergil
8.1/10 · 49 okunma
"Bir sabah yataktan başka biri olarak kalkacaktım. Tom Braks, Süpermen, çok iyi dans eden ve şarkı söyleyen biri, daha geniş omuzlu biri, aynı anda hem Jack Lemmon hem Walter Matthau olan biri, annesi ölmemiş biri, hayatın güzel olduğunu düşünen biri, çok iyi futbol oynayan biri, saatlerce uçurtma uçurabilecek kadar gamsız, tasasız ve gökyüzü budalası biri..."
Edebiyat
Puan vermedi·166 syf.··
Beğendi
·
2020 113. kitabı
Barış Bıçakçı okuru yormayan bir yazar. Anlattığı hikayede tek bir konuya bağlanmazken okuyup bitirince karakterlerin dünyasıyla ilgili birçok fikir ediniyorsunuz. Sinek Isırıklarının Müellifi ismiyle ve arkakapak yazısıyla ilgimi çeken ve kitabı okuyunca yazarın diğer kitaplarını da merak etmeme sebep olan bir kitap benim için. Cemil Nazlı'yla babasını kaybettiği hastanede tanışır. Cemil mühendis, Nazlı doktordur. Evlenip Ankara'da şehrin biraz dışında toplu konutlarda yaşamaya başlarlar. Bir süre sonra Cemil mesleğini bırakır ve kitap yazmaya başlar. Yazdığı kitabı yayınevine verdikten sonra hayalinde editörle konuşmaya ve aslında biraz iç muhasebe yapmaya başlar. Bu konuşmalar başlarda her an kitabının basılıp basılmayacağı haberini bekleyen Cemil için alışkanlık haline gelir. Hem bekleyiş, hem hayali editörle konuşmalar Cemil'i kimi zaman geçmişe de götürür. Nazlı'ya aşık oluşunu, anne ve babasını kaybedişini, en yakın arkadaşlarıyla tanışmasını ve aralarındaki kuvvetli bağı da hatırlar. Kısacası Sinek Isırıklarının Müellifi Cemil'in toplu konutta gün içinde yaşadıklarının, hatırladığı hatıralarının, kurduğu hayallerinin anlatıldığı bir roman.
Edebiyat
Sinek Isırıklarının MüellifiBarış Bıçakçı · İletişim Yayınevi · 20244,365 okunma