Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

ifâzâ

ifâzâ
@_magaradan
gül ey saf çelişki
Üniversite
İstanbul
40 okur puanı
Ağustos 2019 tarihinde katıldı
Reklam
ifâzâ
Bir kitabı okumaya başladı
Dervişin Teselli Koleksiyonu
Dervişin Teselli KoleksiyonuMecit Ömür Öztürk
9/10 · 6,7bin okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
Esir
EsirAdem Özköse
9.3/10 · 654 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Özgürlük talebi aslında nesiller boyu devam edecek bir idealdir. Onu ne varil bombaları ne de en vahşi zulümlerin yaşandığı yeraltı ceza evleri yok edebilir. Siz eğer özgürlük isteyen bir nesli katlederseniz özgürlük fikri onlardan sonra gelecek nesillerle yeniden canlanacaktır. Çünkü insan için kölelik arızi, özgürlük işe fıtridir.
Sayfa 210
280 syf.
7/10 puan verdi
Öbür Divan
Öbür Divanİbrahim Tenekeci
8.8/10 · 590 okunma
Reklam
Nurettin Topçu'ya göre, insan, üç şeyin peşinde olmak için yaratılmıştır: Hakikatin, hayrın ve güzelliğin.
Sayfa 268
Çok sevdiğim bir söz var. Kardeşim Muzaffer Serkan Aydın'a ait. Kayıtlara geçsin diye buraya alıyorum: "Karşınızdaki insanın ahlakını görmek isterseniz, zekanızı küçümsemesine izin verin."
Sayfa 200
Emek vermeden ve gönül almadan gelinen yerler, büyük düşüşlere, derin hüsranlara neden olur. Malum, kolay bulan, çabuk kaybeder.
Sayfa 173
İsmet Özel, "ancak içinden aydınlanan dışına ışık verir" diyor. Kalbimizi neye açıyorsak, açmışsak, biz de oyuz. Kalbimiz neyle doluysa, dilimizden de o dökülür. Yalan dünya 'içimizde' yer etmişse, yalan söylemek kaçınılmazdır.
Sayfa 156
Vaktiyle şöyle yazmıştım: Dışarıdan seyredince insan kendini /Ne kadar anlamsız, ömrümüzün vitrini.
Sayfa 153
Reklam
En kıymetli yolculuk, insanın kendisine yönelmesidir.
Sayfa 145
İnsan, öleceğini bilen tek varlıktır ve bu bir ayrıcalıktır. Belki de bundan dolayı, yaşamak sancısı, ölüm korkusundan daha ağırdır. Mümin, aynı anda iki dünyada yaşayan demektir. 'Biri gördüğü, biri görmediği' iki dünya. Anlamadığımızı anlatamaz, fakat görmediğimizi gösterebiliriz. Tabii bunun için akıllı olmak yetmez. Unutmayalım; şeytan, akılsız değil, değersizdir. Yahut Süheyl Ünver'den ödünç alıp söyleyelim: Sanat inceliktir, fakat her incelik sanat değildir. İlim, aklın aşkı, soru sormak ise zekâtıdır. Derdi olanın sorunları değil, soruları vardır. Sorular, yolculukları da beraberinde getirir. Canı yanmayan kişi, yolunu bulamaz. En mühimi de, yolun değil, yolcunun hikâyesi olur. İşte bu hikâye, bizi, dünya gurbetinin bir talebesi yapar. Sorular, talepler ve talebeler. Ve ölüm, hepimizi dünyadan mezun eder. Burada kalmak yoktur.
Sayfa 143
"İhtiyaçlarımızı büyüttükçe, yokluk duygumuzu ve yoksulluğumuzu da büyütüyoruz." | Lütfi Bergen
Kanaat üzerine düşünmeye devam edelim. Bir bakkala veya lokantaya 'kanaat' adını verebilirsiniz ve bu çok güzel olur. Nitekim ülkemizdeki birçok bakkal ve lokanta 'kanaat' adını taşır. Buna karşılık, bir süpermarkete yahut dev alış-veriş mer-kezine 'kanaat' adını veremezsiniz. Çünkü onların peşinde oldukları, başka bir hazinedir. O hazine, rızıkla ilgili olsaydı eğer, 'süper' gibi kibir yüklü kelimeler kullanılmazdı. Galiba durumumuz şu: Hem kanaattan bahsediyor, hem de alış-veriş merkezlerinden çıkmıyoruz. Rilke, "gül ey saf çelişki" diyordu. Bununla beraber, şunu da diyelim: Yoksulluk İçimizde.
Sayfa 51
İsmet Özel, "yolumuz birbirimizi anlamaktan geçmiyorsa, hiçbir yere varamayacağız demektir" diyor.
Sayfa 45
312 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.