pavlichenko

Türkiye'yi İran tipi molla rejimine dönüştürsek?
Türkiye İran tipi bir şeye dönüşemez, çünkü İranlılar çok kültürlü insanlardır. İran şu anda Türkiye'den ileridedir. Türkiye, bir şeye dönüşecekse ancak Afganistan olabilir. İran bu mollaları kabul ediyor çünkü İran'da saygı duyulan bir molla ve ruhban sınıfı vardır. Yani, dinde görevli olan alim adamlar var ama Türkiye'de böyle bir şey yok. Türkiye'de diyanet dediğin yer boş insanlardan oluşuyor. İran'da ise durum farklıdır. Dolayısıyla bizim İran olmamız mümkün değildir; alttan da mümkün değildir, üstten de mümkün değildir. Biz İran'a inemeyiz çünkü bizim önce İran'a çıkmamız gerekir.
Sayfa 66 - Masa·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim

pavlichenko

, şu anda okuyor
311 syf.
Yakup Kadri Karaosmanoğlu
7.8/10 · 6,7bin okunma
aşk...
Aşk herşeyden evvel hissi bir alışkanlıktır. Gözlerimiz belli bir güzelin yüzüne alışır; muhayyelemiz belli bir hava içinde sarılı kalır; kalbimiz yalnız bir sesin, bir ismin tiryakisi olur ve işte, bunu değiştirmek zorluğu baş gösterince insan kendisini çırılçıplak soyulup evinden sokağa atılmış kimsesiz, avare yaşamaya mahkum olmuş hisseder. Kendi kendine:"Ben şimdi nereye gitsem, ne yapsam?" diye söylenir. Artık alemdeki bütün vazifeleri ona sona ermiş gibi gelir. Bütün organizmasında, tıpkı sıcak bir memleket mahsulü olan bir ağacın soğuk bir iklime getirildiği vakit gösterdiği hazin can çekişme manzarasına benzeyen bir hal gelip çatar.
Sayfa 36 - İletişim Yayınları, Necdet·Kitabı okuyor
Aşk
Meksika Devrimi
8/10
·110 syf.··
Beğendi
·
2023 15. kitabı
1911 yılında gerçekleşen Meksika Devrimi sırasında halk içerisinde yaşanan dönemin siyasi yaklaşımlarının anlatıldığı kısa bir romandır. Romanın kahramanları gerçek kişiler miydi bilmiyorum ancak, bugun yaşadığımız toplumdaki görüşlerle benzerlik göstermesi üzücü. Zira, halen para/toprak ağalarının zulümlerini meşru kılan, yaptıklarını ilahi adaletin tecellisi olarak gören bir halk kitlesi mevcut.
Roman
AğalarMariano Azuela · Oda Yayınları · 19838 okunma

pavlichenko

, bir kitap okudu
8/10
·110 syf.··
Beğendi
·
2023 15. kitabı
Mariano Azuela
8/10 · 8 okunma