Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zarif

Zarif
@_zarif_
407 okur puanı
Mart 2020 tarihinde katıldı
Qərb.
"Bu səbəblə qəlbi imanla dolu müsəlman gənclərin onların maddi rifahına aldanaraq ruhi böhran içindəki tərzlərinə heyran olmaları son dərəcə təhlükəlidir. Bu hal sağlam bir insanın xəstəyə qibtə edib onu təqlid etməsindən fərqlənmir."
Sayfa 9 - İpəkyolu Nəşriyyatı
Reklam
Gənclik...
"Bu mövsümdə haqq və xeyir istiqamətindən azacıq uzaqlaşmaq belə sonrakı yaşlarda dönüşü çətin olan zəlalət vadilərində sürüklənməyə səbəb olar. Bu həqiqəti ifadə etmək üçün atalar “Ağac yaşkən əyilər” deyiblər."
Sayfa 7 - İpəkyolu Nəşriyyatı
"Hâlimiz gece plan kuran, sabah işe başlamadan heyecanını kaybedip günü tüketen adama benziyor. "
Sayfa 74 - Hüküm KitapKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Ümmet sünnetle vardır, onunla yaşar.Yozlaşma sünnetten ayrılmakla başlar."
Sayfa 18 - Erkam Yayınları
"Açık bir gerçektir ki, sünnetin terkedilmesiyle doğacak boşluk, sünnetin tam zıddı olan bid'atle doldurulacaktır."
Sayfa 18 - Erkam Yayınları
Reklam
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmaktadır: "...Kim benim sünnetimden (yaşama tarzımdan) yüz çevirirse benden değildir" (Buhârî, Nikâh 1; Müslim, Nikâh 5)
Sayfa 18 - Erkam Yayınları
"Kendisine yapılan iyilikleri, kim tarafından olursa olsun asla unutmayan ve o iyiliklerin altında kalmayıp birkaç misliyle mukabele eden büyük Peygamber (s.a.v.)..."
Sayfa 105
"İnsanlık, O'nu (sav) anlamak zorundadır."
"Günümüzde insanlığının asıl ızdırabı, Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed'i (a.s.m.) tam manasıyla tanımamış, hakikî şahsiyetini bilememiş olmasından ve getirdiği esaslara karşı lakayt kalmasından, onlara aşk ve şevk içinde kucak açmayışından gelmektedir. Dünyanın mânevî sarsıntısı da, sıkıntısı da, anarşi ve huzursuzluk içinde bunalması da bundan doğmaktadır. Onu (sav) anlamadıkça, sevmedikçe ve hayat bahşeden prensiplerini kendisine rehber edinmedikçe de insanlığın bu sıkıntı, sarsıntı ve buhrandan kurtulması mümkün değildir."
"Mukaddes kitabımız Kur'ân-ı Kerîm'in eksiksiz, yeterli, açık ve her şeyi açıklayıcı olmasına ve dinimizin de ikmal edilmiş bulunmasına rağmen, sünnetin ifade ettiği bir yorum ve anlatıma gerçekten ihtiyaç var mıdır, şeklinde bir soru aklımıza takılabilir. Gerçek şu ki yüce kitabımızın yeterli, açık ve açıklayıcı oluşu elbette bir hakikattir. Ancak onun bu niteliklerine rağmen, muhatapları olan insanların anlayış seviyeleri farklı olduğu için onu tek tek doğru olarak anlayıp kavramaları mümkün değildir. Öte yandan sorumluluk için duymak değil, anlamak gerekmektedir. İnsanları anlamadıkları şeylerden sorumlu tutmak mümkün değildir. Bu sebeple kim, neyi anlamak ihtiyacında ise ona onu anlatmak lâzımdır. En iyi, en güzel, en doğru ve en doyurucu açıklamayı da elbette Kur'ân âyetlerini getirip tebliğ eden Peygamber yapacaktır.  Peygamber'in açıklamaları, hiçbir zaman Kur'ân'ın eksik, yetersiz ve kapalı olduğu anlamına gelmez. "Allah'a kul olmak"tan başka görevi bulunmayan insanlar, ancak bu açıklamalar sayesinde O'na nasıl kulluk edeceklerini öğrenmiş olacaklardır. Bu sebeple sünnet-i seniyyesiz bir müslümanlık düşünmek mümkün değildir."
Sayfa 17 - Erkam Yayınları
"Yani sünnet, Kur'ân'ın evrensel planda Hz. Peygamber (sav) tarafından yorumlanması demek oluyordu."
Sayfa 17 - Erkam Yayınları
Reklam
"Edeb, yürekteki imanın söz ve ameldeki tezahürüdür."
Sayfa 22 - Hüküm KitapKitabı okudu
481 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.