Ah Lisbeth...
10/10
·679 syf.··
Beğendi
·
2024 12. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 16 Ağustos 2024 12:34
Ah Lisbeth, sana aşığım hayranım. O kadar güzel bir seri ki elinizden bırakamazsınız. Olaylar ikinci kitapta öyle bir hal alıyor ki inanılmaz gerçekten. Lisbeth Salander hayranı olarak onu daha yakından tanımak harikaydı. Kesinlikle herkesin okuyup bol düşünceli, şaşırmalı, öfke, sevgi olan bir seri. Bu seriyi hem herkes okusun istiyorum hem de kimse okumasın bana kalsın istiyorum. Hayatım boyunca unutamayacağım bende çok derin ve karmaşık duygular bırakan seriyi herkes okumalı. Sayfa sayısını görerek korkmayın. Nasıl bittiğini anlamayacaksınız.
Ateşle Oynayan KızStieg Larsson · Pegasus Yayınları · 20187,2bin okunma
Hofmannsthal'in dediği gibi...
"Kocama bu sonuna kadar kullandığı özgürlükleri verdiysem, böyle yapmak için makul gerekçelerim vardır, bay Crevel!" "Ne demezsiniz! Biliyor musunuz, kolaylıkla söylediğiniz bu yalan, bugüne kadar işlediğiniz tüm günahlarınızı silmeye yeter; Cennetin gizli kapıları bile açıktır size artık" dedi utanmaz bir gülümse ile ki, düşesin beynine kan sıçradı. "Bunu başkalarına yutturun ama bana değil, kocanızla sabahlara kadar az içmedik ki, bu yalanınızı yakalayamaz olayım. Bay baron iyice keyfe geldi mi, bu keyfiten sonra bazen öyle bir ağlamaklı hale bürünüyordu ki, kalbini bana açıyor ve sizin mükemmel beden ve ruhunuzu anatomik şehvetle parçalara ayırıyordu... Ah, sizi öyle iyi tanıyorum ki, sanki uzun zamandır birlikteyiz. Siz kar paklığında bir ermiş siniz. Ve sanırım, kulağı kesip bir zampara siz ve ondört yaşındaki bir kız arasında tereddüte kalırdı... Ama ben... taptığım ermiş kadın... ben tereddüte kalmıyorum...!
Sayfa 26·Kitabı okudu
Puan vermedi·800 syf.··
2020 45. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 19 Aralık 2020 01:53
Sanırım serinin devam kitapladını almasam da olurmuş. Zira tereddütle, Siteg'in vefatını bildiğim için, yarım kalmış bir seri bekliyordum. Açık uçlu bir son, bu yüzden arkadaşı tarafından devam
Arı Kovanına Çomak Sokan KızStieg Larsson · Pegasus Yayınları · 20176,2bin okunma
Puan vermedi·
Beğendi
Ah lisbeth,ah mikael ! Çok güzel kitap. 4 kitaptan oluşan bir seri. Fakat 4 . kitap rl değişti için diğerleri gibi tat vermedi. Kitabın sayfa sayısı ilk başta baya korkuttu hatta ilk 100 sayfanı zorlanarak okudum 101. Sayfada kurgu ,polisiye aydınlandı ve çok akıcı bir hal aldı. Daha sonra filminide izledim tabii kitap kadar iyi değil. Önce kitap. Milenyum serisini tavsiye ederim . okuyun.
1000Kitap
Ejderha Dövmeli KızStieg Larsson · Pegasus Yayınları · 202612,3bin okunma
10/10
·646 syf.··
Beğendi
·
2019 91. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 14 Ağustos 2019 13:24
Ah Lisbeth, sen nasıl bir zekâya sahipsin öyle! Hayran kaldım resmen ve neden bu kadar geç okudum bu kitabı diye de bir pişmanlık duydum açıkçası. Milenyum serisine başlamayı hemen düşünmüyordum ama nedense bir anda bir sempati duydum kitaba ve başladım okumaya. Sayfalar su gibi aktı gitti. Kitabın cüssesi korkutuyor belki ama sürükleyici olması sayfa sayısını unutturuyor insana. . . Kitabın konusuna gelecek olursak, oldukça köklü ve zengin bir aile var. Onların kızlarından biri esrarengiz bir şekilde kayboluyor. Yıllar geçmesine rağmen öldü mü kaldı mi hiçbir haber alınamıyor. Aile büyüklerinden birisi Milenyum dergisi yazı işleri müdürü Mikael'den bu olayı gün yüzüne çıkarmasını istiyor. Olaylar bu şekilde başlamış oluyor. Bu duruma sonradan Lisbeth de dâhil oluyor ve ikisi muhteşem bir ikili oluyor. Kaybolan kızın başına gelenler ise cidden çok kötü. . . Başarılı bir kitap olmuş. Lisbeth'in kendi kanunlarını uygulaması da açıkçası hoşuma gitti. Çok da güzel yaptın, hatta az bile yaptın dedim. Serinin bir diğer kitabına ise sanırım eylülde başlar gibiyim. #parlakmeltemkitapligi
Ejderha Dövmeli KızStieg Larsson · Pegasus Yayınları · 202612,3bin okunma
9/10
·646 syf.··
Beğendi
·
2018 9. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 21 Haziran 2018 19:33
Stieg Larsson'a Lisbeth gibi güçlü ipleri elinde tutan dayanıklı bir kadın karakter yarattığı için canı gönülden teşekkür ediyorum. Kitaptaki olaylar heyecanlı bekleyiş sürekli merakımı zirvede tutması inanılmazdı. Tabiki uzun bir süre olaylar normal gündelik ilerliyor ama bunun nedeni yazarın bizi vurucu darbeye hazırlıyor olması. Her bir detayın iki yüz sayfa sonra olayları anlarken önemli yere sahip olması da sizi kitabın içine çekiyor. Bütün karakterler çok iyi tasarlanmış ve çok iyi betimlenmiş öyle ki nefret etmekten ciğerlerim soldu !! Tam buldum derken daha da uzaklaştım kafam iyice çorba oldu yazar resmen dalga geçti benimle... Kitabın sonu kalbimi paramparça etti ah Mikael ahh !!!
Ejderha Dövmeli KızStieg Larsson · Pegasus Yayınları · 202612,3bin okunma