Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
360 syf.
·
Puan vermedi
SESİN BENİ SEVDİĞİNİ SÖYLÜYORDU
“Kendi öyküsünü tamamlamak ve kendinden öte hayatlara bir el uzatmak fikriyle çıktığı bu yolda ona Ali Nesin, Sevinç Erbulak, Barbaros Şansal, Fırat Tanış, Enver Aysever, Serra Yılmaz, Ece Temelkuran, Filinta Önal, Mine Söğüt, Yekta Kopan, Bülent Ortaçgil, Nebil Özgentürk, Sevan Nişanyan, Fazıl Say, Ercan Kesal, Ezel Akay, Atilla Birkiye, Murat
Baba Öyküler
Baba ÖykülerJehan Barbur · Ot Kitap · 2016233 okunma
368 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitapta 600 Yıllık Osmanlı siyaset arenasının karşılaştığı iktidâr mücadelelerini, kargaşaları, isyanları ve darbeleri okuyacaksınız. Çoğu isyanın ve darbenin görünürdeki sebeplerinin ekonomik krizler olduğu ilk etapta göze çarpsa da sonrasında daha farklı etmenlerin de buna eklendiğini göreceksiniz.
Osmanlı İmparatorluğu'nda Askeri İsyanlar ve Darbeler
Osmanlı İmparatorluğu'nda Askeri İsyanlar ve DarbelerErhan Afyoncu · Yeditepe Yayınevi · 2010188 okunma
Reklam
216 syf.
8/10 puan verdi
·
35 saatte okudu
Araştırma-inceleme türünde olan bu eserde Fransa'nın Osmanlı Devleti ile olan münasebetlerine dair bilgilere sıkça rastlamaktayız. Bunun yanı sıra Fransa ve Osmanlı arasındaki mücadelelere değinirken daha kapsamlı bir şekilde olayın öncesi ve sonrasına ilişkin bilgilere de dair bilgiler verilmiştir. Çünkü okuyucunun daha rahat anlayabilmesine yardımcı olmak için olduğu okurken anlaşılmaktadır. Genel olarak Osmanlı-Fransa ilişkilerine dair okuma yapmak isteyen veya bilgi sahibi olmak isteyen herkesin okuması gereken bir kitaptır. Araştırma inceleme türünde olması hasebiyle dili çok da sıkıcı olmadan okuyucunun anlayabileceği bir şekilde kaleme alınmıştır. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar dilerim..:)
Fransa'ya Osmanlı Tokadı
Fransa'ya Osmanlı Tokadı
Fransa'ya Osmanlı Tokadı
Fransa'ya Osmanlı TokadıErhan Afyoncu · Yeditepe Yayınları · 201133 okunma
280 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
36 günde okudu
Devletsizliğin hikayesi dersem haksız sayılmam
Devletsiz bir kürdün trajesidir bu hikaye. Ve maalesef tamamıyla gerçektir. Onca yıla rağmen Kürtlerin hala aynı sorunlarla yüzleştiğini görmek utanç kaynağımız
Bir Kürt Olarak Yaşamım
Bir Kürt Olarak YaşamımNureddin Zaza · PERİ YAYINLARI · 014 okunma
184 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Sevdanın, aşkın, hasretliğin prangasız şairi; Ahmet Hamdi Önal, bilinen adıyla Ahmed Arif. Ahmed Arif’in 'sevda şairi' olarak tanınmasına sebep olan kadın Leyla Erbil‘den başkası değildi. Ahmed Arif Leylası’na '… Bilmiş, Bilsinler!.Sana nasıl yandığımı' mısralarıyla seslenmişti. Hatta ilerleyen yıllarda bu sevdadan doğan mektuplardan 'Leylim Leylim' kitabı bile doğacaktı. Arif’in Leylası’na olan sevdası onu hayattan koparan bir sevgiden ziyade ona yaşaması için sebepler sunacak cinstendi. Ne yazık ki duygularının Leylası’nda bir karşılığı yoktu. Ortak çevrelerinde gerçekleşen olaylar sebebiyle aralarına bir süre soğukluk girdi. Bu soğukluklar düzeldiğinde ise Leyla Erbil Mehmet Erbil’le evlenme kararı almıştı çoktan. Arif’in sevdası kin gütmediğinden Leylası’na düğün hediyesi olarak bir şiir bile hediye etmişti. Şiirinin yanına da bir mektup iliştiriverdi. 'Evleneceksin demek? Herhal çocuğu sevdin! İnşallah mesut olursun canım. Ama müstakbel kocan bana yazdığına kızmayacak cinstendir inşallah. Yoksa seni kaybetmek, sesini duymamaktansa gebereyim daha iyi olur.' Şiirin ruhunu hissetmeniz için mükemmel bir kitap. Keyifli okumalar diliyorum.
Hasretinden Prangalar Eskittim
Hasretinden Prangalar EskittimAhmed Arif · Metis Yayınları · 201740,1bin okunma
216 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Sultan Süleyman Han'ın dönemin Fransa kralı Fransuva'ya yazdığı o müthiş mektupla başlayan, Osmanlı'nın başta Fransa olmak üzere batılı büyükelçilerle olan temasını yormadan, sıkmadan anlatan çok iyi bir kitap.
Fransa'ya Osmanlı Tokadı
Fransa'ya Osmanlı TokadıErhan Afyoncu · Yeditepe Yayınları · 201133 okunma
Reklam
576 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
34 günde okudu
Sevgili Ahmet Erhan... Onun sözcükleri yüreğinde demlenmeden akmadı kaleminden. Başına ne geldiyse, yüreğine çarpan neyse onu anlattı.Dünyanın derdine dertlendi, "Alacakaranlıkta" gördüğü ülkesine yandı: “Nicedir akşam, kara bir kefen gibi geriliyor Bu acılı, bu yoksul ülkemin üstüne..." İnsana, insanlığa dokunan her ne varsa
Burada Gömülüdür 2. Cilt
Burada Gömülüdür 2. CiltAhmet Erhan · Kırmızı Kedi Yayınları · 20151,120 okunma
112 syf.
8/10 puan verdi
Zarokên Me
Va pirtuka ku di deste we de ye, weke roman ceribandineke nu ye. Daku mijara romane pisikoanalıza xwe li ser jiyan, perwerde, tekili u tevliheviya abori ya kurd u bi taybeti zaroken kurda dike. Ji bo wan, pirsen ku zarok çawa şaş, gej u be perwerdeyi dimınin, çava ji nasnameya xwe tene bi durxistin, tekiliya zaroken kurd di nava male de bi de u bav, bi xwiçk u biraye xwe re çawa ye, tekiliya hevalen dibistane u mamosteyan çawaye, legerın u rawerde dike. Ji bo ku Mamoste Mezher Bozan bi xwe jı jı mej memosta ye u jı bo perwerdekirina zarokan kifşeye ku li ser ve mijare geleki rawestıyayı ye. ev berhem zahmetıya perwerde u tegihıştina zaroken kurda çawa di nava çanda neteweyı ya kurd u ya fermı a nijadperestıya tiryatıye de ji bo wan dibe eşkence, ev nakokıyen ku zarok te de dijin anıye ber çavan bi şeweyekı roman... Hin jı jı bo bernameya ku li peş e, geleki ter u tijı he ye u de ev jı bigehejin deste we xwendevanan. Mamosta Mezher Bozan; bila temenek direj, xweşi, başi, u kurdewarı her para te be, ku tu jı bi dilgermıya xwe ji bo neteweya xwe ya kurd u zaroken kurda berhemen nu biafırını.
Zaroken Me
Zaroken Me
Zaroken Me
Zaroken MeMezher Bozan · Peri Yayınları · 20052 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
MERHABA KİTAPPERESTLER✿ Hem memleket sevdasının hem aşkın hem de prangaları eksitecek kadar hasretin şairi... Onun şiirleri sanki anonim şarkılar gibi dillerde. Seni, seni anlatabilmek seni... Evet kendi dizelerinle seni anlatabilmek belki de en zoruydu, gerçek adı Ahmet Önal... 16-17 yaşlarında başlamıştı şiir yazmalara ama bugün o şiirlerin hiçbiri yok. Her biri bir kızda kaldı ya da poliste. Ahmed Arif "Geri alamadım hiçbirinden, o şiirler çocukluğumun olmayan fotoğraflarıydı" diyordu. Otuzüç Kurşun şiirini yazdığında liseyi daha yeni bitirmişti. Bu şiir aslında bir katliama verilen tepkinin destanıydı. Şiirini ünlü sanatçı Zülfü Livaneli besteleyip söylemiştir. Fikret Kızılok' da söylemişti Ahmed Arif'in "Yüreğim dolarak yazdığım 33 Kurşun'u" dediği şiirini. Bir halk zorla çıkarılırken evlerinden, gidecek yerleri yokken.Hani çocukların oyun oynama hakları ellerinden alınırken, bir daha o oynadıkları yerlere hiç gelemeyecekleri için ağlamışlarken. Umutsuzluğu zorla içlerine işlemişlerken işte o vakit sen seslendin sessizliklerden "UMUTSUZLUK YASAK!" Bir Devrimci için umutsuzluk duygusu yasaktı, çünkü insanlığın yarını umuduydu. Bir şair devrimciyse elbetteki yaşadıklarını kaleme alırdı, sadece kendinin değil halkın acılarını, ağıtlarını şiirleriyle harmanlar, geçmişin karanlığına, geleceğin aydınlık sonsuzluğuna uzanan halkın sesi olur. Sen ki umutsuzluğa ramak kalmış insanların yankılı umut sesi oldun. "Ve terketmedi sevdan bizi." Anlatamadıysak seni sana layık, affedesin bizi.
Hasretinden Prangalar Eskittim
Hasretinden Prangalar EskittimAhmed Arif · Metis Yayınları · 201740,1bin okunma
52 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.