Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Âla portreler
“Sabıra ihtiyaç var anlamak için, zamana ihtiyaç var yaşamak için.. Yaşayıp gidiyoruz bir tane hayatta, Kendim söylemiyorum bunu bir edebiyatçı arkadaşımdan ödünç alıyorum: “Bir hırkadır giydiğimiz, başkalarının çıkardığı” Bizden önce hayatlar vardı bizden sonrada hayatlar olacak Biz arada bir yerde bir hayat yaşıyoruz. Sabıra ihtiyaç var anlamak için, zamana ihtiyaç var.. Ama en çokta şunu bilmeye ihtiyaç var; Bir semt adı değildir usta varamazsınız, Belki ulaşılacak bir mertebedir, ulaşamazsınız.. Onu anladığınızda belki ustalaşmaya başlarsınız. İşini en iyi yapan insan demek usta, Ama ayni zamanda çırağı olmayana usta denir mi? Ustası olmayana çırak denir mi? Hayatın ta kendisi gibi, gece ve gündüz gibi Biri varsa diğeri de var, biri yoksa diğerinin adı bile yok. Usta deyince an çok çırağı hissediyorum, çırak deyince de bir usta arıyorum. Zamana bakıyorum, kolumdaki saatle, duvardakiyle, masadakiyle Ya da dönen mevsimlerle, geçen haftalarla, aylarla, yıllarla, doğum günleriyle Diyorlar ki; Büyüyorsun, yaşlanıyorsun Yaşlanmak demek aslında, yaş almak biraz daha içini doldurmaktır, biraz daha emmek demek Usta, işini en iyi yapan insan demek, O zaman sen de her ne yapıyorsan, Yaşıyorsan iyi yaşa, yemek yiyorsan eğer çok güzel yemeye çalış.. Hayat geçiyor ve bize ait bir tane var Kendi hayatımızın ustası olmak amacımız, En büyük ihtiyacımız, sadakat..”
O eski cemiyet ne çok ahlaklı ne ahlaksız; o ülke ne cehennem ne de cennet-i âlâ idi. Onlar bizim dedelerimiz ve özgün bir medeniyet ve yaşayışın bireyleridir, o ülke ise renkli bir imparatorluktu.
Sayfa 254 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
ANADOLU MEKTEBİ YAZARLARI Anadolu Mektebi yazarları; yerli, milli, manevi ve evrensel insani değerlere sahip olan, bu değerler temelinde hayatlar sürüp toplumumuza bu değerleri telkin eden yazarlardan seçilmiştir. YAZAR LİSTESİ 1. Mustafa Kutlu 2. Tarık Buğra 3. Cengiz Aytmatov 4. Samiha Ayverdi 5. Ahmet Hamdi Tanpınar 6. Cengiz
O eski cemiyet ne çok ahlaklı ne çok ahlaksız; o ülke ne cehennem ne de cennet-i âlâ idi. Onlar bizim dedelerimiz ve özgün bir medeniyet ve yaşayışın bireyleriydi, o ülke ise renkli bir imparatorluktu.
24 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.