Ölmezlik demiştik. İnsanın erişmeye çalışabileceği başka bir erek var mıdır ki ? Kahraman olan burada yalnız Mustafa Kemal değil, adlı adsız o erlerin hepsi. Kahraman olmak yalnız ölüme yiğitçe göğüs germek değildir, uğruna can verdiği ülkünin hak yolunda insanca bir ülkü olması gerekir.
Benziyor aslında ikisinin hikâyesi. Birinin izi, diğerinin izinin ikizi.
Alıntı
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
“Senin görmezden gelmek istediğin yarayı ben sahiplenmeye karar verdim dün gece. Onunla başa çıkamayacağını anladım çünkü."
Sayfa 356 - Görkem·Kitabı okuyor
Alıntı
"Aptallaştırır demiyorum," diyerek kendini açıklamaya çalıştı. "Aşk güçlendikçe âşık zayıflar. Kuralı budur bu işin."
Alıntı
"Bir işin içine aşk karışıyorsa o iş bozulmaya yüz tutuyor anında." Yüzü ciddiydi. "Klasik gelecek belki sana ama söyleyenler boşa söylemiyor o sözleri. Aşk hata yaptırır. Aşk, her şeyi mahvetmek için en kuvvetli silahtır da aynı zamanda."
Sayfa 351 - Görkem·Kitabı okuyor
1000Kitap
"Sana bakarken senden daha yaralı hissettiğim ilk an bu," dediğinde gözleri yavaşça yüzümü taradı. Akan rimelim siyah bir gölge oluşturmuş olmalıydı göz altlarımda. İğrenç kokan bu banyonun içinde, iğrenç bir hâlde duran beni yüzünü bile ekşitmeden incelemesi tuhaftı. "Söyle yağmura, bıraksın yağmayı. Dursun artık gözyaşların."
Sayfa 347 - Görkem·Kitabı okuyor
1000Kitap