Okurken içinizin huzurla ve bilgelikle dolacağı bir kitap. Maceralarla dolu, deneyimlerle dolu bir kitap. Mutlaka okunması gereken klasiklerden birisi. Okuyun, okutturun.
Agatha Christie'nin yine akıllıca yazılmış bir kitabı. Bir gece, arabası arızalanan bir adam, yakındaki eve gider. Bu eve girdiğinde elinde cinayet aleti olan bir kadın ve kadının yanında öldürülmüş bir adam görür. Bu "beklenmeyen misafir" kadına cinayeti örtbas etmesinde, 'nedensizce' yardım eder. Kitabın sonuna doğru olaylar daha da açılır ve sonuca ulaşırız. Harika bir kitap.
Agatha Christie okumadan "polisiye okumayı seviyorum" demeyin. Agatha'nın en meşhur kitabı olan On Kişiydiler, eski adıyla On Küçük Zenci, bir adaya davet edilen kişiler arasında geçiyor. Davet üzerine adaya, tatil yapmaya giden bu gruptaki insanlar teker teker ölmeye başlıyorlar. Bu ölüme neyin sebep olduğunu bulmak, küçük bir adada olmalarına rağmen çok zor. Onları öldüren bir katil mi, doğaüstü olaylar mı bilmiyorlar. Kitabın sonunda ölümlerine neyin veya kimin sebep olduğunu öğreneceğiniz bir kitap. Kesinlikle okuyun.
Benim için yeri ayrı olan bir kitap. Gençlerin aşkını, ilişkilerini ön plana çıkarıyor. Kitabın başrollerinden birisi olan Alaska, her yönüyle aşık olunabilecek bir kız. Miles adındaki genç, Alaska'ya aşık. Bu ikili arasındaki aşk ilişkisini ve ortak arkadaşlarıyla birlikte yaşadıkları anları okuyoruz. Kesinlikle okuyun derim.
Polisiye okumayı sevenlere kesinlikle önerebileceğim bir kitap. Yazar John Burley, tıp ile iç içe olan birisi. Kendisi bir doktor. Bu nedenle böyle bir kitabı ele alırken çok fazla tıbbi terim kullanmış. Bu kesinlikle sizi rahatsız etmiyor, aksine okuma isteğinizi artırıyor. Yazarın bu terimleri akıllıca kullanması polisiye kategorisi ile birleşince harika bir eser çıkmış ortaya. Kitabın sonlarına doğru merak edilen katilin kim olduğunu öğrenince şaşıracağınıza eminim.