Zamanında polisiye kitaplara hayran olduğum için mi bilmiyorum ama kitap birazcık ilerlediği gibi şıp diye katili buldum. Mutlu mesut yaşanılan bir yerde vahşet gerçekleşir. Bunu yapan bir insan mı, bir hayvan mı, bu ısırık nasıl bir insana ait ve Dr. teşhisleri nasıl inceleyecek merak konularındandı.
Kitap bilimsel bilgiyi doğru bir şekilde aktardıysa bilgi içeriği de zengin olan bir kitap olmuş ama kitap elinizde mevcut ise okuyun değil ise bekletilebilir
Doktor Ben Stevenson eşi Susan ve oğulları, Thomas ve Joel ile Ohai' nun bu mütavazi;komşulukların, dostlukların huzur verdiği bu kasaba da birlik ve mutluluk içinde yaşıyorlardı...
Doktor Stevenson' un işleri sakinlik ile devam ederken, Adli Tıp Bölümüne getirilen bir cesed ile tüm dünyası sarsılmaya başlamıştı. Bu cesed ne bir trafik kazası vakası ne de doğal yoldan ölmüş bir kişiye aitti...
Ormanlık alanda bulunan ve vahşice öldürülmüş olan genç delikanlı, rüyalarını ziyarete başlamış bilinçaltına yerleşmişti...
Hem komşusu hem arkadaşı olan dedektif Sam ile olayı çözmek için tüm bilgi ve yetkisini kullanmaya başlamıştı.
Araştırmalar derinleştikçe ailesi için endişeleri artıyordu. Doktor Stevson, bulduğu delilleri gün yüzüne çıkardıkça tüm hayatını bir anda büyük bir tehlikenin eşiğine getirdiğini fark ediyordu. Eşi Susan ile yaşadığı gerginliklerde onu etkilemeye başlamıştı...
Otopsi sonuçları ve DNA analizleri ile ortaya çıkan gerçekleri öğrendinde, yaşadığı hayatı hiç bir zaman eskisi gibi olmayacaktı...
İnanılmaz bir vahşet ile kurgulanmış, tıbbı terimlere yer verilerek zenginleştirilmiş bir eser...Heyecan ile okudum...
SadistJohn Burley · Panama Yayıncılık · 2015453 okunma
Kitap o kadar akici ki elime aldığımda bir türlü elimden birakamadim. Ben adlı tip uzmanı bir telefon gelir ve hayatı değişir. 16 yaşında erkek çocuk hunharca öldürülmüştür. Adli tabip uzmanı bir türlü anlam veremez. Çocuğun vücudunda derin kesikler ve ısırıklar mevcuttur . Küçük bir kasabada akıl almaz sırlarla dolu cinayet. Kasaba dehşete kapilmistir. Bütün karakol bu işi çözmek icin seferber olmustur. Ama ortada hiç bir iz yoktur. Ben ii oğlu ve karısı ile 13 yildir bu kasaba da yaşamaktadır. Bilinmezlik çıkan bu yolda 3 cinayet islenmistir. Acaba katil kim ? Belki uzaklarda aramamak gerekir. Soluksuz okuyacaginiz güzel bir eser iyi geceler kitap dostları tavsiye ederim.
Kitap tam Sadist bir kimliği açıkça ortaya koyuyor. En güzel tarafı ise, tıbbi terimlere, tıbbi ihtiyaçlara, ceset analizine, ceset üzerinde en ufak ayrıntıya kadar bilgi verme gibi dikkat çekici tarafı öne çıkıyordu. Benim en çok sevdiğim taraf ise, cesedin üzerinde kemirilen noktaları olmuştu. ''Bu bir hayvan ısırığı mı? Hayır dedektif, korkarım ki bu bir insan ısırığı.''Bu şahaneydi.
Keyifli okumalar.
Öncelikle kitabı ilk aldığımda tabi ki isminden dolayı çok fazla şiddet içeryor olacağını sandım. Ve okumaya ilk başladığımda bu fikrimin doğru olduğuna da karar vermiştim, ancak hemen sonra ki ikinci bölümden itibaren kitap normal bir roman gibi devam ediyor arkadaşlar, geri kalan kısımlarda herhangi bir romandakinden daha fazla şiddet içermiyor denilebilir.Bugün bitirdim ve geriye dönüpte baktığımda kesinlikle okunması gereken bir roman olduğunu düşünüyorum, özellikle polisiye tarzı sevenler, romanlarda ki araya saklanmış(dikkatli okuyucuları ödüllendiren) ipuçlarını bulmayı sevenler varsa hiç vakit geçirmeden alıp okusunlar.
Kitap harikaydı. Tadı damagimda kaldı. Kitaptan bahsetmeyecegim arka kapak yeterince bilgi veriyor. Hızlıca okudum. Akıcı ve heyecanlı bir kitaptı. Ilk başta tahmin edilebilir sanıyordum fakat tahminimde yanilinca daha da içine girdim kitabın.
Tek sorun sonu. Biraz bilgi verebilirim okuyacak olan devam etmesin.
...
Sonunda daha net bir şeyler görmek istiyordum. Ama ucunu açık bıraktı. Keşke devam etse yani seri kitap değil biliyorum ama katilimiz ne olacak? noel ne olacak bunlar hakkında bir sey yoktu. Kitap bittiğinde boslukta kaldim yani.
...
Yani okuyun. Gerilim aşıkları, kaçırmayın.
SadistJohn Burley · Panama Yayıncılık · 2015453 okunma
#sadist uzun zamandır elimde olan bir kitap. Ne okusak? Ne okusak? derken @gozde_d_ ile hadi okuyalım da aradan çıksın dedik. Goodreads puanı çok iç açıcı olmasada ben yine de isminden dolayı baya umutluydum.
Kitaba başlayınca sayfalar nasıl akıyor anlatamam. Oh aranan kan bulundu diye sevindim. Sevinmez olaydım.
Nadir derecede polisiye okuyanlar eminim kitabı sevecektir. Lakin sıkı polisiye okurları için bir sürü soru işareti bırakan, sonu havada kalan, soruşturma yönünden de tatmin etmeyen bir kitap olacaktır.
Sevmediğim detayların hepsini yazabilirim ama gerek yok diye düşünüyorum.
Aldığım zaman okusaydım sevebilirdim. Şimdi sadece kolay okunuyor, bir yerden sonra insanı bayıyor diyebilirim...
SadistJohn Burley · Panama Yayıncılık · 2015453 okunma
Kitap bittikten sonra bile etkisi hala üzerimdeydi nasıl bir katil, kimi bekliyordum kimler çıktı.. olaylar olaylar merakla sonunu beklemiştim ama hiç tahmin edemeyeceğim şeyler oldu
SadistJohn Burley · Panama Yayıncılık · 2015453 okunma
Ohio'nun batısında, şehir hayatının karmaşasından uzak, huzur dolu bir kasaba bulunmaktadır. Aile hayatı için mükemmel bir yerdir. En azından vahşice cinayetler işlenmeden önce öyleydi.
Kasabanın Adli Tıp Uzmanı Dr.Ben Stevenson, trafik kazaları ve doğal ölümler haricinde sakin bir yaşam sürüyor, iki oğlu ve karısıyla birlikte bolca zaman geçiriyordu. Ta ki ormanlık arazide genç bir delikanlının cesedi bulunana dek...
Bölgedeki tek Adli Tıp Uzmanı Ben, vakaya dâhil olana kadar her şey yolundagitmişti.Ancak şimdi bir seçim yapmak zorundaydı;olayı çözebilmek için ailesinin hayatını tehlikeye mi atacaktı yoksa bu soruşturmada görev almaktan vaz mı geçecekti?
Olayı derinlemesine araştırdıkça durumun yıkıcı sonuçları ortaya çıkacak, şaşırtıcı gerçeği öğrendiğinde bütün hayatı altüst olacaktı.
Son derece vasat.
Öyle ki ne anlattığı konusunda bir fikriniz bile olmayabilir.
Kısacası sevmedim, yazarı bir daha okunacağımı hiç sanmıyorum
SadistJohn Burley · Panama Yayıncılık · 2015453 okunma
Sadist yıllar önce okuduğum ilk polisiye kitabıydı.
Bu türü ilk okumama rağmen, kitap çok sardı. Olay örgüsü olsun, anlatımı olsun çok iyiydi. Cinayetlerin işlenme biçimi beni şoka uğrattı. İstemeyerek o görüntüyü hayal edince tüylerimi ürpertiyordu. Kısacası çok severek, çok akıcı bir şekilde okuduğum bir kitaptı. İleriki zamanlarda tekrar okumayı düşünüyorum.
John Burley Baltimore, Maryland doğdu ve Chesapeake Bay yakınındaki büyüdü. Liseden sonra o psikoloji ve fizyoloji Bachelor of Science derecesi ile mezun, Maryland Üniversitesi katıldı.
Lisans yıllarda John da bir paramedik / itfaiyeci olarak eğitilmiş ve hemen kuzeyinde Washington, DC Montgomery County, Maryland, yoğun 911 yargı bu sıfatla yıllarca görev Daha sonra tıbbi patoloji Bilim programının yüksek lisans tamamlamış ve Maryland Medical Center ve Şok Travma Üniversitesi'nde acil tıp uzmanlık eğitim programını tamamlamak için Baltimore dönmeden önce Rosalind Franklin Üniversitesi Tıp yaptığı Doktor kazanç Chicago'da katıldığı tıp fakültesi.
Ikamet mezun olduktan sonra, John onun ilk romanı üzerinde çalışmaya başladı Kaliforniya taşındı.Dört yıl sonra, el yazması William Morrow, HarperCollins bir dizideki tarafından satın alındı.Merhamet yokluğu 2013 yılının Kasım ayında yayınlanan bu yazı gerilim türüne taze bir, yeni bir ses getiren yazar tanınması Milli Siyah Kurdele Ödülü aldı .
John şu anda o bir acil servis doktoru olarak çalışmaktadır San Francisco Bay bölgesinde yaşıyor.Onun ikinci romanı, Unutmak Yeri, artık kullanılabilir.