Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Peygamberimiz’den sadır olan, özellikle surelerin ve Kur’an’ın faziletine dair hadisleri incelediğimizde mevzunun hiç de böyle olmadığını görüyoruz. Şöyle ki; Efendimiz’in (sav) ve ashabının bazı rahatsızlıkları için Fatiha suresini okuyarak şifa aradığını, onu şifaya vesile kıldığını pek çok sahih kaynaktan öğreniyoruz. Muavvizeteyn dediğimiz, Felak ve Nas surelerinin insanı bir takım manevi sıkıntılardan koruma fonksiyonunun olduğunu hadislerden biliyoruz. Aynı şekilde Peygamber Efendimiz, “İçinde Bakara Suresi okunan eve, sihir, büyü, cin ve şeytan tasallut edemez. Oraya zarar veremez.” (Müslim,Mûsafirin,212) dediğini Müslim’de geçen hadisten öğreniyoruz. Şöyle bir perspektif çıkıyor karşımıza; Kur’an’ın asıl maksadı, canlı olanı uyarmak; insanın düşünce, duygu ve davranış dünyasını bütüncül bir şekilde özünden kuşatıp onu Allah’ın sevdiği, razı olduğu kul haline getirmektir. Bunda şüphe yoktur ama Kur’an’ın asıl maksadının bu olması, Kur’an’ın insan ruhu, benliği, dünyası ve hatta ahireti üzerinde başka teskin edici etkilerinin olmadığı anlamına kesinlikle gelmiyor
Reklam
Bakara Suresi
212- Dünya hayatı, o inkâr edenler için süslendi de, onlar iman edenlerle alay ediyorlar. Halbuki sakınan o mü'minler, kıyamet günü onlardan üstündür. Allah dilediğine hesapsız rızık verir.
Sayfa 35 - cüz 2 sure 2Kitabı okudu
Bakara suresi/212
Kâfir olanlara dünya hayatı süslü gösterildi. Onlar, müminlerle alay ederler. Halbuki takva sahipleri kıyamet gününde onların üstünde bir derecededir. Allah dilediğine hesapsız rızık verir.
Sayfa 582Kitabı okudu
47 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.