224 syf.
·
Puan vermedi
·
24 saatte okudu
Diyarbakır' ın meşhur kabadayıları ve delileri hakkında yöre halkından derlenen bilgiler Diyarbakır ağzı ile aktarılıyor. Ayrıca 3. Bölümde fıkralar başlığı ile bir miktar fıkraya da yer verilmiş. Fıkraların geneli de Pışo Meheme ile ilgili .Diyarbakır kabadayı ve deli yanı Diyarbakır'ın şehir efsanesi olmuş kabadayılarından,
Diyarbakır Kabadayıları
Diyarbakır KabadayılarıMustafa Gazi · Lis Basın Yayın · 201317 okunma
"Yüreğine yazıldım bekliyorum sıramı kalpten kalbe dolaş gel, ben de son bulacaksın."
Sayfa 108Kitabı okudu
Reklam
88 syf.
·
Puan vermedi
·
20 günde okudu
Amerikalı bir yazar ve yayıncı olan Weinberg bu eserin sonunun tahmin edilebilirliğini eleştirmiş fakat Karanlıkta Fısıldayan'ın ayrıntılı kurgusunu da övmüş ve "fantastik bir korku klasiği yapmak için hiçbir sürprize ihtiyaç duymayan mükemmel bir ruh hali" yarattığını savunmuş. Bence çok doğru bir yorum. Bir noktada hikayenin nereye yöneldiğini tahmin edebilseniz de korku parametresi sanki hep kenarda yükseliyor. Bence okuması keyifli bir hikayeydi, Lovecraft'ın uzay dışından gelenlerle ilgili takıntısı bu kitapta da ana temayı oluşturmuş. Okulun son haftalarında okumaya kalkıştığım için çok uzun sürdü, ara vermek durumunda kaldım ama okumaya kaldığım yerden devam edebildim. Kitap kendi içinde bir hayli akıcı. Olaylar peş peşe gelişiyor ve sizi merak ettiriyor. Korku pek benim edebi türüm değil aslında ama Lovecraft ve Poe gibi eski usul yazarlar kısa hikayeleriyle sıkmadan bu tarzı bana sevdiriyorlar. Bu arada bu eserde de yine Lovecraft'ın diğer eserlerine gönderme yapan varlıklar var, yine Yuggoth'lara ya da Mi-Go ırkına atıflar yapıyor sanki. Kendi döneminde hayaletler, vampirler ve ruhlarla sınırlı olan korku türüne uzayı ve "dışarıdan gelenleri" katmış. Gerçekten çok ilgi çekici bir yönelim bana kalırsa -tabii bu küçükken astronot olma hayali kuran ve bu yaşında hala uzaya derin ilgi duyan benle alakalı da olabilir. Ayrıca Batman çizgi romanlarına da esin kaynağı olmuş Arkham şehrini kendisi uydurmuş! Hikayelerinde geçen Miskatonic Üniversitesi de bu hayali Lovecraft Ülkesinde bir yer.
Karanlıkta Fısıldayan
Karanlıkta FısıldayanH. P. Lovecraft · İthaki Yayınları · 20201,017 okunma
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Divan’ın Saldırısı Çizgi roman, önceki hikayenin aynen kaldığı yerden, Talon’ların saldırıya geçmesi ile başlıyor. Divan en büyük amacı olan Gotham Şehri’ni kontrolü altında tutma vazifesini yerine getiremediğini anladığı gibi daha farklı bir strateji izlemeye başlıyor. Gölgelerin içinden çıkarak son mücadelelerini vermeye hazırlanıyorlar. City of Owls, Divan’ın geçmişi hakkında bize daha da fazla bilgi veriyor. Acil bir durumda kaldıklarında bu derece agresif bir saldırıya geçişlerini görmek, inşaa ettikleri kült için ne kadar uğraştıklarını da bir yandan bize hissettiriyor. İnsanları manipüle ederek ve korkutarak bulundukları yere geldiklerini iyice anlamış oluyoruz. City of Owls, sadece Batfamily ve Divan’ın mücadelesini anlatmakla kalmıyor. Bir önceki kitap olan Baykuşlar Divanı’nda Bruce’un büyük babasını Divan’dan kaçarken görmüştük. Bunda ise pek sevgili Alfred’imizin babası Jarvis Pennyworth’un Divan ile olan bir mücadelesini okuyoruz. Ayrıca Bruce’un labirentten kurtuluşu ve sonrasında yaşadığı şok anında kendisine Harper Row isimli yeni bir karakterin yardım ettiğine tanıklık etmiştik. Baykuşlar Şehri, bu iki hikayenin de derinliklerine inerek bu karakter hakkında yeni şeyler öğrenmemizi sağlıyor. Bunlarla kalmayıp klasik Batman kötüsü Mr. Freeze hakkında da bir öyküyü barındırıyor Baykuşlar Şehri. Freeze’in DC’nin -o dönemki- yeni atılımı olan New 52 içerisindeki yeniden değerlendirilmiş bir orijin hikayesi ile karşımıza çıktığı bir sayı da var.
Baykuşlar Şehri
Baykuşlar ŞehriScott Snyder · JBC Yayıncılık · 2014137 okunma
Her aşk bir son sarılmayı hak eder
208 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Dedektif Hikayeleri Cilt 7 aslında birkaç farklı hikayeden oluşuyor, bu ciltteki hikaye de önceki cildin kaldığı yerden devam etmekte. Benjamin Percy tarafından yazılan, John Paul Leon, Dave Stewart ve Leon’un renkleri ve Jared K. Fletcher’ın mektupları ile iki bölümlük “Terminal” hikayesiyle başlıyoruz. Anarky, en iyi hikaye örgüsüyle açılıyor. Benjamin Percy tarafından yazılan iki bölümlük yayın, Batman’in düşen bir uçağın içinde ölümcül bir virüs keşfetmesini sağlıyor. Buradan, Batman’in virüs tarafından öldürülmeden önce davayı çözmek için sadece saatleri olduğu için zamana karşı sürekli bir yarış halinde. Tüm anlatı nabzı hızlandırıyor, yoğun ve harika bir sonuca götürüyor. Detective Comics’i sırayla okuyorsanız, son ciltte bir insan kaçakçılığı çetesine karışan bir Wayne Enterprises çalışanı olan Jeb Lester’ı hatırlayabilirsiniz. Bu cildin başlığı, Lester’ın ateşe verilmesi ve Anarky tarafından Wayne Tower’ın tepesinden itilmesiyle başlar. Harika bir başlangıç! Batman’in, yayın sonunda birbirine bağlanmaya devam eden, görünüşte bağımsız iki davayla ilgili soruşturmasını takip ediyor. Bunun ortaya çıkışını izlemek ve Batman’in bununla başa çıktığını görmek son derece tatmin edici bir deneyim olduğunu kanıtlıyor. Bu arada Batman, Mad Hatter’ın bazı evsizlere yönelik çılgın şiddetini kesintiye uğratır ve yakınlardaki bazı insan kafataslarını ortaya çıkarır. Her iki vaka üzerinde de çalıştıkça, birleşmeye başlarlar ve Hatter’ın New 52 kökeninin korkunç gerçeğine rahatsız edici bir netlik kazandırılır.
Batman Dedektif Hikayeleri Cilt 7
Batman Dedektif Hikayeleri Cilt 7Francis Manapul · JBC Yayıncılık · 201815 okunma
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.