Kitap mitoloji merakı olanlar için güzel ama çoğu bölümünün bence okuması zor merak edilen yerler oluyor okurken ona göre karar verin ben yarıya geldim şimdilik ortalama gidiyor
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,1bin okunma
Kirke güçlü bir tanrının çocuğudur fakat insan gibi sesi olması güçleri olmaması gibi özellikleriyle herkes tarafından dışlanır. Bir balıkçıya aşık olur ve onu büyüyle tanrı yapar. Adam Skylla’ya aşık olur. Kirke Skylla’yı canavar yapar. Tanrılar Kirke’ye ceza verir ve sürgüne gönderilir. Orada büyü yapmayı öğrenir. Odesseus ‘tan çocuğu olur. Daha sonra diğer maceralarını okuruz.
Kitap çok akmadı benim için belli bir süre sonra sıkıldığımı hissettim.
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,1bin okunma
"Sana ne diyeceğim," dedi. "Dün akşam senin şu Glaukos'la tanıştım nihayet. Hayatımda böyle bir soytarı görmemiştim." Dilini şaklattı. "Umarım ileride daha iyi seçimler yaparsın. Herkese pek çabuk güvenirsin zaten."
Mitoloji Ben demek. Bu sefer Dilara Özçelik'in kaleme aldığı mitolojik bir kurgudan oluşan Bilinmeyen Tanrılar Serisi'nin ilk kitabı olan Ölü Tanrı'nın Şarkısı'yla geldim. Açık söylemem gerekirse Türk Yazarlarda çok mitolojik ve fantastik kurgular okumayı sevmiyorum. Fakat bu kitaba
Büşra ve @thefeelofthebooks 'un önerileriyle başladım.
Büşra ben kitaba başlayana kadar kitabı okuma hevesim gelsin diye bana kitaptan kesitler attı. Sonunda beni ikna etti. Canım Büş'üm şu an bu yorumumu bekliyor biliyorum. Kitabı genel hatlarıyla sevdim. Kirke'nin adı geçen her yerde aman Tanrım Kirke'm diye moda giriyorum. Yazarın kalemini sevdim ve kurgunun gidişatı hoşuma gitti. Kitap beni içine çekti. Ve gerçekten bir Türk yazardan okuduğum en iyi kurgulardan biriydi. Bu yorumu görünce kızlarıma bir rahatlama gelecek.