Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bir şaman öğretisi der ki doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz. Her şey birbiri için yaşar. Edebiyatta, şiirde de böyledir bu. Her metin birbiri için yaşar. Her şiir bir diğerini büyütür. Her metin içimizdeki barbarı biraz daha öldürür!
"Bu neden benim başıma sürekli geliyor?" diyorsan, bir Şaman öğretisi şöyle der: "Ders, sen öğrenene kadar devam eder."
Reklam
O da bir tercih, fakat biz şarabı seçtik öpüşmek için...
Uyuşturucu kullanımı insana özgü bir durum değil. İster tutsaklık altında olsun, ister yaban hayatta diğer pek çok hayvanın kafayı bulduran bitkiler aradıkları görülmüştür. The Soul of the Ape (Maymunun Ruhu) adlı kitabında Eugene Marais -kendi de morfin bağımlısıydı-, vahşi Güney Afrika babunlarının sıradan bilincin sıkıntısını gidermek için kafa
Sayfa 120 - YKYKitabı okudu
Bir Şaman öğretisi şöyle der:
Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz! Nehirler kendi suyunu içemez. Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez. Güneş kendisi için ısıtmaz. Ay kendisi için parlamaz. Çiçekler kendileri için kokmaz. Toprak kendisi için doğurmaz. Rüzgâr kendisi için esmez. Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz. Doğanın anayasasında ilk madde şudur: Her şey birbiri için yaşar!
"Bu neden benim başıma sürekli geliyor?” diyorsan, bir şaman öğretisi şöyle der; “Ders, sen öğrenene kadar devam eder.”
Bir şaman öğretisi öyle der: Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz! Nehirler kendi suyunu içemez. Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez. Güneş kendisi için ısıtmaz. Ay kendisi için parlamaz. Çiçekler kendileri için kokmaz. Toprak kendisi için doğurmaz. Rüzgar kendisi için esmez. Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz. Doğanın anayasası'nda ilk madde şudur: Her şey birbiri için yaşar!
Reklam
Bir Şaman Öğretisi Şöyle Der: Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz. Nehirler kendi suyunu içemez. Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez. Güneş kendisi için ısıtmaz . Ay kendisi için parlamaz. Çiçekler kendileri için kokmaz. Toprak kendisi için doğurmaz. Rüzgâr kendisi için esmez. Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz. Doğanın anayasasında ilk madde şudur: Her şey birbiri için yaşar!
“Doğada hiç bir şey kendisi için yaşamaz.. Nehirler kendi suyunu içemez.. Ağaçlar kendi meyvesini yiyemez.. Güneş kendisi için ısıtamaz.. Ay kendisi için parlamaz.. Çiçekler kendisi için kokmaz.. Toprak kendisi için doğurmaz.. Rüzgar kendisi için esmez.. Bulutlar kendi yağmurlarında ıslanmaz.. Doğanın Anayasasında ilk madde şudur; Her şey bir biri için yaşar.. Bir biri için yaşamak doğanın kanunudur. Eski çağlardan beri süregelen bir anlayış bu, Bütünlüğü anlatırdı, Özü iki cümle idi; "BEN, BİZ OLDUĞUMUZ ZAMAN BENİM, BEN, BEN OLDUĞUM İÇİN SEN, SENSİN” Bir Şaman Öğretisi” s.8
Sayfa 8 - Pınar Yayınları
Bir Şaman öğretisi şöyle der:
Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz Nehirler kendi suyunu içemez Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez Güneş kendisi için ısıtmaz Ay kendisi için parlamaz Çiçekler kendileri için kokmaz Toprak kendisi için doğurmaz Rüzgâr kendisi için esmez Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz Doğanın anayasasında ilk madde şudur: Her şey birbiri için yaşar!
66 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.