Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rümeysaa

Rümeysaa
@birdemetpapatyaa
Öğretmen
101 okur puanı
Haziran 2020 tarihinde katıldı
Rümeysaa yorumladı.
335 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Sonuna kadar git be insan!
YouTube kitap kanalımda Zorba kitabının da içinde bulunduğu kitaplık turu videomu izleyebilirsiniz: ytbe.one/yf0me602lnY Zorba, aslında hepimizin içinde taşıdığı vicdanımız, nefsimiz, ruhumuz. Siz nasıl adlandırmak istiyorsanız Zorba da o. Her daim savaş içinde olduğumuz her şeye siz Zorba diyebilirsiniz. Bunu neden mi diyorum? Çünkü
Zorba
ZorbaNikos Kazancakis · Can Yayınları · 202016,1bin okunma
Rümeysaa okurunun profil resmi
Zorbayı yakın zamanda bitirdim ve içimde yer yer zorbayı susturmaya çalışan bir ses olsa da kitabın sonuna kadar onu anlamaya çalıştım durdum. Sanki dünyaya onunla şaşırıp onunla kızdım bende ve onunla birlikte savaşta olduğum ruhumu dinledim şunu da eklemek isterim ki zorbayı çok güzel yorumlamışsın ayrıca filmini de izledim ama zorbanın felsefesini anlamak için biraz yüzeysel kaldığını düşündüm bu sebeple kitap çok daha önde oldu benim için.
Reklam
Rümeysaa yorumladı.
160 syf.
9/10 puan verdi
·
9 saatte okudu
Camus, Sartre, Hande Ataizi, Sevda Demirel, Şener Şen ve İlyas Salman
YouTube kitap kanalımda Albert Camus'nün hayatı, bütün kitapları ve kronolojik okuma sırası hakkında bilgi edinebilirsiniz: ytbe.one/-_X3xWwwAoA Fransız fırınlarından aldıkları bagetleri koltuk altlarında taşıyan şık giyimli Batılı kadınlar ile Selefi-İslami hareketi savunan adamların Casablanca filminin etnik çeşitliliğiyle bir
Sisifos Söyleni
Sisifos SöyleniAlbert Camus · Can Yayınları · 20158,4bin okunma
Rümeysaa okurunun profil resmi
Oğuz Aktürk farkıyla tam da Camus a yakışan uyumsuz bir inceleme olmuş keyif alarak okudum. Okurken de kendi amacımı sorguladım. Kendi kayamı bulmaktan ziyede bir kaya gibi yuvarlandığım da oldu, kendime seçtiğim ağır kayaların altında kalacakmış gibi hissettiğimde ama hayat tüm bu absürtlüğü ile devam ediyor ve keşke hiç doğmasaydım dememek için Camu gibi tüm bu uyumsuzluklara başkaldırmak gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca bir köy okulunda sınıf öğretmeni olmayı hayal eden biri olarak köy okullarıyla ilgili hedefini gerçekten takdir ediyorum güzel insan. Umarım ben de öğrenmeyi sevgiyle öğreten bir öğretmen olmayı başarırım benim de kayam bu.
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Çok teşekkürler Rümeysa, incelemeler arasında uyumsuz durması önemli. :) bence bu tür kitapları herkes kendi iç hesaplaşmasını yapmak, kendi amacını sorgulamak ve kendi yaşayışına şöyle bir çekidüzen vermek için okumalı. Zaten böyle yapmadığımız sürece kitapları okuyup rafa kaldırmanın ne anlamı kalır ki? Onlar bizim bakmamızda, dinlememizde ve hayatı görüşümüzde söz sahibi olacaklar, biz de onların değerini böyle verebileceğiz. Kayanda başarılar dilerim! :)
Rümeysaa yorumladı.
Abartılan Kitaplar ve Yazarlar
Ölmeden önce okunması gereken değil, okumadan önce ölünmesi gereken kitaplar serisine Zülfü Livaneli kitaplarından devam ediyoruz. Livaneli'nin kitaplarındaki mantık ve kurgu hatalarını söyleyip genişçe eleştirdiğim videoyu izleyebilirsiniz: youtu.be/dR12B0gIkhg Sizce edebiyatta hangi kitaplar ya da yazarlar abartılıyor?
Rümeysaa okurunun profil resmi
Zülfü Livaneli videosunu o kadar haklı bularak izledim ki gerçi tüm kitaplarını okumuş değilim ama okudularımdan herhangi bir zevk alarak okuyamadım maalesef karakterler ve kurgu arasında bir uyuşmazlık var bir de videoda siz bahsedince beni rahatsız eden bir diğer şeyin mekanla kitap arasındaki kopukluktan kaynaklandığını gördüm ayrıca Livaneli nin bu kadar yükseklere konulup, eleştirmeye bile tabi tutmamamız gerektiği zihniyetinden farklı düşünen birilerin olması içimi rahatlattı. Daha okumamız gereken, tüm bunları okumaya ömrüm yeter mi acaba diye düşünüp kaygılandığım onca kitabın yanında bunları düşünmek ve bu işe gerçekten emek veren insaların bir nevi yok sayılması beni gerçekten üzüyor ve yine bence abartıldığı düşündüğüm yazarlar ise Ali Ural, Hikmet Öztekin, Ahmet Ümit, Elif Şafak, İskender Pala, Sarah Jio ve bu isimlere ek isimlerini bilmediğim wattpad üzerinden bi şekilde popüler olmayı başarmış kendini yazar diye atfeden gruptur.
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Yalnız olmadığıma sevindim Rümeysa 👌🏻

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Rümeysaa bir yorumu yanıtladı.
271 syf.
9/10 puan verdi
·
28 saatte okudu
Ya Hiç Doğmasaydık?
YouTube kitap kanalımda Rus edebiyatı kitapları okurken işinize yarayacak bilgiler verdim: ytbe.one/zT0CaAXppUc Madem 23 temmuz doğum günümdü, kendi hediyemi ailem hakkında hislerimi anlatan bir kitap incelemesi yazarak vermek istedim. Nedir ki doğum günü dediğin? 365 gün boyunca 365 defa büyüyüp her gün doğarken bu gelişiminin tek günle
Babalar ve Oğullar
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202144,8bin okunma
Rümeysaa okurunun profil resmi
Öncelikle iyiki doğdun Oğuz AKTÜRK ! Çook güzel bi inceleme olmuş ayrıca aile konusunda söylediklerine benzer şeyler yaşadığım için sanırım daha da içselleştirdim bu yazıyı. Bende hep kendi kendime ailem hakkında şunu soruyorum acaba çocukları ne okuyor bunu hiç mi merak etmiyorlar mı? Ama etmiyorlar yani buna alıştım da çevremde beni anlayan kimse yokmuş hissinin verdiği yalnızlığı aşamıyorum mesela kitapta altını çizdiğim cümleleri onlarla paylaşmak, hangi karakterde kendimden ne bulduğumu anlatabilmeyi çok isterdim olsun belki de bu yalnızlık beni kitaplara daha çok yakınlaştırdı diyorum. Sonuçta her insan kendi varoluşunu kendi arıyorsa bu yolda da kitaplar yanındaysa mutsuz olmak için de bir sebep yok öylese diyorum.