Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kübra

Kübra
@birmultefit
"Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.” (Enam/162)
5 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
Ataulllah İskenderi, “İnsan istediği şeylerin kölesidir. İstemediği şeylere karşı ise alabildiğine özgürdür” diyor. O kadar çok şey istedik ki, hepimiz birer gönüllü köle haline geldik. Üstelik kendi rızamızla... Mevki-makam istedik, iktidar istedik, güç istedik, maddi imkân istedik... Falanca kişi imkânlarının kölesi, bir diğeri makamının kölesi, filanca kişiler de iktidarın kölesi haline geldi. İstemediğimiz tek şey ise “musibet” oldu. Fakat bütün bu şeylerin musibet olduğunu bilmeden... Yani “Başımıza gelenlerden korkmadığımız için, bütün korktuklarımız başımıza geldi.”
Sayfa 54 - ProfilKitapKitabı okuyor
Reklam
En iyisi, galiba Hüseyin Kazım Kadri’yi dinlemek: “Dostluk kurduğun insanlardan bir vefasızlık görürsen, onları sakın kırma. Üslup ile geri çekil...”
Sayfa 49 - ProfilKitapKitabı okuyor
Çok yakın bir dostumuz, ramazan dolayısıyla bayağı bir kilo almış. Kendisine “Mümin güçlü olmalıdır. Mümin zayıf olmalıdır.” dedim. Malum, menkıbelerimizdeki kötü karakterler genellikle kilolu insanlar oluyor. Kilo ya da göbek, dünyaya düşkünlüğü sembolize ediyor.
Sayfa 48 - ProfilKitapKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İş yerini “Ramazan dolayısıyla” kapatanlar, bizde hep mümin izlenimi uyandırmıştır. Ama hep sorarım: Dükkânını inancı gereği mi kapattı, yoksa müşteri olmadığı için mi? Burası çok önemli. Ya da şöyle söyleyeyim: Sabah ezanının kaçta okunduğunu sadece müminler değil, hırsızlar da iyi bilir.
Sayfa 42 - ProfilKitapKitabı okuyor
Yiyerek Zayıflayın
“Yiyerek zayıflayın” sözünü ya da sloganını nedense çok önemsiyor, anlamlı buluyorum. Konuyla ilgili olarak sadece yeme-içme işleri aklıma gelmiyor. Bir halt yemek, değerlerini yemek, sonra da zayıf şahsiyetli bir insan haline gelmek...
Sayfa 20 - ProfilKitapKitabı okuyor
Reklam
Kübra
@birmultefit·Bir kitabı okumaya başladı
Tüfeksiz Hareketler
Tüfeksiz Hareketlerİbrahim Tenekeci
8.5/10 · 850 okunma
120 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Nefsimi Nasıl Dizginleyebilirim?
Nefsimi Nasıl Dizginleyebilirim?İbni Kayyim El Cevziyye
9/10 · 117 okunma
Sabredenlerin efendisi, Allah’ın salat ve selamı üzerine olsun, şöyle buyuruyor: “Ey Allah’ım, gücümün zayıflığını ve kuvvetimin azlığını sana şikayet ediyorum.”
Gıybet dedikodu, kötü ve batıl söz, iki yüzlü konuşma, gösteriş, münakaşa, düşmanlık, şarkı, yalan, yersiz övme, küçük görme, dalga geçme, hata v.s... konulu konuşmalarda ve diğer durumlarda; dilin sebep olduğu âfetlerde kalp fesada uğrar. Böylece dünya nimetlerini, mutluluğunu ve ahiretteki kazancını ve kurtuluşunu kaybeder. Yardım Allahu Teâlâ’dandır.
Reklam
Hz. Ömer b.Hattab (radıyallâhu anh)’tan rivayet edildiğine göre, şöyle buyurmuştur: “En faziletli amel Allahu Teâla’nın farz kıldıklarını eda etmek, Allahu Teâla’nın haram kıldıklarından sakınmak ve Allahu Teâla için yapılan bir amelin niyetinde sâdık olmaktır.”
İnsan-insan ilişkisi
Bütün bunlar şu ilkeyi bize verir: Sınırsız iletişim; ama ilkeli, herkes ile iletişim; ama mesafeli, her an iletişim; ama ölçülü... Bunlara dikkat edildikten sonra iletişime geçtiğimiz kim olursa olsun, o iletişimden karşılıklı istifade ortaya çıkması kaçınılmazdır.
Sayfa 91 - Siyer yayınlarıKitabı okudu
İnsan-Eşya İlişkisi
Her gün üretilen ve piyasaya sunulan sınırsız sayıdaki eşya, insanımızı tatminsiz ve doyumsuz bir hale getirmiş, eskiden bir şeker ile sevinen veya ikna edilen çocuklarımız bile bu doymama hastalığına düçar olmuşlardır. Eşyadaki bu bolluk ve çeşitlilik bizi şükre yönelteceği yerde; “ne de olsa çok var” mantığıyla basite almaya, önemsememeye yöneltmiştir.
Sayfa 63 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Marifet aklı, tasdik kalbi, amel bedeni, ikrar ise dili hareket ettirir. Birinin olmayışı veya eksikliği İnsan-Allah ilişkisinin sıhhatini etkilemektedir.
Sayfa 54 - Siyer Yayınları, TasdikKitabı okudu
“İnsan bu, su misali kıvrım kıvrım akar ya” demişti büyük Üstad Necip Fazıl... Evet kıvrım kıvrım aynen su gibi, sabit değil değişken, statik değil dinamik, her gün farklılaşan, gelişen ya da gerileyen, büyüyen, ihtiyarlaşan; düşüncelerinin bir anı, başka bir anını tutmayan, aciz ama aciz olduğu kadar da büyüklenen bir varlık...
Sayfa 49 - Siyer YayınlarıKitabı okudu
Kübra
@birmultefit·2020 okuma hedefini güncelledi.
2020 OKUMA HEDEFİ
3/45 kitap - %7 tamamlandı
3 kitap okudu
45 kitap
672 sayfa
0 inceleme
12 alıntı
Reklam