buse

buse
@busee1903
9/10
·72 syf.··
Beğendi
·
2019 20. kitabı
Hikayede tıp öğrenimi için taşradan Viyana’ya gelen Bertold Berger adında saf bir gencin yaşadıkları yer alıyor. Tıp öğrencisi olan kahramanımız Berger, çekingen, utangaç ve içine kapanık bir arkadaşımız ve onun bu karakter yapısı yaşamında çok zorluklarla karşılaşmasına neden olmaktadır. Josefstadt’ta bir ev tutuyor ve bu evde Berger’in iki komşusu var. Birincisi ev sahibi, yoksulluk içinde yaşayan ve Mizzi adında 13 yaşında kızı olan zavallı bir kadın. İkincisi ise Schramek adında çete işleriyle ilgilenen, kaba saba tipli hukuk okuyan bir üniversite öğrencisi. Yetişkin olmaya ve büyük şehir ortamına çalışan Berger, kendine ev arkadaşı olan hukuk öğrencisi Schramek’i örnek almaktadır. Yalnız kitap en son olayla birlikte çok kötü bir sonla bitiyor. Mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Çok güzel cümleleri, durum değerlendirmeleri vardı. Berger’in yaşadığı depresyon oldukça güzel anlatılmış. Okurken üniversite yıllarım aklıma geldi ve daha şanslı olduğumu gördüm.
KızılStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202237bin okunma
Reklam

buse

, bir kitap okudu
7/10
·109 syf.·
2019 59. kitabı
Nikolay Gogol
7.5/10 · 17,5bin okunma
Asıl konu bu değil Milena, bana göre sen bir kadın değilsin, sen küçük bir kızsın, senin içinde masum bir küçük kızdan başka bir şey yok ve senin gibi küçük bir kızın elini kirli, titreyen, pençe gibi, berbat, güvenilmez ve soğuk elimle hiç tutamam.
Sayfa 81·Kitabı okudu
Üzüntüm kendini yeniden inşa etmesinden, üzüntüm güçsüzlüğümden, üzüntüm dünyaya gelmiş olmaktan, üzüntüm güneş ışığından.
Sayfa 79·Kitabı okudu
Reklam