Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Canım efendim, alev alev bir sesti bu. Vecdin, sevginin, gönlün sesi. Tutuşturmuyor, aydınlatıyordu. Fecir pırıltısı gibi. Tanımıyordum sizi. Bir akşam zindanımı nura boğdunuz. Sonra da her güzel şey gibi hâtıra oldunuz. Serap mıydınız, gerçek miydiniz? Nerden geliyordunuz? Kadim ve muhteşem bir medeniyetin enkaz-ı tarumarı altında gülümseyen bir kor muydunuz? Zarafetinizle Lale Devri’nin musahiplerini hatırlatıyordunuz. Belli ki elest bezminde tanışmıştık” (Cemil Meriç'in Cinuçen Tanrıkorur'a gönderdiği karttan 🫠)
Cemil Meriç
CEMİL MERİÇ ( BU ÜLKE) KİTAP… Ruskin kitapları ikiye ayırır: Geçici olanlar, kalıcı olanlar. Geçiciler faydalı veya tatlı birer konuşma: Seyahatnameler, hatıralar. Bunlar kitaptan çok bir nevi mektup, bir nevi gazete. Kalıcı kitap, sohbet değil, yazıdır. Birkaç sayfaya sığdırılmak istenen bütün bir hayat. Ebediyete yollanan mesaj.
Reklam
Cemil Meriç'in Sâmiha Ayverdi'ye Kölelikten Efendiliğe kitabı için yazdığı (1978) mektubundan: "Zavallı şarkın asırlardır müştak olduğu bu vecd dolu sesi istiğrak içinde ürpererek dinledim. Bana görmek için çırpındığım bir rüyâyı yaşattınız. Şükranlarımı kabul buyurunuz efendim."
Samiha Ayverdi
Samiha Ayverdi
Cemil Meriç
Cemil Meriç
Cinuçen Tanrıkorur
''Canım efendim, alev alev bir sesti bu. Vecdin, sevginin, gönlün sesi. Tutuşturmuyor, aydınlatıyordu. Fecir pırıltısı gibi. Tanımıyordum sizi. Bir akşam zindanımı nura boğdunuz. Sonra da her güzel şey gibi hâtıra oldunuz. Serap mıydınız, gerçek miydiniz? Nerden geliyordunuz? Kadim ve muhteşem bir medeniyetin enkaz-ı tarumarı altında gülümseyen bir kor muydunuz? Zarafetinizle Lale Devri’nin musahiplerini hatırlatıyordunuz. Belli ki elest bezminde tanışmıştık…'' (Cemil Meriç'in Cinuçen Tanrıkorur'a gönderdiği karttan)
Düşünmek, Hakka imanın en birinci şartıdır.
Zeki bir insan yalnızlıkta, düşünceleri ve hayal gücüyle mükemmel bir eğlenceye sahiptir. ~ Arthur Schopenhauer Sözler, yazar ya da kaynakları bakımından alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir. Yeni düşünceleri ortaya çıkaran hayal gücü bilinçten önemlidir. ~ Albert Einstein Dili bir kelime daha fakir kılmak, bir ulusun düşüncesini bir kavramdan
ANADOLU MEKTEBİ YAZARLARI Anadolu Mektebi yazarları; yerli, milli, manevi ve evrensel insani değerlere sahip olan, bu değerler temelinde hayatlar sürüp toplumumuza bu değerleri telkin eden yazarlardan seçilmiştir. YAZAR LİSTESİ 1. Mustafa Kutlu 2. Tarık Buğra 3. Cengiz Aytmatov 4. Samiha Ayverdi 5. Ahmet Hamdi Tanpınar 6. Cengiz
22 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.