İlaç gibi geldi bu kitap. Yazardan daha önce de bir kitabını sesli şekilde bitirmiştim. Bu kitabını da çok severek okudum. 3 kitabı var ve bende olmayan diğer 2 kitabını da almak istiyorum.
Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Açtığı Yaralar iyileşir mi? Adım adım önce olgunlaşmamış ebeveyni anlatıyor sonrasında ise onlara karşı neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Bazı bölümlerin sonunda size sorular soruyor ve günlüğüne bunu yaz ve cevapla diyor. Ben notlarımı kitap üstüne alarak çok keyifli bir okuma yaptım. Olgunlaşmamış ebeveyn, kendi çocukluğunda ailesinden gördüğünü size aktarıyor olabilir diyor. Kendi annesinden sevgi görmeyen, ailesinin kendi duygu ve düşüncelerine önem vermediğini fark ederek büyüyen bir çocuğun içinde açılan yaranın ilerde nelere sebebiyet vereceğinden bahsediyor yazar. Ama bir noktada da bu kısır döngüyü kırmak gerekiyor. Ben ailemden böyle gördüm deyip kendi çocuğuna da bunu yapmaya kimsenin hakkı yok! Sen sevgisiz büyümüş olabilirsin ama çocuğunla birlikte içindeki çocuğu, çocukluğunu yaşayamamış, sevgi görmemiş, saygı görmemiş çocuğu pek ala büyütebilirsin. Olmaz diye bir şey yok, insan istediği zaman her şeyi yapacak güce sahip!
Olgunlaşmamış ebeveynin aslında narsist olduğunu, çevresindeki kişileri yönetmeyi sevdiğini, hayır dediğiniz zaman da olacakları çok iyi anlatmış. Onlara karşı önlem ise pek doyurucu gelmedi bana. Onlar konuşurken evet, hmmm, öyle olabilir, işim çıktı vb. şeklinde, yani kısaca kırmayın ama olayı geçiştiren cümleler sunun diyor. Tavsiye ederim, kesinlikle okuyun.