Bu kitap yorumunu Instagram'daki "alintilarlayasiyorum" profilimde de okuyabilirsiniz: instagram.com/p/CqfN4AtNNP-
Bir süredir yazılıp çiziliyor. Konuyla ilgili konuşuluyor. Bana da her gün soruyorlar... Doğru mu değil mi? Değil desem de inanmıyorlar. Belki de haklılar. Sürpriz... İlk romanım Kimlink artık sizlerle!
Daha önce burada yüzlerce kitabın incelemesini yazarken bu kadar zorlanmamıştım ama ilk kitabım için duyduğum heyecanı da sizlerle paylaşmadan edemedim.
Kimlink bir üstopya romanı. Yıllardır burada "distopikokur" ismini kullanmama bakmayın. Gerçek hayatta o kadar da "distopik" biri değilim aslında. O yüzden hayatta hem ütopya hem de distopyaların belli oranda yerinin olduğunu düşünüyorum. Ama beni ekranların ardından görebildiğiniz kadarıyla tanıyorsunuz elbette. Bu yüzden bu kitabı okurlarımla -yani sizlerle- bir tanışma fırsatı olarak görüyorum.
Her gün sosyal medya kullanıyoruz. Her günümüz teknolojiyle iç içe geçiyor. Size bunları yazarken bile teknolojiyi kullanarak ulaşabiliyorum. Teknoloji ve linkler hepimiz için yeni gerçeklikler ve yeni kimlikler inşa ediyor. O yüzden artık ben "kimlink"imden bağımsız değilim, olamam da. Hepinizin de kendisine has kimlinkleri var burada. Ne de olsa:
"Yabani bitkileri ve hayvanları avlayarak dünya serüvenine başlayan insanoğlu, artık link avlayıp toplayan bir ekranoğluna dönüşmüştür." [s. 154]
Eh, çok uzatmayayım. Her zaman uzatıyorum zaten, az konuşmayı bir türlü öğrenemedim. Bu sefer yazması benden, okuyup yorumlaması da sizden olsun. :)
Kitabı şimdilik D&R, Idefix ve Bkmkitap'ın websitesinden temin edebilirsiniz. Zamanla diğer sitelere de
Başarılı ve sürükleyici bir kitap. 5.kitaptan büyük spoiler aldığım için diğer kitabı okur muyum bilmiyorum. Söylemek istediğim şey ön yargıyla yaklaşmayın. Gerçekten güzel bir kitap
Başarılı ve sürükleyici bir kitap. 5.kitaptan büyük spoiler aldığım için diğer kitabı okur muyum bilmiyorum. Söylemek istediğim şey ön yargıyla yaklaşmayın. Gerçekten güzel bir kitap
Sherlock Holmes 'ın ikinci kitabını bitirmiş bulunmaktayım. Son vaka hikayesiyle son seri olarak gözükse de - holmes öldü veya yaralandı olarak gözükse bile- serinin devamlılığından bitmediğini anlıyorsunuz :))
İlk kitaba göre kitap beni fazla heyecanlandırmadı. İlk kitaptaki hikayeler ve çözümlemeleri daha heyecanlıydı.
Kitaptan heyecan almak istiyorsanız bir solukta okumak yerine, hikayeleri ara ara okuyun derim.
Yine her zaman ki gibi kitabı okudukça Holmes' ın pratik zekasına hayran kalıyorsunuz.
Keyifli, okumalar dilerim. :'))