Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Begüm

Begüm
@claveles
Faber est suae quisque fortunae.
Bütün dillerin Türkçe'den çıktığı, birçok başka milletlerin aslında Türk olduğu şeklindeki "aşırı" sağ dil ve tarih yanlışları, zamanla bunun aksini öğrenen çocukların milletimize olan itimadını sarsmıştır.
Sayfa 252Kitabı okudu
Reklam
Sokaklarda dolaşırken, gelip geçen hiç tanımadığım insanları incelemeyi, yüzlerine bakarak, kim olduklarını, nasıl yaşadıklarını, neyle uğraştıklarını ve özellikle o anda onları neyin ilgilendirdiğini anlamayı seviyorum.
Sayfa 144Kitabı okudu
Ayda bir kez olsun kendini aptal yerine koyan, herkesten akıllıdır bence. Günümüzde duyulmamış bir özelliktir ya! Eskiden hiç değilse yılda bir kez, aptal olduğunu bilen çıkardı, şimdi nerde!.. İşler öyle karıştı ki kim aptal, kim akıllı, ayrımına varamıyor insan.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Dillerin kelimeleri değil fakat sesleri millidir, her dilin kendi iç ve dış musikisi millidir.
Milletlerin olduğu gibi, kelimelerin de tarihi vardır.
Reklam
Esasen, hiçbir kelime Türkçede başka dillerdeki telaffuzuyla yerleşmiş değildir. Türk, onları, az veya çok, kendi zevkine, kendi söyleyişine göre ayarlamış ve Türkiye Türkçesinin kendi güzel sesiyle kullanmıştır.
İnsanların seni dinlemesi için gerçeği acıyla yoğurman gerekir, hatta ölümle.
Sayfa 362 - TolstoyKitabı okudu
On cilt felsefe yazmak, tek bir ilkesini uygulamaya koymaktan daha kolaydır.
Sayfa 357 - TolstoyKitabı okudu
...insanlar arasındaki çılgın ve vahşi tutkuların kardeşlik sevgisinden hep daha güçlü olacağını sezmişti.
Sayfa 356 - TolstoyKitabı okudu
Öteki dünyadaki bir mutluluk için bugünkü varlığımızın şaşırtıcı zenginliğinin yerine herhangi bir basitlik koymak istemiyoruz: İnatla "günahkar" olmayı ilkel olmaya, tutkulu olmayı aptal ve İncil'in sözünden çıkmamaya tercih ediyoruz.
Sayfa 353Kitabı okudu
Reklam
Marx'tan çok önce, o tarihlerde tüm sosyalistlerin en köktencisi olan Tolstoy şunları söylemiştir: "Mülkiyet tüm kötülüklerin ve acıların başıdır ve çatışma tehlikesi, aşırı servet sahibi olanlarla hiç olmayanlar arasında çıkar."
Sayfa 339 - TolstoyKitabı okudu
Kendi inatçı ruhunu ikna edemediği için diğer insanları ikna etmeye çalışır. Kendini değiştirmeyi başaramadığı için tüm insanlığı değiştirmeye çalışır.
Sayfa 336 - TolstoyKitabı okudu
Tolstoy son nefesine kadar hiçbir yanıtı yeterli bulmamış, hiçbir inançta tatmin olmamış ve yaşamı, son anına kadar muhteşem, korkunç bir sır olarak algılamıştır.
Sayfa 336 - TolstoyKitabı okudu
Yaşlı kadınlar testilerini kafamıza fırlatıyorlarsa işimiz bitti demektir.
Sayfa 559 - Cilt 2Kitabı okudu
713 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.