Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
93 syf.
·
Puan vermedi
İranlı Müslüman sosyolog olan Ali Şeriati, İnsanin Dört Zindanı adlı iki konferansından derlenen bir kitaptır. Hacmi az fakat içeriği dolu ve düşündürücüdür.İnsan ile beşer arasındaki farkı vurgular.İnsani kuşatan dört zindanı söyler ve onlarla nasıl baş edebileceğimizi açıklar. Bu zindanlar; biyolojizm, historizm, sosyolojizm ve benlik zindanıdır. Ali Şeriatinin diğer eserlerini de okuma isteği uyandıran bu kitap size bir şeyler katacaktır.Okuduğu her şeyi kabullenen değil, eleştirel bir düşünceyle okumanızı tavsiye ediyorum. . . . . . . Alıntı ve spoi içerir Ali Şeriatinin bahsettiği dört zindanından kurtulma yolları Tabiat zindanından bilinç ve iradeyle , tarih zindanından tarih bilimini tanımakla, sosyal düzen zindanindan bilim ile kurtulacağını vurgular. Dördüncü zindan olan benlik zindanını en kötü ve aciz zindan olduğunu belirtmistir. " Bu öyle bir zindandir ki onu kendimle birlikte taşıyorum ." " Ne yazık ki kendi zindanindan bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin, âlimin kendisi de tutsaktır.
İnsanın Dört Zindanı
İnsanın Dört ZindanıAli Şeriati · Fecr Yayınları · 20174,954 okunma
İnsan,bilim ile tarih zindanından çıkabilir, tabiat zindanından kurtulabilir; yine bilim aracılığıyla toplumsal esaslara egemen düzenin zindanından çıkabilir. Fakat ne yazık ki kendi zindanından bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin,âlimin kendisi de tutsaktır.
Sayfa 52 - Fecr YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Hastalık ve hasta insan bir ve aynı olmuştur. Bu bakımdan bu hastalıktan kurtulmak zordur. İnsan, bilim ile tarih zindanından çıkabilir, tabiat zindanından kurtulabilir ; yine bilim aracılığıyla toplumsal esaslara egemen düzenin zindanından çıkabilir. Fakat ne yazık ki kendi zindanından bilim ile kurtulamaz . Çünkü bilenin alimin kendisi de tutsaktır. Bu bilimin kendisi, bir tutsağın bilimidir."
İnsan, bilim ile tarih zindanından çıkabilir, tabiat zindanından kurtulabilir; yine bilim aracılığıyla toplumsal esaslara egemen düzenin zindanından çıkabilir. Fakat ne yazık ki kendi zindanından bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin, âlimin kendisi de tutsaktır.
Sayfa 52 - Fecr YayıneviKitabı okudu
Fakat ne yazık ki kendi zindanından bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin , âlimin kendisi de tutsaktır.
Çünkü bilenin, âlimin kendise de tutsaktır. Bu bilimin kendisi, bir tutsağın bilimidir...
Reklam
İnsan, bilim ile tarih zindanından çıkabilir, tabiat zindanından kurtulabilir; yine bilim aracılığıyla toplumsal esaslara egemen düzenin zindanından çıkabilir. Fakat ne yazık ki kendi zindanından bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin, âlimin kendisi de tutsaktır. Bu bilimin kendisi bir tutsağın bilimidir.
Sayfa 52 - FECR YAYINLARIKitabı okudu
"İnsan, bilim ile tarih zindanından çıkabilir, tabiat zindanından kurtulabilir; yine bilim aracılığı ile toplumsal esaslara egemen düzenin zindanından çıkabilir. Fakat ne yazık ki kendi zindanından bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin, alimin kendisi de tutsaktır. Bu bilimin kendisi, bir tutsağın bilimidir."
İnsan, bilim ile tarih zindanından çıkabilir, tabiat zindanından kurtulabilir; yine bilim aracılığıyla toplumsal esaslara egemen düzenin zindanından çıkabilir. Fakat ne yazık ki kendi zindanından bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin, âlimin kendisi de tutsaktır.
İnsan,bilim ile tarih zindanından çıkabilir,tabiat zindanından kurtulabilir; yine bilim aracılığıyla toplumsal esaslara egemen düzenin zindanından çıkabilir. Fakat ne yazık ki kendi zindanından bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin, alimin kendisi de tutsaktır . Bu bilimin kendisi, bir tutsağın bilimidir.
21 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.