Biz ilerlemeyi bir başkasına benzemek zannediyoruz. Oysa ilerleme kendi tuğlanın üzerine yeni bir tuğlayı daha sağlam koyabilmektir.
Sayfa 52 - Nesil Yayınları·Kitabı okuyor
Alıntı
Aynı zamanda onlarda olan ve onlara üstünlük sağlayan ama bizde olmayan birşey var gibi hissediyorum. Gençlik mi? Hayır, sadece gençlik değil. Bizden daha az efendilik kibrine sahip olmaları üstünlük sayılmaz mı?
Sayfa 79·Kitabı okuyor
Alıntı
Reklam
Bir diş çektirdikten sonra bile yerinde ağızdan daha büyük bir boşluk kaldığı zannedildiği halde, ayrılan bir bacağın yerinde kalan uçurumun baş dönmesine nasıl alışılır?
Neysen o olmak, hiçbir şey olmamaktan iyidir. Bir yalanın altında gömülü yaşamaktansa ölmek daha iyidir.
Sayfa 183·Kitabı okuyor
Alıntı
Ellerimle hasta bacağı tutuyorum ve onun ölümünü kendi ölümümden daha dehşetli buluyorum.
Silebilir misin ?
Acılarla tütsülenmiş gecelerden aydınlığa Bir kapı daha açmak için Abansan da ayışığının parlatığı yollara Yüzündeki kavrukluğu silebilir misin?
Reklam
Reklam