Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
🔵15 Mayıs 1931'de 'Atsız Mecmua'yı çıkartmaya başlar. Yazı kadrosuna M. Fuat Köprülü, Zeki Velidi Toğan, Abdulkadir İnan gibi ilim adamlarının da dahil bulunduğu bu 'Türkçü ve Köycü' dergi, Ziya Gökalp'ten sonra Cumhuriyet döneminde Türkçülük çığrını açar. Dergi, 25 Eylül 1932 tarihine kadar 17 sayı çıkar. t.me/AtsizBitig
All Exchange Translates Into Wealth (Her türlü değiş tokuş servete dönüşür)
All Exchange Translates Into Wealth (Her türlü değiş tokuş servete dönüşür) adlı yazı Beijing Review - Dergisinin December 1, 2022'de 40. sayfasında yayınlanmıştır. Çinli yazar Mo Yan, 11 Ekim 2012'de Nobel Edebiyat Ödülünü kazanır. İspanyol dilbilim ve edebiyat profesörü Juan José Ciruela, tam üç yıl uğraşarak bu kitabı Çinceden İspanyolcaya çevirir. Çeviride yaşadığı sıkıntıları da anlatarak, asıl dilden yapılacak çevirinin daha önemli olduğu üzerine düşüncelerini açıklıyor. Güzel, hoş bir sohbet. Daha ayrıntılı için bu yere bit.ly/3PhRJpt bakılabilir.
Reklam
Çin'in Kalkınma Modelini Anlamak
Çin'in ekonomik ilerleme yolu, diğer gelişmekte olan ülkeler tarafından kalkınmayı hızlandırmak ve milyonları yoksulluktan kurtarmak için bir alternatif olarak yıllardır tartışılıyor. Değerlerine girmeden önce, modeli anlamak önemlidir. Çin'in ekonomik felsefesinin temel bileşeni, Çin'e özgü bir kalkınma yolunu benimsemesidir. Çin, her ülkeye uyan tek bir model izlemek yerine her ülkenin kendi kalkınma ihtiyaçlarını belirlemesi ve bunları karşılamak için politikalar ve eylem planları belirlemesi gerektiğine inanıyor. Eşgüdümlü çabalar, dünya çapında kazan-kazan işbirliğine yol açacaktır. Yazının devamına okuramayazamaz34.blogspot.com adresinden erişebilirsiniz.
Üzgün olduğumu başka biri söyleyince farkettiğim zamanlar oldu.. | İzdiham Dergi
Skeptic Magazine
Skeptic Magazine, Volume 27 Number 4 [Skeptic Dergisi Cilt 27 Sayı 4] sayısı " NATIONALISM MATTERS [MİLLİYETÇİLİK ÖNEMLİDİR] Başlığına sahip. Dergi içeriğinde bulunan ve Jared Diamond, Carol Bakhos & Alex Joyce- Johnson tarafından ortak yazılan Paradoxes of Religion and Science in the USA [ABD'de Din ve Bilim Paradoksları] adlı yazıyı makine çevirisi ile çözümlemeye çalıştım. Bilim ve din, Amerika Birleşik Devletleri'nde iki paradoks sunar. Bir yandan ABD bilimde tartışmasız dünya lideridir. Yine de, ABD aynı zamanda bilim hakkında en yaygın şüpheciliğe sahip zengin sanayileşmiş ülkedir, en önemlisi iklim değişikliği, aşılar ve evrim ile ilgili. Görünüşte uyumsuz olan bu iki gerçek nasıl uzlaştırılabilir? Bu yazı 10 Aralık 2022'de okuramayazamaz34.blogspot.com adlı siteye eklenmiştir.
Sakın bakma saate Geç kalarak yetiştiğim yerler bilirim || Muhit Dergi
Reklam
Sakın bakma saate! Geç kalarak yetiştiğim yerler bilirim. Muhit Dergi/ Bahadır Sancak
ÖSS
Mart sonuydu. Okulda bir dershanenin deneme sınavı vardı. Ben de görevliydim. Sınav 09.30’dan 12.30’a kadar aralıksız sürdü.  Üç saatlik sınav süresince öğrencilerin yüzlerini okumaya çalıştım, diğer sınıflarda gazete okuyan arkadaşlara inat. Öncelikle orada bulunmaktan ve belki onlarcasına katlandıkları o uygulamadan asla memnun değillerdi.
Sakın bakma saate Geç kalarak yetistigim yerler bilirim. Muhit Dergi
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.