Detachment (2011)
İşlenmemiş keder, bitmemiş yas ve tedavi edilmemiş yaralar asla iyileşmez ve kaybolmaz; farkında olmadan kim olduğunuzu şekillendirirler. Sizi hiçbir şeyden asla korumaz, ancak kendinizi her şeyden ayırmanızı sağlar.
Film
''İnsanlarda, ebeveyn olmadan önce, bazı şartlar aranmalı ve bu konuda onlara eğitim verilmeli.'' 📽️Detachment (2011)🎥
Eğitim
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Anlaşıldığında rengârenk çiçekler açar insan !
" İnsan anlattığı kadar değil anlaşıldığı kadardır. Zira anlatmak, seni anlayan biri olduğunda anlamlı oluyordu..." 🎬 Detachment (2011)
Günaydın
İnsanlarda ebeveyn olmadan önce bazı şartlar aranmalı ve bu konuda onlara eğitim vermeli. Detachment (2011)
Detachment (2011)
“Hissiz olmak kolaydır. Bir şeyi önemsemekse cesaret ve ahlak ister.”
Film
ters köşe, sürpriz sonlu, gerçeklik algısını bozan, psikolojik çöküşe sürükleyen “beyin yakan” türdeki filmler: ters köşe – beyin yakan filmler (part 2) 21. vivarium (2019) yeni ev arayan bir çift, ideal görünümlü bir siteye götürülür ama bir daha çıkamazlar. evlerin hepsi aynı. gökyüzü sabit. çocuk bile garip. distopik bir labirente düşmek gibi. 22. the clovehitch killer (2018) iyi bir aile babası, örnek bir toplum bireyi… ama ya karanlık geçmişi varsa? genç bir çocuğun şüpheleri üzerinden ilerleyen, finaliyle insanın içini sızlatan bir gerilim. 23. the invitation (2015 ile karıştırılmasın – 2023, ispanya) yine bir yemek daveti. bu sefer daha stilize ve kült havasında ilerliyor. finaliyle “ne izledim ben?” dedirten bir atmosfere sahip. 24. the green butchers (2003 – danimarka) iki kasap, kazayla ölen bir adamın etini satmaya başlar. kara mizah, rahatsız edici detaylar ve ters köşeyle hem güldürür hem tiksindirir. 25. kairo (pulse) – 2001, japonya internetin karanlık tarafı. ruhlar, yalnızlık, teknoloji. sarsıcı ve melankolik bir korku. finalinde derin bir boşluk bırakır. 26. the nightingale(2018) intikam hikâyesi gibi başlar ama çok daha karanlık yerlere gider. koloniyalizm, tecavüz, savaşın cehennemi… hem görsel olarak sert hem duygusal olarak yıkıcı. 27. the skin i live in(2011) pedro almodóvar'dan sapkınca bir dönüşüm hikâyesi. estetik cerrah, intikam, cinsiyet, kimlik… sonu, yüzüne buz gibi çarpar. 28. the handmaiden (2016 – güney kore) bir dolandırıcılık planı, aristokrat bir kadın ve hizmetçi… film üç bölümde, her biri diğerine ters köşe atıyor. erotik, görsel, zekice. 29. incendies (2010) ölen annelerinin geçmişini araştıran ikiz kardeşler… ortadoğu'da geçen parçalı bir aile trajedisi. finali o kadar sarsıcı ki, bir süre sessiz kalırsın.