Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Fatih Bey: Doğduğu andan itibaren internetin, teknolojinin içine doğan çocuklar, dijital yerliler olarak adlandırılıyorlar. Bunlar Z ve alfa kuşakları. Yaşadığımız ülke açısından bakacak olursak, 2000'lerin başlarında internet ulaşılabilir hâle gelmişti. Bu minvalde 2000'den sonra doğan bütün çocuklarımız için dijital yerli kelimesini kullanabiliriz. Bizler ise dijital göçmenleriz.
Enes

Enes

@enesbir
·
21 Ocak 13:24
Çocukların ekran kullanımı konusunda ailelerin hatta ebeveynlerin arasında bile tutum ve yöntem farklılıkları olduğunu görüyoruz. Bu alandaki kafa karışıklığını ve bilgi eksikliğini bir nebze giderebilmek için konunun uzmanları Çocuk ve Genç Psikiyatristi Doç. Dr. Halit Necmi Uçar ve Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Fatih Hilmi Çetin ile bu mevzuyu görüştük. Hocam, bizler kuşak olarak elimizde telefonla büyümedik. Çocukların telefonla tanışmaları, ilk doktorluk zamanlarınıza denk gelmiştir. O günleri, kısa da olsa, tarihî tarafından konuşmaya başlasak ne dersiniz?
Bugünün gençleri "dijital yerliler" olarak isimlendiriliyor.
Sayfa 77 - Dip yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Adımız da varmış, anam :d
Yeni bir gençlik geliyor ve bu gençliğin eski kadim dünyayla bağı yok. Bunlara ‘Dijital Yerliler’ diyoruz. Biz ise dijital göçmenleriz. Dijital göçmenler, dijital yerlilerin arasına girmeyi başardığı sürece büyük olarak kalmaya devam edecek. Katılmadığı ve eski kurumsal kibrini sürdürdükçe gelecekte bu markaların çoğunu göremeyebiliriz. Çünkü arkadan yeni yeni markalar geliyor.
Motto YayınlarıKitabı okudu
Bizim bir milli eğitim sistemimiz yok.Türkiye'nin milli eğitim sistemi dediğinizde aklınıza gelen bir model yok.
Sayfa 110Kitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurduğunda 42 yaşındaydı ve şöyle demişti: "Milletler nasıl oluşur?" Milletler kendi eğitim modellerini oluşturmamışlarsa ve milli eğitimleri yoksa, onlar millet değil kitledir."
Öğrenciye daha fazla konu vermek yerine, olan konuları nasıl yorumladıkları üzerine kurgulanan bir soru sistemi bütün eğitimimizi değiştirir aslında.
Reklam
Yeni çağın öğrenme modeli , bireyselleştirilmiş öğrenme.
Türkiye'deki düzenin en büyük sıkıntılarından biri üniversite puanıyla meslek satın alıyor olmak.Bu çok büyük bir sıkıntı çünkü meslek satın alınacak birşey değil.Meslek seçilecek, kendi yetkinliğinize,hayat tercihinizle oluşturmanız gereken bir profesyonel alan.
Eğitim Ailede Başlar
Türkiye'de yatırım yapılması gereken ana konulardan biri de okul öncesi eğitim.
Teknolojiyi eğitimin demokratiklestirilmesi, kişiselleştirilmesi ve 21. yüzyıla uygun hale getirilmesi için kullanmalıyız.
Reklam
Z kuşağı, dijital yerliler dediğimiz gruba dahil oluyor. Bu kuşak daha çok sosyal medyayı ve oyunları bağımlılık derecesinde kullanıyor.
Dijital Yerliler
Yeni bir gençlik geliyor ve bu gençliğin eski kadim dünyayla bağı yok. Bunlara ' Dijital Yerliler' diyoruz. Biz ise 'Dijital Göçmenleriz'. Dijital göçmenler, dijital yerlilerin arasına girmeyi bașardığı sürece büyük olarak kalmaya devam edecek.
Yeni bir gençlik geliyor ve bu gençliğin eski kadim dünyayla bağı yok. Bunlara ‘Dijital Yerliler’ diyoruz. Biz ise dijital göçmenleriz.
Yeni bir gençlik geliyor ve bu gençliğin eski kadim dünyayla bağı yok. Bunlara ‘Dijital Yerliler’ diyoruz. Biz ise dijital göçmenleriz.
Sayfa 99 - Motto YayınlarıKitabı okudu
152 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Dijital Gelecekle Yüzleşmek
Liderlik, eğitimcilik, öğrencilik, ebeveynlik, girişimcilik, hayat boyu öğrenim, meslek seçimi, kariyer yönetimi vs öyle çok alana nokta atışı değinmiş ki şunlar* okusun diyemiyorum. Sanki kim okusa bir şeyler bulacakmış içinde gibi geldi bana. Sade, net ama akılda kalıcı bir anlatımla geleceğe bir pencere açmış. Bakış açınıza katacağı kırıntılar olacaktır. Tavsiye ediyorum
Dijital Yerliler
Dijital YerlilerZeynep Dereli · Humanist Kitap Yayıncılık · 201937 okunma
83 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.