Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eda Aksoy

160 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Az önce bitirdim ve ben ne okudum diye soruyorum kendime. Kendi zihnimimi okudum yoksa zihnimden geçenler mi yazıldı ben onu okudum. Ayfer Tunç,un “Bir Deliler Evinin Yalan Yalnış Anlatılan Kısa Tarihi isimli kitabında yazar eline bir kamera almışsa sanki karakterler çekiyor hissi vuku bulmuştu bende. Karakterli şuan hatırlamıyorum ama x kişisini
Mutsuzluk Zamanlarında Mutluluk
Mutsuzluk Zamanlarında MutlulukWilhelm Genazino · Ayrıntı Yayınları · 20204,115 okunma
Reklam
160 syf.
5/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Kitab ile tanışmam minimalizme yoğunlaştığım bir döneme denk geldiği için satın alırken oldukça heyecanlandım. Ben kitaplarımı almadan önce buradan kitap hakkında yapışan incelemelere göz gezdiririm çünkü genelde daha sonra da okuyacağıma kanaat getirdiğim kitapları satın alırım. Tek seferlik okuma yapacağım kitapları kütüphaneden edinirim. Kitaba ilk eleştirim fiyatının yüksek olması. Daha sonra tekrar okuyacağımı düşünmüyorum fakat kütüphanelerde de bulamadığım için mecburen almak durumunda kaldım. Kitap daha çok dergi gibi oldukça büyük resimler var. İçerik olarak ise İsveçlilerin lagom tarzını anlatıyor. Türkçe karşılığı tam olmasa da lagom ne çok ne az demek bu da dengeli bir yaşam tarzı deniyor. Ve lagom yiyeceklerden, giyeceklere, davetlerden, spora, dünya ya bakış açısına kadar tüm sosyal ve ekonomik yapıyo kapsıyor. Benim için can alıcı cümle “… her değişimin ilk adımı tavırla başlar ve tavırlar sadece yeni fikirlerin normalleştirilmesiyle değişir.” oldu. Aslında lagom tarzı yaşam için sunulan önerilerin bir çocuğu benim hayatımda yer alıyor lakin spor eğlence gibi alanlarda bunu yaymamın gerektiğini fark ettim. Ve kitabın can alçıcı mesajı ise duygularda bile lagom tarzı yaşmak yani mutluluğu aşırılarda aramamak tüm duyguları sakince kabul etmek; hüznü de sevinci de .
Lagom
LagomLinnea Dunne · Pegasus Yayınları · 2018346 okunma
444 syf.
·
Puan vermedi
·
21 saatte okudu
İlk defa bu platform da bir kitap için inceleme yazısı yazıyorum. Orhan Kemal sen okuduğum ikinci eser Eskici ve Oğulları oldu. İlk eser ise El Kızı idi. İkinciye göre Eskici ve Oğulları’nı daha çok beğendim. Ben kitabı okurken aklım sürekli Gazap Üzümleri’ne gidip geldi. Bu kitapta da sanayileşme sonucu insan gücüne ihtiyaç duyulmayan bir ekonomide işsiz kalan bir ailenin dramı anlatılıyor. Ben genel de dünya edebiyatı okurum. Açıkçası Sebahattin Ali eserlerinden sonra ilk defa bir yük yazarın eseri beni bu kadar mest etti. Eser de karakterler öyle güzel anlatılmış ki bazı sayfalarda gerçekten o an o mahalleymişim de kadınların arasındaki dedikoduları dinliyormuşum gibi hissettim. Bu da yazarın kaleminin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor . Beni asıl etkileyen şeyse ana karakter olan eskicinin sinirli etrafı ile anlaşamayan huysuz biri gibi anlatılsa da aslında bunun tam tersi bir yapıya sahip olduğunu yazar çok güzel anlatmış. Okurken bazen durup Eskicinin omzuna elimi koyup seni anlıyorum demek geldi içinden. Çukurova’yı iliklerinize kadar hissedebileceğiniz dönemin sosyal kültürel ekonomik yapısını, kişilerin karakter analizleri ile gözler önüne seren harika bir eserdi. Keyifli okumalar dilerim.
Eskici ve Oğulları
Eskici ve OğullarıOrhan Kemal · Everest Yayınları · 20206,7bin okunma