Deniz Toprak

Deniz Toprak
@ebruli0134
Hayat dolu biriyim... İçinde her rengi bulunduran GÖKKUŞAĞI veya EBRULİ kağıt gibiyim... Siz nasıl görmek isterseniz ve nasilsaniz bende onu bulursunuz... Kalitesiz zamanlar yaşamaktansa, Kaliteli yalnızlığı tercih ediyorum.. ..
Kamu Çalışanı
lisans
Kahramanmaraş
Adana, 1 Ocak 1990
56 okur puanı
Aralık 2019 tarihinde katıldı
Puan vermedi·556 syf.··
2020 23. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 17 Mart 2020 08:52
John Steinbeck'in yazdığı Gazap Üzümleri hiç kuşkusuz en önemli Amerikan edebiyatı eserlerindendir. 1930lar'ın ekonomik kriz yıllarını etkileyici bir dille anlatmıştır.Duyguların, kelimelerle damara enjekte edildiği değerli kitaplardan birisidir. Tom Joad'ın adımlarıyla başlayan kitabımızda birçok etkileyici konudan bahsedilmiş ama asıl mesele bence aile olabilmenin zorluğu.Zor zamanlarda aldığı doğru kararlar ailenin dağılmasını ve kötü duruma düşmesini engellerken, yaptığı fedakarlıklar sayesinde birbirine sımsıkı sarılan bir yumak insan görüyoruz. Dönemin şartlarının altında ezilen halkın geçim derdi, toprak biçer gibi kıtlıktan insanların biçilmesi ve gözü doymaz insanların, bankaların avucuna düşmüş biçare insanlar. Büyük buhran dönemi küçük toprak sahiplerinin bankalar ve tüccarlar tatafindan ellerinden toprakları alınıp Kaliforniya'ya göç etmek zorunda kalmaları ve orada hayata tutunmaya çalışmasını konu alan romandır.
Gazap ÜzümleriJohn Steinbeck · Sel Yayınları · 202045,6bin okunma
Reklam
9/10
·222 syf.··
Beğendi
·
2020 22. kitabı
“Erdemleri rehberimiz; Anıları yolumuza ışık olsun…” Tarihsel bir süreci anlatan kitapları her zaman sevmişimdir. Çünkü tarihini bilmeyen bir nesil yok olmaya mahkumdur. Bu kitapta yakın tarihimizin olaylarından 12 mart dönemi sonrası yaşananları kaleme almaktadır. Yazar kitabında, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 12 Mart döneminde tutuklanma, yargılanma ve asılmalarına giden süreci ve mahkemenin verdiği idam hükmü ve davanın yeniden muhakeme edilmesine ilişkin birçok kişinin değerlendirmeleri kaleme almıştır.
Darağacında Üç FidanNihat Behram · Everest Yayınları · 201913,2bin okunma
Puan vermedi·413 syf.··
2020 21. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 13 Mart 2020 09:39
Bu yerlerde trenler dogudan batiya,batidan doguya gider gelir...gider gelirdi... Cengiz Aytmatov'un en sevdiğim özelliği hayatı olabildiğince minimalize edip küçücük bir dairenin içinden devasa hayatlar çıkartabilme kabiliyetidir.Cengiz Aytmatov'un en bilinen, en beğenilen kitabıdır sanırım Gün Olur Asra Bedel... Aytmatov bir olayı anlatırken kimi zaman bireyler üzerinden, kimi zaman tren gibi cansız nesneler üzerinden kimi zamanda kuş veya tilki gibi bir hayvan üzerinden yazımını güçlendiriyor. Sanki elinde bir kamera varmışçasına farklı farklı açılardan olayı, bireyleri ve ruh hallerini okuyucuya gösterircesine yazımda bir ustalık sergiliyor.Yazarın, böyle yürek burkan olayları nasıl bu kadar akışkan bir hale getirdiğine şaşırdım. Okuduğum diğer yazarlara göre çok farklı bir akıcılığı vardı kitabın ve kültürleri olsun, halkın yaşadığı zorluklar olsun, ne kadar çeşitlilik olursa olsun yazar hepsini ustalıkla bize aktarmış.
Gün Olur Asra BedelCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202655,9bin okunma
Puan vermedi·200 syf.··
2020 20. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 11 Mart 2020 13:30
Okumadan önce merak ettiğim ama okurken hiç keyif almadığım çünkü gereğinden fazla argo kelime, iğrençlik ve +18'lik öyküler bulunmaktadır. Genel olarak yerinde kullanılan argo kelime doğal gelir boğmaz ama bu kitapta kelimeler rast gele kullanılmış ve çok fazla sayıda kulanılmış olması, kitabın içeriğinin boş ,gereksiz küfürler içermesi hoşuma gitmedi..
Sıradan Delilik ÖyküleriCharles Bukowski · Parantez Yayınları · 20181,614 okunma
Puan vermedi·128 syf.··
Beğendi
·
2020 18. kitabı
Albert Camus’nün, ilk ve en çok ses getiren yapıtı olan “Yabancı” bizim ülkemizde de çok okunan eserlerden biridir. Kitabın içeriğine bakıldığında, annesinin vefatıyla Mersault’ın hikayesi başlıyor.sonrasında Cezayirli bir Arap’ı öldürür ve yargılanıp İdama mahkum edilmesini konu edinmektedir. Kitapta, hayatı ve yaşamayı boş gören ve her şeyi kabullenen Mersault’un hikayesini bulacaksınız. Yazar'ın kullandığı yalın dil, betimleyici anlatım okuyucuya karakterlerin yanı başınızda yaşamış hissini vermektedir.
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2019137bin okunma
Reklam