Eda Bilgin

Eda Bilgin
@edabilgin3338
"Kültür zeminle orantılıdır. O zemin milletin seciyesidir." Mustafa Kemal ATATÜRK
O günler, ana-babaların çocuklarına durmadan “sakın ha!” deyip durduğu günlerdi. Ortalık, “sigara içtiği”, “elma çaldığı” ya da “kuş yuvalarını bozduğu” için oğlunu canını çıkarana kadar dövmekle övünen babalardan geçilmezdi. Bu dayakların gerçekten atıldığı aileler de yok değildi.
İthaki yayınları·Kitabı okudu
Edebiyat
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
“kızını dövmeyen dizini döver”
İthaki yayınları·Kitabı okudu
Edebiyat
Her ne kadar eskimiş olsalar da, çocuk yetiştirme konusunda eski düşünceler hâlâ geçerliydi. Çocukların hâlâ dövülmesi, kuru ekmek-suyla yatağa yollanması anlayışı hakimdi, yemek yerken çok konuşan, ağzını şapırdatan, “kendisi için iyi olanı” yapmayı reddeden ya da “karşılık veren” hemen sofradan kalkardı.
İthaki yayınları·Kitabı okudu
Edebiyat
O günlerde herkes siyaseti çok ciddiye alırdı. Seçimden haftalar önce çürük yumurta biriktirmeye başlarlardı.
İthaki yayınları·Kitabı okudu
Siyaset
“İşte. Biri daha askere yazılmış! Şu hale bak! Onun gibi gencecik biri ha?” Dehşete düşerlerdi. Onların gözünde askere yazılmak, bir kızın sokağa düşmesiyle aynı şeydi. Savaşa ve orduya karşı olan tutumları doğrusu çok tuhaftı. Hem İngilizlerin, kırmızı urbalıların yeryüzünün cürufu olduğuna ve orduya katılan herkesin içip içip gebererek doğrudan cehennemi boylayacağına dair eski güzel inancını muhafaza ederlerdi. Üstelik, pencerelerine İngiliz bayrağı asan, İngiltere’nin savaşta asla yenilmediğine ve yenilmeyeceğine inanan gerçek birer vatanseverdiler.
İthaki yayınları·Kitabı okudu