Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
168 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
“Birazdan okuyacaklarınız, Grimm Masalları’ndaki çocuklar gibi yapayalnız bırakıldığım ormandan tekrar dönebilmek için evime, cebimde sakladığım ekmek kırıntılarından başka bir şey değildir.” (s.7) Girizgahı böyle yapıyor Kesal. Severim ben Ercan Kesal’ı. Hikayesi, yaşayışı, yazdıkları ve sinemasıyla. Güzel, derin, huzur veren o bakışlarıyla da. • Yenal Bilgici’yle yakaladıkları o pozitif ilişki bu söyleşi tadında eseri ortaya çıkarmış. Ya da bu kitabı ortaya çıkarmak amacıyla buluşmuşlardı. Cevabı kendilerinde saklı. • Çocukluğuyla başlayan Avanos günlerinden ‘ilk’ lisans eğitimini aldığı Mülkiyeli Ankara günlerine, hekimlik macerasından kurulan hastanelere, o süreçlerde gerçekleşen tanışıklıklara ve elbette sinema sürecine dek birçok detay mevcut burada. • Kendi söylemiyle “… tüm yaptıklarında anlam arayışı…” olan bir güzel adamı okuyacağız. Buyurun.
Cebimdeki Ekmek Kırıntıları
Cebimdeki Ekmek KırıntılarıErcan Kesal · Kronik Kitap · 2022391 okunma
Girizgâh Niyetiyle...
Ne tuhaf! Yolcuğun hikayesi eve dönmeyi becermekten daha kıymetliymiş meğer.
Sayfa 8 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
Bir insanın hikayesi olmalı ve bu hikayenin gereğini yerine getirmeli, bu hikayeyi tamama erdirmeli. Eksiği gediği varsa onlarla uğraşmalı. Kendine dönüp bakmalı kendi hikayesini önemsemeli. Çünkü onu oraya, bulunduğu yere getiren şey aslında o ana kadar örülmüş hikayeden başka bir şey değildir. Bir insan kendi hikayesinin farkına ancak eyleyerek, eylemde bulunarak varabilir. İnsan bildiği, yapıp ettiği, kurduğu, oluşturduğu, inşa ettiği bir hikayeyi başka şeylere oranla çok daha iyi anlar ve ancak kendi hikayesini anlayan bir insan, bir başkasının hikayesini anlatabilir. Başkalarının hayatlarına ancak bu şekilde vakıf olabilir. Kendi acısını fark etmiş bir insan bu tür bir acıyı deneyimleyen bir başkasını yazabilir, çekebilir, oynayabilir, gösterebilir. Çünkü insanın ilk müracat öznesi kendisidir.
İnsan için bir sürü sosyolojik terim üretilmiştir. Sosyal bir hayvandır denir. Konuşan bir hayvandır. Düşünendir, alet yapandır. Ayırıcı özelliklerini kullanarak insana birçok tanım getirebiliriz.Bana kalırsa insan, hikayesi olan hayvandır.Bence yapıp ettiğimiz her şey bir hikayeyi hurmak hikayenin öznesi olmayı becermek üstünedir. Her şey eninde sonunda bir hikayenin kahramanı olmayı hak etme uğraşıdır. Bu ölünceye kadar sürdürdüğümüz bir çaba....
Ne tuhaf! Yolculuğun hikayesi eve dönmeyi becermekten daha kıymetliymiş meğer.
Reklam
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
BARAGAN’IN DİKENLERİ-PANAIT ISTRATI,107 sayfa Panait Istrati ilk kez okuduğum bir yazar ve sayfaları çevirmeye başladığım anda Sanki Yaşar Kemal,İnce Memed okuyormuşum hissine kapıldım.Kalemi çok güzel,kitap büyük bir zevkle aktı gitti.Sonu aynı İnce Memed gibi şimdi ne olacak sorusu ile okuyucuyu baş başa bıraktı. Yazarın hayatını okuduğumda en
Baragan’ın Dikenleri
Baragan’ın DikenleriPanait Istrati · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,495 okunma
Yolculuğun hikayesi eve dönmeyi becermekten kıymetliymiş meğer.
168 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Ercan Kesal Esnaf, hekim, senarist, oyuncu, yazar… Kendi tabiri ile “bitmeyen bir çıraklık”süreci:) Yenal Bilgici ile soru-cevap şeklinde ilerleyen anlatımında hayata ve insana dair çok kıymetli bilgiler paylaşmış. “Kimi anlatırsan anlat, kendini anlatırsın.” Küçük yaşta kelimeleri, kelimelerdeki ruhu keşfetmesi ile kendisini de keşfetmeye başlamış. Hayatta bekleyen biri değil, deneyen biri olmuş, her seferinde bıkmadan usanmadan… İnsanın içindeki sürekli öğrenme isteğinin aslında anlam arayışından başka bir şey olmadığının tekrar tekrar altını çizmiş. Gençlere de bol bol mesajlar vermiş, düşünmekten ziyade harekete geçmenin önemine değinmiş. Herkesin hikayesi olması gerektiği ve ancak harekete geçtiğimiz taktirde hikayemizin farkına varabileceğimizi vurgulamış. Birçok yaşanmış olay, hikaye o kadar dolu ki! okurken kendimi söyleşinin bir parçasıymışım gibi hissettim. Ve Ercan Kesal’ın bir cümlesi ile incelememi noktalıyorum. “İnsan hala keşfedilmeyi bekleyen son ada…”
Cebimdeki Ekmek Kırıntıları
Cebimdeki Ekmek KırıntılarıErcan Kesal · Kronik Kitap · 2022391 okunma
Reklam
Ne tuhaf! Yolculuğun hikayesi eve dönmeyi becermekten daha kıymetliymiş meğer.
Sayfa 8
Ne tuhaf! Yolculuğun hikâyesi eve dönmeyi becermekten daha kıymetliymiş meğer. Ömür dediğimiz şey, kendimizle ve dünyayla kurduğumuz ilişkide içini doğru düzgün doldurmakla görevlendirildiğimiz bir zaman parçasından başka bir şey değil! Akıl baliğ olmak bunu bilmektir belki de.
Bana kalırsa insan, hikayesi olan hayvandır.Bence yapıp ettiğimiz her şey bir hikayeyi kurmak, bir hikayenin öznesi olmayı becermek üstünedir.Her şey eninde sonunda bir hikayenin kahramanı olmayı hak etme uğraşıdır.
Sayfa 164Kitabı okudu
168 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Her zamanki gibi son derece olgun ve ilham verici, su gibi akan uzun bir röportaj... Ercan Kesal'ın hayata bakış açısını, sinema, sanat ve doktorluk ile düşüncelerini ortaya koyan samimi ve kolay okunan bir kitap. Anadol’unun ortasındaki bir kasabadan çıkıp 3 üniversite sonrasında doktor olarak tesadüf yine doğduğu yere yakın başlıyor çalışma hayatı. Daha sonra İstanbul'da özel bir hastane sahibi ve çok sevdiği sinema da usta çırak ilişkisi ile öğrenen daha sonra oyuncu ve yönetmen olan kişi. Aslında mevcut işinden ayrılmadan bir hayalinin ve tutkunun koşmanın güzel bir ilham verici hikayesi. Birçok öğrenilecek ve yol gösterecek kısa bir kitap. Hayat, öğrenmeler manzumesi lafını çok sevdim. Akış da mükemmel, bütün kitabın altını çizsen yeridir.
Cebimdeki Ekmek Kırıntıları
Cebimdeki Ekmek KırıntılarıErcan Kesal · Kronik Kitap · 2022391 okunma
Yolculuğun hikayesi eve dönmeyi becermekten daha kıymetliymiş meğer.
Sayfa 8 - Kronik KitapKitabı okudu
35 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.