Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İrem

İrem
@erdemirem9
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Doktora
157 okur puanı
Şubat 2017 tarihinde katıldı
328 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Hayatımda hiç okumadığım bir tarzda, çok değişik bir kitaptı... Tarif edemiyorum ama yazar sanki koca olaylar silsilesini, sadece tek bir anda kalıyormuş, hâlâ sadece bir tane andaymış gibi anlatmış. Olaylar da o kadar beklenmedik ve hatta bazen o kadar alelade şeylerden ortaya çıkıyor ki... Gerçekten çok ilginç bir tarzı var yazarın. Serinin devamını okumayı iple çekiyorum.
İşkencecinin Gölgesi
İşkencecinin GölgesiGene Wolfe · İthaki Yayınları · 2019290 okunma
Reklam
215 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Anthony D. Smith'in, milliyetçilik çalışmalarının en önemli isimlerden biri olarak, etno-sembolizmin öne sürdüğü savların bir özetini sunduğu ve ona yöneltilen çeşitli eleştirileri yanıtladığı bu çalışması, yalnızca milliyetçilik çalışmaları için çok önemli bir baş ucu kaynağı değil aynı zamanda akademik anlamda kaynak teşkil edecek eserler üretmek isteyenlerin örnek alacağı başlıca metinlerden biridir. Anlattığı her bir konu için verdiği her örneğe dair ulaşılabilecek çeşitli kaynaklar sunan Anthony D. Smith, gerçek bir akadamisyenin nasıl bir çalışma yapması ve okuyucularına nasıl bir kaynak sunması konusunda gerçek anlamda bir örnek akademisyen olduğunu bir kere daha bu kitap ile gözler önüne sermiştir. İlkçi yaklaşımlar ile modernist yaklaşımlar arasında bir orta yol sunan çalışması, milliyetçilik çalışmaları için olduğu kadar milliyetçiliğe ilgi duyan herkesin ilgiyle ve zevkle okuyacağı bir kaynak teşkil etmektedir. Anthony D. Smith'in özenli ve ayrıntılı çalışması, uzun yıllar boyunca alanının en önemli çalışmalarından biri olmaya devam edecek gibi görünmektedir.
Etno-Sembolizm Milliyetçilik
Etno-Sembolizm MilliyetçilikAnthony D. Smith · Alfa Yayıncılık · 201711 okunma
336 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Prof. Dr. Ahmet Akbulut, günümüz İslâm dünyasının en temel sorununun kökenine iniyor. Hoca bu çalışmasında, sahabeler döneminin siyasi çekişmeleri ile İslam dininin gerekliliklerinin ayrımının bir türlü yapılamamasını ve bunun nedenlerini konu ediyor. Siyasi çekişmelerin her toplulukta olduğu ve o topluluğun kültürel yapısına göre şekillendiği gerçeğini göz ardı edersek, siyasî karar alma süreçleri sonucu ortaya çıkan uygulamaları, dinin gereklilikleri gibi görmeye devam ederiz. Mezhep konusunun temelinin, iktidar meselesi ve siyasi çekişmelere dayandığı gerçeğini gözler önüne seren çok kıymetli bir çalışma. Gerçekleri olduğu gibi anlayabilmek için, önce o gerçeklerin ortaya çıktığı dönemin şartlarını, siyasî karar alma süreçlerini incelemek gerekir. Ve her şeyden önce, Hz. Peygamber' den (s.a.v.) sonraki tüm sürecin, siyasi, kültürel, psikolojik vd etkenler ile birleşerek "insanların" ortaya çıkardığı bir gerçeklik olduğunu fark etmek gerekiyor. "Kutsal olan ile insanî olanın" ayrımını yapabilmek için, bu kitap oldukça faydalı olacaktır.
Sahabe Dönemi İktidar Kavgası
Sahabe Dönemi İktidar KavgasıAhmet Akbulut · Otto Yayınları · 2021308 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
112 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Vatan, millet sevgisinin ve aşkın en güzel ifadelerini şiirleştiren kadın... Bir yanı en naif ve temiz duygularla bezenmişken; bir yanı kaya gibi sağlam ve tutkulu bir ruhun kaleminden çıkan her satır, Türk kadınını temsil etmek için vâr olmuş sanki. Halide Nusret Zorlutuna'yı okumak; bir kadının hem ne kadar güçlü ve yoğun hem de ne derece naif ve ince duygularla yaşadığına şahit olmak...
Küller
KüllerHalide Nusret Zorlutuna · Timaş Yayınları · 2012109 okunma